Μέμη Τσεκούρα

Μέμη Τσεκούρα

Α’ Αντιπρόεδρος ΔΣ, Ένωση Ασθενών Ελλάδας Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα 

Η Μέμη Τσεκούρα έχει εργαστεί στον τομέα της Υγείας πάνω από 30 χρόνια. Ξεκίνησε το κοινωνικό της έργο στον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση ως μέλος του Δ.Σ. κι από το 2002 έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος στον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα. 

Διαθέτει μεγάλη πείρα στην διαχείριση των ασθενών με χρόνια μυοσκελετικά νοσήματα και έχει καταφέρει να φέρει κοντά την επιστημονική κοινότητα και τους ασθενείς μέσα από τα ποικίλα προγράμματα που έχει υλοποιήσει ως Σύλλογος Ασθενών.  

Έχει επίσης διατελέσει θέσεις ευθύνης σε κοινωνικούς φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού. 

Υπό την Προεδρία της, ο Σύλλογος Πεταλούδα έγινε επίσημο μέλος του Διεθνούς Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (IOF) και την Ένωσης Σπανίων Ασθενών Ελλάδας, έχει κερδίσει δύο φορές το πρώτο παγκόσμιο βραβείο κατέχοντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε 285 χώρες για τη δράση του και μια φορά το bronze βραβείο για την υποστήριξη των ασθενών πανελλαδικά. Επίσης, έχουν εκπονηθεί πάρα πολλές επιστημονικές και επιδημιολογικές μελέτες καθώς και έχει δημιουργηθεί ο επιδημιολογικός χάρτης για την οστεοπόρωση στην Ελλάδα. Τέλος, ο Σύλλογος Πεταλούδα έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε ΕΣΠΑ και διεθνείς δημοσιεύσεις. 

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Α’ Αντιπρόεδρος ΔΣ, Ένωση Ασθενών Ελλάδας - Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Α’ Αντιπρόεδρος ΔΣ, Ένωση Ασθενών Ελλάδας - Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα