Δρ Κυριάκος Τολιάς

Δρ Κυριάκος Τολιάς

Διευθυντής, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)

Ο Δρ. Κυριάκος Τολιάς, Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), είναι Διδάκτωρ Τεχνητής Νοημοσύνης και Επισκέπτης Καθηγητής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Διαθέτει εξειδίκευση στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP) και στη Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη (Generative AI) με δυνατότητες μνήμης και προσοχής. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στην Επικοινωνία Δεδομένων από το Kingston University of London, με εξειδίκευση στην ανάλυση, αξιοποίηση και χρήση των μεγάλων δεδομένων (big data).

Από το 1999 έως σήμερα, έχει αποκτήσει πολύτιμη εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Μέχρι το 2005 εργάστηκε ως υπεύθυνος υποστήριξης και ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων στον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ από το 2005 κατέχει οργανική θέση ως στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΝΠΔΔ, με αρμοδιότητες την έρευνα και ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών, καθώς και τον σχεδιασμό και τη στρατηγική ανάπτυξη του ψηφιακού μετασχηματισμού του οργανισμού. Στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής του ενασχόλησης και της συνεργασίας του με το ΤΕΠΑΚ έχει επιβλέψει πληθώρα ερευνητικών έργων, όπου οργάνωσε και καθοδήγησε διεθνείς διεπιστημονικές ομάδες με ποικίλες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές δεξιότητες.

Κατά την πολυετή επαγγελματική και ακαδημαϊκή του πορεία έχει αξιοποιήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες του για τη δημιουργία ευρέος φάσματος καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, την αύξηση της παραγωγικότητας μέσω τεχνολογικών λύσεων επιχειρηματικής ευφυΐας, την επίτευξη μείωσης του κόστους μέσω υπηρεσιών ΤΠΕ και την εν γένει αύξηση της αποτελεσματικότητας στον Δημόσιο Τομέα.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Διευθυντής, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Διευθυντής, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)