Δημήτρης Τσεσμετζόγλου

Δημήτρης Τσεσμετζόγλου

CEO, Howden Hellas & Cyprus

Ο Δημήτρης Τσεσμετζόγλου ξεκίνησε την καριέρα του στην ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου το 1998 με την Windsor Professional Indemnity, με στόχο την ανάπτυξη των εργασιών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το 2002 ανέλαβε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την επέκταση των εργασιών της στην BMS International στις ίδιες αγορές και ίδρυσε το γραφείο της εταιρίας στην Αθήνα. Το 2006 συντόνισε και ολοκλήρωσε την εξαγορά του ελληνικού υποκαταστήματος της ΒΜS και, ως μέτοχος, ηγήθηκε του νέου σχήματος που το 2010 μετονομάστηκε σε MATRIX.
Το 2019 πραγματοποίησε, σε στρατηγική συμμαχία με τον Όμιλο Howden, την εξαγορά της Πειραιώς Μεσίτες, θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς, απόφαση που αποτελεί τη μεγαλύτερη επενδυτική κίνηση σε εταιρία διαμεσολάβησης στην Ελλάδα. Η συνέργεια αυτή οδήγησε στην δημιουργία της Howden Hellas που σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό ασφαλιστικό μεσίτη της χώρας, καθώς και πόλο έλξης επιτυχημένων επαγγελματιών της αγοράς μας.
Ο Δημήτρης είναι Εξωτερικός Σύμβουλος Σπουδών του πανεπιστημίου Cass Business School στο Λονδί¬νο, του οποίου είναι απόφοιτος, ενώ κατέχει MBA Διοίκησης Ναυτιλίας (Leicester University).
Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    CEO, Howden Hellas & Cyprus
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    CEO, Howden Hellas & Cyprus