Κωνσταντίνος Γκράβας

Κωνσταντίνος Γκράβας

Οικονομολόγος, Αναλυτής Διεθνών Αγορών

Ο Κωνσταντίνος Γκράβας είναι οικονομολόγος, αναλυτής διεθνών αγορών και επισκέπτης καθηγητής στην Αεροπορική Σχολή Πολέμου (ΑΣΠ). Έχει υπάρξει επί χρόνια εισηγητής σε εκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματικής πιστοποίησης για στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα και σε εκπαιδευτικές ημερίδες για ανώτερα και διευθυντικά στελέχη τραπεζών. Διδάσκει θέματα όπως «Διεθνείς Νομισματικές Σχέσεις», «Εκτίμηση Κινδύνου και Χρηματοοικονομικές Εξελίξεις» και «Επενδύσεις και Διεθνείς Αγορές».

Είναι διδάκτωρ (PhD) Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας με έμφαση στις Κεντρικές Τράπεζες, από το Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (Ι.Φ.Ε.) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MBA) στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) στη Μαθηματική Οικονομία με κατεύθυνση τη Χρηματοοικονομική από το ΕΜΠ. 

Έχει αρθρογραφήσει σε μεγάλα ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού για θέματα διεθνούς οικονομίας και πολιτικής και έχει δημοσιεύσει κείμενα σε διάφορα επιστημονικά συγγράμματα. Από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρης, κυκλοφορεί το βιβλίο του «Οικονομικός Πόλεμος και Νομισματική Ειρήνη. Η Ελληνική Οικονομική Κατάθλιψη» (Πρόλογος: Γιάννης Στουρνάρας). Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.  

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Οικονομολόγος, Αναλυτής Διεθνών Αγορών
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Οικονομολόγος, Αναλυτής Διεθνών Αγορών