Κατερίνα Νοτοπούλου

Κατερίνα Νοτοπούλου

Τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ & Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκη

Γεννήθηκε το 1988, κατάγεται από την Θεσσαλονίκη όπου μεγάλωσε, σπούδασε και εργάστηκε. Αποφοίτησε από το 17Ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ και κατέχει Μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας. Ειδικεύθηκε στην Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Είναι στέλεχος της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ, διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ήταν υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Μέλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», και εκπρόσωπος τύπου της παράταξης στην προεκλογική περίοδο του Μαΐου του 2014 Με συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης.  Έχει υλοποιήσει  καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Από το Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε Προϊσταμένη του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης.Στον ανασχηματισμό του Αυγούστου του 2018 ανέλαβε Υφυπουργός εσωτερικών τομέας Μακεδονίας και Θράκης έως τον Φεβρουάριο του 2019. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019 ήταν Υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Είναι Δημοτική Σύμβουλος και Επικεφαλής της παράταξης.

Είναι Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

Λεπτομέρειες Ομιλητή