Γιάννης Πετούλης

Γιάννης Πετούλης

Διευθύνων Σύμβουλος, Europ Assistance Greece

Με περισσότερα από 30 έτη εμπειρίας σε κορυφαίες θέσεις Γενικής Διεύθυνσης, Πωλήσεων και Customer Service ο κ. Ιωάννης Πετούλης αποτελεί ένα από τα πιο ικανά διοικητικά στελέχη. Με καθαρούς στόχους και ικανότητες αποτελεσματικής διαχείρισης κρίσεων συνδυάζει την εμπειρία με τη διορατικότητα και τη βαθιά γνώση της αγοράς και των αναγκών της.

Από τον Ιανουάριο του 2020 έχει αναλάβει τα ηνία της Europ Assistance Greece, θυγατρικής της Europ Assistance με έδρα τη Γαλλία, ηγέτιδας εταιρείας σε ασφαλιστικές υπηρεσίες Παροχής Φροντίδας και Βοήθειας (στους κλάδους Οχήματος, Ταξιδιού, Υγείας και Σπιτιού). Mέσα σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για την ελληνική και παγκόσμια οικονομία, η εταιρεία κατάφερε το 2020 να ενισχύσει τα οικονομικά της μεγέθη, ισχυροποιώντας παράλληλα τα μερίδια αγοράς της. Με ξεκάθαρο όραμα και καθημερινή εστίαση στη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων διαδικασιών, την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και τη σύναψη νέων στρατηγικών συνεργασιών, με την καθοδήγηση του κ. Ι. Πετούλη η Europ Assistance Greece ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συνεχίζοντας με αμείωτους ρυθμούς και την τρέχουσα χρονιά.

Κατά το παρελθόν ο κ. Ι. Πετούλης υπήρξε στέλεχος σημαντικών πολυεθνικών αυτοκινητοβιομηχανιών με δραστηριότητα στην Ελλάδα – όπως η Volvo Car Hellas (ως Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος), BMW Hellas (ως After Sales Director), Ford Motor Hellas, Fiat Auto Hellas – καθώς και μεγάλων Ασφαλιστικών οργανισμών και εταιρειών Αερομεταφορών, επιτυγχάνοντας αποδεδειγμένα κύκλους εργασιών της τάξης των €100 εκ. ετησίως, με έμφαση στην κερδοφορία και την υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο κ. Ι. Πετούλης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του Ε.Μ.Π. και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Μηχανολόγων Μηχανικών και του ACEO (Association of Chief Executive Officers).

 

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Διευθύνων Σύμβουλος, Europ Assistance Greece
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Διευθύνων Σύμβουλος, Europ Assistance Greece