Μπέττυ Αλεξανδροπούλου

Μπέττυ Αλεξανδροπούλου

Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ, Enterprise Greece, Αναπληρώτρια Γενική Επίτροπος Ελλάδας στην EXPO 2020 DUBAI

Η κα. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου είναι Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece, έχοντας την συνολική ευθύνη για το Εξωτερικό Εμπόριο. Έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών και διαθέτει πολυετή εμπειρία σε παγκόσμιες αγορές ως ανώτερο στέλεχος πολυεθνικών επιχειρήσεων και κυβερνητικών οργανισμών.

Πριν αναλάβει τα σημερινά της καθήκοντα ζούσε και δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό (Ελβετία,  Αργεντινή και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής). Έχει εργασθεί ως Ανώτερος Εμπορικός Σύμβουλος για το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Πριν από αυτό, είχε 18 χρόνια εμπειρίας, σε blue chip εταιρείες, όπως η AT&T και η Vodafone, σε ηγετικές θέσεις ενώ έχει υπηρετήσει σε φορείς όπως το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Propeller Club.  Πολυετή συμμετοχή σε διάφορα φόρουμ, πάνελ και συνέδρια ως ομιλήτρια.

Σπούδασε στις Η.Π.Α. και διαθέτει Master’s στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Bachelor’s στα Οικονομικά και τη Γαλλική Φιλολογία, καθώς και πιστοποίηση P.C.C. ως Executive Coach. Ειδικεύεται στη «διαπολιτισμική ευελιξία» σε συνάρτηση πάντα με ανάπτυξη στρατηγικών και αγορών αναφορικά με την προώθηση εξαγωγών, την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και τον μετασχηματισμό επιχειρήσεων (business transformation).

Λεπτομέρειες Ομιλητή