Γεώργιος Ι. Σιώμκος Ph.D

Γεώργιος Ι. Σιώμκος Ph.D

Καθηγητής Μάρκετινγκ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Γεώργιος Σιώμκος είναι Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Υπηρεσιών (www.msmfull.aueb.gr), και του Εργαστηρίου Ανάλυσης Αγορών και Καταναλωτικής Συμπεριφοράς («ΑΓΟΡΑ») (www.agora.aueb.gr).

Διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ (2013-2021) και Πρόεδρος του Τμήματος ΟΔΕ του ΟΠΑ, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Τμήματος ΟΔΕ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και τακτικό μέλος των Συγκλήτων των ιδίων πανεπιστημίων. Υπήρξε για πολλά έτη μέλος των ΕΔΕ των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Διατμηματικό ΜΒΑ και ΜΒΑ International του ΟΠΑ. Για 12 συναπτά ακαδημαϊκά έτη ήταν Συντονιστής της Θ.Ε. «Μάρκετινγκ ΙΙ» του Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. (αντίστοιχη θέση Αντιπρύτανη) και Πρόεδρος του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τέλος, άσκησε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ), το διάστημα 2018-2020.

Σπούδασε στο Stern School of Business του New York University των ΗΠΑ, από το οποίο έλαβε τα πτυχία BSc (cum laude) στο Μάρκετινγκ και το Μάνατζμεντ, ΜΒΑ στα Χρηματοοικονομικά, MPhil στο Μάρκετινγκ, MSc στη Στατιστική και την Επιχειρησιακή Έρευνα, και PhD στο Μάρκετινγκ και την Επιχειρησιακή Στρατηγική.

Έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα μάρκετινγκ στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, New York University (Stern School of Business) και Long Island University (1989-1992), και στην Ελλάδα, στο ALBA (1992-1997), στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (1992-1993), στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (από το 2000) και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (1994-2001). Το 1988 ανακηρύχθηκε Doctoral Consortium Fellow της Αμερικανικής Εταιρείας Μάρκετινγκ – American Marketing Association (στο University of California – Berkeley). Έχει τιμηθεί επί σειρά ετών με αριστεία διδασκαλίας από Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ερευνητικά και επαγγελματικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τους χώρους της Εμπειρίας Πελάτη (CX), του Στρατηγικού Σχεδιασμού Μάρκετινγκ, της Συμπεριφοράς του Καταναλωτή, της Έρευνας Αγοράς, της Διαχείρισης Επιχειρησιακών Κρίσεων (crisis management), και του Μάρκετινγκ Υπηρεσιών.

Έχει συγγράψει 12 βιβλία πάνω στα θέματα ενδιαφέροντός του, και έχει δημοσιεύσει πάνω από 80 επιστημονικές εργασίες σε ακαδημαϊκά περιοδικά και επιστημονικούς τόμους. Έχει διατελέσει μέλος οργανωτικών επιτροπών διεθνών συνεδρίων, και είναι μέλος εκδοτικών συμβουλίων (editorial boards) επιστημονικών περιοδικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Καθηγητής Μάρκετινγκ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Καθηγητής Μάρκετινγκ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών