Μαρίνος Γιαννόπουλος

Μαρίνος Γιαννόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece

Ο Μαρίνος Γιαννόπουλος είναι Οικονομολόγος, Πανεπιστημιακός και κάτοχος Διδακτορικού στο Στρατηγικό Μάνατζμεντ. Για αρκετά χρόνια ζούσε και δραστηριοποιούταν στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου εργαζόταν στο City του Λονδίνου ως Τραπεζικό στέλεχος και Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Διαθέτει πτυχίο Οικονομικών από το Management School, University of Liverpool, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος International Business Economics από το City University London, και είναι Διδάκτωρ του Brunel University London, με τίτλο διατριβής «Divesting assets and redeploying resources as predictors of the performance of acquisitions: The case of Greece.»

Πριν αναλάβει τα τωρινά του καθήκοντα ως Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κατείχε για μια δεκαετία θέσεις ευθύνης σε τραπεζικά ιδρύματα, εντός και εκτός χώρας. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία ως διαχειριστής πιστωτικού κινδύνου σε Τραπεζικά χαρτοφυλάκια, έχει συνδράμει στη διαχείριση και τη συσσώρευση χαρτοφυλακίου πιστωτικών επενδύσεων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες της Αναδυόμενης Ευρώπης.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ηγήθηκε της ομάδας του Εθνικού Σχεδίου Ελλάδα 2.0 και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ ταυτόχρονα ήταν υπεύθυνος των θεμάτων συνεργασίας μεγάλου εγχώριου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Ανάπτυξης και σχετικούς Εθνικούς Φορείς.

Υπήρξε σύμβουλος της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Ν.Δ. κατά τα έτη 2013-2019, έχει διατελέσει μέλος επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών με ενεργή ερευνητική δραστηριότητα και δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, όπως το Journal for Global Business Advancement και το International Journal of Business and Economic Sciences και την ίδια περίοδο, δίδασκε στο Πανεπιστήμιο Brunel και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στους τομείς της Στρατηγικής Διοίκησης και Business Economics.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece