Μπέττυ Αλεξανδροπούλου

Μπέττυ Αλεξανδροπούλου

Εντεταλμένη Σύμβουλος  και Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της  Enterprise Greece

 

Η Μπέττυ Αλεξανδροπούλου διαθέτει πολυετή εμπειρία σε παγκόσμιες αγορές ως ανώτερο στέλεχος πολυεθνικών επιχειρήσεων και κυβερνητικών οργανισμών.

Πρόσφατα ανέλαβε Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece και Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Σπούδασε στις Η.Π.Α. και διαθέτει Master’s στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Bachelor’s στα Οικονομικά και τη Γαλλική Φιλολογία, καθώς και πιστοποίηση P.C.C. ως Executive Coach. Ειδικεύεται στη «διαπολιτισμική ευελιξία» σε συνάρτηση πάντα με ανάπτυξη στρατηγικών και αγορών αναφορικά με την προώθηση εξαγωγών, την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και τον μετασχηματισμό επιχειρήσεων (business transformation).

Πριν αναλάβει τα τωρινά της καθήκοντα, που περιλαμβάνουν την συνολική ευθύνη για τον τομέα του  Εξωτερικού Εμπορίου, ζούσε και δραστηριοποιούταν στο εξωτερικό (Ελβετία,  Αργεντινή και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής). Έχει εργασθεί ως Ανώτερος Εμπορικός Σύμβουλος για το Υπουργείο Εμπορίου των Η.Π.Α.. Κατά την θητεία της στην Αμερικανική Πρεσβεία (2008-2015), το χαρτοφυλάκιό της περιελάβανε τους τομείς της Υγείας και των ΤΠΕ, καθώς και το παγκόσμιο πρόγραμμα SelectUSA, το οποίο στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων στις ΗΠΑ.

Πιο πριν, είχε πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας σε blue chip εταιρείες, όπως η AT&T και η Vodafone, σε ηγετικές θέσεις. Είναι μια πολύ-πολιτισμική επαγγελματίας με πλούσια εμπειρία διαχείρισης ομάδων παγκόσμιας εμβέλειας (global teams), ενώ έχει υπηρετήσει σε φορείς όπως το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Propeller Club και έχει συμμετάσχει σε διάφορα φόρουμ, πάνελ και συνέδρια ως ομιλήτρια. Γνωρίζει αγγλικά, ελληνικά (μητρικές γλώσσες) καθώς και γαλλικά και ισπανικά.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Εντεταλμένη Σύμβουλος  και Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της  Enterprise Greece
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Εντεταλμένη Σύμβουλος  και Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της  Enterprise Greece