Νικόλαος Πολύζος

Νικόλαος Πολύζος

Καθηγητής Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, ΔΠΘ

Ο Νικόλαος Πολύζος είναι Καθηγητής, στη Διοίκηση και Οργάνωση Υπηρεσιών Υγείας, στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Διδάσκει στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών τα μαθήματα Διοίκηση Κοινωνικών Υπηρεσιών, Πολιτική Υγείας, Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Οικονομική Αξιολόγηση Κοινωνικών Προγραμμάτων με έμφαση στην Υγεία και στο (δια ιδρυματικό) ΠΜΣ «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας» (Ιατρική Αριστοτέλειου με ΤΚΕ) Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Πολιτική Υγείας.

Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του ΠΟΥ, της ΕΕ και του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, καθώς και αξιολογητής άρθρων διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημονικών περιοδικών (προσφάτως των BMC Health Journals).

Επίσης, είναι μέλος στην Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας.

Για την συνεισφορά του στο πεδίο έχει βραβευθεί/διακριθεί από το Health Care Business Awards 2018, για το ερευνητικό έργο στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ.

Στα ερευνητικά του/της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, η Πολιτική Υγείας και τα Οικονομικά Υγείας.

Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση στο ΕΚΠΑ, MSc in Health Planning and Financing στο LSE, και έλαβε Διδακτορικό στη Διοικητική και Οικονομική Επιστήμη (Αποδοτικότητα Νοσοκομείων) από το ΕΚΠΑ.

Εργάστηκε για 25 έτη σε υπηρεσίες υγείας (μεταξύ αυτών γενικός διευθυντής και διοικητής νοσοκομείων) με κατάληξη τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και τη Γενική Διεύθυνση Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας στη Κύπρο.

Διαθέτει 20ετή διδακτική εμπειρία με τα τελευταία 15 έτη σε μόνιμη θέση σε ελληνικά ΑΕΙ.

Έχει ολοκληρώσει 15 ερευνητικά έργα, ως επιστημονικός υπεύθυνος (14), τη τελευταία 15ετία (αριθμός ετών). Είναι επιστημονικός συνεργάτης σε πρόγραμμα HORIZON 2020.

Συμμετείχε ενδεικτικά σε σημαντικά ερευνητικά έργα [Οργάνωση και Χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ και ΠΦΥ, Αξιολογήσεις στο φάρμακο, Ανθρώπινο δυναμικό στην Υγεία (καταγραφή και μοντέλο αναγκών), Αποδοτικότητα και Σχεδιασμός Νοσοκομείων, κ.α.] και κατά την τελευταία τριετία (από το 2019) διεκπεραίωσε την αξιολόγηση της χρηματοδότησης των νοσοκομειακών φαρμάκων.

‘Έχει δημοσιεύσει βιβλία 3 (μονογραφίες) και 10 (συλλογικούς τόμους), 68 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, κ.α., στο πεδίο Διοίκησης, Πολιτικής και Οικονομικών Υγείας, ενώ κατά την τελευταία τριετία οι δημοσιεύσεις του είναι 3.

Σύνδεσμοι:

Αναλυτικό βιογραφικό: στην ιστοσελίδα του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Καθηγητής Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, ΔΠΘ
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Καθηγητής Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, ΔΠΘ