Καπετάν Παναγιώτης N. Τσάκος

Καπετάν Παναγιώτης N. Τσάκος

Ιδρυτής, Τsakos Group of Companies

Ο Καπετάν Παναγιώτης Νικολάου Τσάκος γεννήθηκε στα Καρδάμυλα της Χίου από ναυτική οικογένεια με μακρά ναυτιλιακή παράδοση.   

Άρχισε την καριέρα του μπαρκάροντας τα καλοκαίρια κατά τα μαθητικά του χρόνια και ξεκίνησε το Ναυτικό επάγγελμα ως Δόκιμος Πλοίαρχος. Εξελίχθηκε σε Πλοίαρχος υπηρετώντας στη θάλασσα επί μια δεκαπενταετία. 

Μαζί με την οικογένειά του ίδρυσε το 1970 την εταιρεία Tsakos Shipping & Trading S.A.  και στη συνέχεια δημιούργησε μαζί με την οικογένειά του μια σειρά εταιρειών στο ναυτιλιακό κλάδο, με προεξέχουσα την Tsakos Energy Navigation Ltd την πρώτη ελληνική εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, της οποίας ηγείται ο γιος του Νικόλαος Τσάκος.   

Πιστεύει ακράδαντα στους ναυτικούς και στον ανθρώπινο παράγοντα, τους οποίους θεωρεί το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο και την κινητήρια δύναμη του Ομίλου. Εκφράζει την αγωνία ότι το μεγαλύτερο μέλημα της ελληνικής ναυτιλίας είναι να μπορέσουμε να κάνουμε τα ελληνόπουλα να αγαπήσουν, να χαρούν και να υπηρετήσουν τη θάλασσα πλουτίζοντας με τον τρόπο αυτό όχι μόνο σε υλικά αγαθά αλλά σε γνώσεις, εμπειρίες και πολιτισμό συνεχίζοντας έτσι, την μακρόχρονη ναυτική παράδοση της χώρας και τη συνέχιση της παγκόσμιας πρωτιάς της ελληνικής ναυτιλίας. 

Η δημιουργία και λειτουργία του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων Ομίλου Τσάκου και Συνεργατών εξυπηρετεί αυτούς τους σκοπούς και στοχεύει στη φροντίδα των ναυτικών, των οικογενειών τους και όλων των υπάλληλων του Ομίλου, Ελλήνων και αλλοδαπών, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και αλληλεγγύη.  

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Ιδρυτής, Τsakos Group of Companies
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Ιδρυτής, Τsakos Group of Companies