Γιάννης Κεφαλογιάννης

Γιάννης Κεφαλογιάννης

Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης γεννήθηκε το 1982 και κατάγεται από το Ρέθυμνο. 

Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  

Συνέχισε στις σπουδές του στην Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης (CUHA) από όπου απόκτησε Μεταπτυχιακό τίτλοΤου απονεμήθηκε η τιμητική υποτροφία του Ιδρύματος John Nicholas, για τον Έλληνα με τις καλύτερες επιδόσεις.  

Στη συνέχεια έλαβε ειδίκευση στην τεχνική της Διαπραγμάτευσης για Δικηγόρους στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου του Harvard  

Προτού ασχοληθεί με την πολιτική άσκησε τη Δικηγορία στην Ελλάδα και εργάστηκε σε Διεθνείς Οργανισμούς στο εξωτερικό, όπως η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.).   

Το 2012 εξελέγη Βουλευτής Ρεθύμνου με τη Νέα Δημοκρατία. Με 226 ψήφους εξελέγη Γραμματέας της Βουλής, θέση την οποία διατήρησε ως το 2019, καθώς επανεκλέχθηκε στην ΙΣΤ και στην ΙΖ κοινοβουλευτική περίοδο.  

Το 2016 ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.  

Έχει διατελέσει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, ενώ υπήρξε Υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας και του Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας.  

Στις εκλογές του 2019 οι πολίτες του Ρεθύμνου τον επέλεξαν ως εκπρόσωπό τους στη Βουλή, για τέταρτη συνεχόμενη φορά.  

Από  τον Ιούλιο του 2019 ως σήμερα διατελεί Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  

Από το 1994 είναι μέλος της UNICEF και το 2004 ήταν εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας για την υδατοσφαίριση, όπου διακρίθηκε ως ερασιτέχνης αθλητής από το 1996 έως το 2009.   

Ομιλεί άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά. 

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών