Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας

Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας

Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1976. Σπούδασε οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και διδακτορικό δίπλωμα στο ίδιο αντικείμενο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Partner σε συμβουλευτική εταιρεία,  σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης σε δικηγορική εταιρεία και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος», στην οποία διετέλεσε και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου.

Έχει διατελέσει ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, γενικός διευθυντής της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, αναπληρωτής Διοικητής για την Ελλάδα στην Παρευξείνια Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής, μέλος του Δ.Σ. του Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε., οικονομικός σύμβουλος του Υπουργού στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τον Φεβρουάριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2024 ανανέωσε για τέταρτη φορά τη θητεία του στη θέση του Προέδρου του ΟΕΕ.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος