Γιώργος Ξηραδάκης

Γιώργος Ξηραδάκης

Διευθύνων Σύμβουλος, XRTC Business Consultants

Ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και μεγάλωσε στον Βόλο. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου και μετά από μια πενταετή εργασία σε ελληνικά πλοία ως Αξιωματικός Γέφυρας Εμπορικού Ναυτικού συνέχισε τις σπουδές του στην Μεγάλη Βρετανία αποκτώντας Diploma in Commercial Operations από το City of London Polytechnic και MSc in Maritime Studies από το University of Wales.

Εργάστηκε στον Γαλλικό τραπεζικό όμιλο της Credit Lyonnais τόσο στην Αθήνα όσο και στο Παρίσι ως Ανώτατο στέλεχος ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων. Το 1999 ίδρυσε την εταιρεία XRTC Business Consultants η οποία ενεργεί ως εμπορικός εκπρόσωπος ξένων τραπεζών στην Ελληνική Ναυτιλία (Credit Lyonnais, Natexis Banque Populaires, Natixis) . Από το 2010 η XRTC είναι σύμβουλος της China Development Bank ενώ ο κ. Ξηραδάκης έχει ανακηρυχθεί μέλος της επιτροπής εξειδικευμένων συμβούλων της ίδιας Τράπεζας.

Ο κ. Ξηραδάκης είναι Αντιπρόεδρος του International Propeller Club of the USA, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας, Επίτιμος Πρόεδρος του International Propeller Club of United States of America- Πειραιά, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου & του Συνδέσμου Ελλάδας–Κίνας, Επίτιμο μέλος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, μέλος της Επιτροπής Μεσογείου του Κινεζικού Νηογνώμονα China Classification Society (CCS), της HELMEPA, της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά κ.α. Είναι επίσης είναι μέλος του Δ.Σ. της εισηγμένης εταιρείας Paragon Shipping Inc (NASDAQ: PRGN). Τον Μάιο του 2019 συμμετείχε στις Ευρωεκλογές ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Λεπτομέρειες Ομιλητή