Δημήτρης Νίκας

Δημήτρης Νίκας

Διευθύνων Σύμβουλος Medtronic Hellas

Σπούδασε Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης(ΒΑ,1990) και Business Administration στο IAE- του πανεπιστημίου  Grenoble ΙΙ(DEA,1991). Υπήρξε μεταπτυχιακός ερευνητής στην χρηματοοικονομική Διοίκηση  στο IAE του πανεπιστημίου Grenoble IΙ(1991-1994), τη περίοδο 1991-1992 και εργάστηκε στο ιδιο αντικείμενο ως βοηθός καθηγητή  στο πανεπιστήμιο Pierre Mendes France, Grenoble II.

Στην αρχή της καριέρας του, 1993-1994 εργάστηκε ως consultant στην διείσδυση και προώθηση ελληνικών  καταναλωτικών προϊόντων  στην Γαλλική αγορά. Στην συνέχεια, 1996-1998,   εργάστηκε στον τομέα της Κλωστοϋφαντουργίας ως Financial analyst  με προσανατολισμό στην  ανάλυση του κόστους παραγωγής και την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων. Κατόπιν, 1998-2000 μεταπήδησε στον κλάδο των ανταλλακτικών αυτοκινήτου ως Financial Controller ( Magnetti Marelli, Fiat Group) και μετέπειτα ως Οικονομικός Διευθυντής.

Τα τελευταία 18 χρόνια εργάζεται στην εταιρεία Medtronic Hellas, ιατρικά μηχανήματα και εμφυτεύματα. Ξεκίνησε της καριέρα του ως Οικονομικός και Διοικητικός διευθυντής, στην συνέχεια  ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή Γενικού διευθυντή και Εμπορικού διευθυντή στο Cardiac & Vascular Group και από 1η Αυγουστου 2017 εχει αναλάβει την Γενική Διεύθυνση της εταιρείας.

 

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Διευθύνων Σύμβουλος Medtronic Hellas
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Διευθύνων Σύμβουλος Medtronic Hellas