Δημήτριος Αθανασίου

Δημήτριος Αθανασίου

Μέλος ΔΣ, Ένωση Ασθενών Ελλάδας Πρόεδρος, Ένωση Σπανίων Ασθενών Ελλάδος 

Ο Δημήτριος Αθανασίου είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και MBA στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση.

Μιλάει τρεις ευρωπαϊκές γλώσσες και έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον. Όταν ο γιος του διαγνώστηκε με μυϊκή δυστροφία Duchenne, μια θανατηφόρα και ανίατη σπάνια ασθένεια, έγινε ισχυρός διεθνής υποστηρικτής ασθενών στο Duchenne και τις σπάνιες ασθένειες.

Ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ασθενών EPF, της ομπρέλας των οργανώσεων ασθενών στην Ευρώπη. Είναι ιδρυτικό μέλος και υπηρετεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, στον Σύλλογο 95 Rare Alliance Greece και σήμερα είναι Πρόεδρος της Ένωσης Σπανίων Ασθενών Ελλάδος, ενώ στο εξωτερικό είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Duchenne (WDO).

Το 2014 ορίστηκε εμπειρογνώμονας ασθενών από τον EMA για την DMD και έχει συμμετάσχει σε αρκετές από τις πιλοτικές συναντήσεις του EMA για τις επιστημονικές συμβουλές, το SAG, τη βοήθεια πρωτοκόλλου και το CHMP. Ήταν μέλος του PDCO για έξη έτη στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μέχρι το 2023 και σήμερα είναι μέλος του PCWP του ΕΜΑ.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Μέλος ΔΣ, Ένωση Ασθενών Ελλάδας - Πρόεδρος, Ένωση Σπανίων Ασθενών Ελλάδος
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Μέλος ΔΣ, Ένωση Ασθενών Ελλάδας - Πρόεδρος, Ένωση Σπανίων Ασθενών Ελλάδος