Δρ. Σωτήρης Καπέλλος

Δρ. Σωτήρης Καπέλλος

Πρόεδρος, Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ)

Ο Δρ.Σ.Καπέλλος είναι Χημικός και διδάκτωρ Φυσικοχημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το διάστημα 1993-2007 ως εργαζόμενος στην ΒΡ Hellas ΑΕ κάλυψε διάφορες διευθυντικές θέσεις εντός της εταιρείας: Ποιότητας, Ασφάλειας, Υγιεινής και Περιβάλλοντος, Σύμβουλος Ανθρωπίνου Δυναμικού, Διευθυντής του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών, Πιστώσεων και Κοστολόγησης της Λιανικής και Διευθυντής Πωλήσεων του Δικτύου Πρατηρίων Καυσίμων Β. Ελλάδος.

Το 2007 τοποθετείται Διευθύνων Σύμβουλος της νεοσύστατης BP Solar. Η νέα εταιρεία αποκτά ηγετικό ρόλο στην Ελληνική αγορά.

Το 2010 αναλαμβάνει ως Διευθυντής Ανάπτυξης και Λειτουργίας της Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Ε. (100% θυγατρικής των ΕΛΠΕ) και μέλος ΔΣ της εταιρείας. Το σημερινό χαρτοφυλάκιο έργων της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες αποτελείται από πάνω από 1300 MW φωτοβολταϊκά και αιολικά έργα. Από αυτά 19 MW φωτοβολταϊκών και 7 MW αιολικού σε λειτουργία. Το Φεβρουάριο 2020, υπογράφεται η συμφωνία εξαγοράς, κατασκευής φωτοβολταϊκού 204 MW στην Κοζάνη. Στόχος είναι η λειτουργία του το πρώτο τρίμηνο του 2022. Το έργο αυτό είναι το μεγαλύτερο υπό κατασκευή στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Ο Δρ. Σ.Καπέλλος συνέβαλε ως επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης και της ομάδας Project Management του έργου.

Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής του καριέρας, άρθρα πάνω σε θέματα Ασφάλειας, Υγιεινής και Περιβάλλοντος και τα τελευταία χρόνια επί της αγοράς των φωτοβολταϊκών και γενικότερα επί ενεργειακών θεμάτων σε εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά ΜΜΕ του κλάδου

Από το 2008 είναι εκλεγμένο μέλος ΔΣ του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) και από το 2013 πρόεδρος του Συνδέσμου.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Πρόεδρος, Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ)
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Πρόεδρος, Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ)