Νίκος Κωστάρας

Νίκος Κωστάρας

General Manager Greece, IQVIA

Ο Νίκος ξεκίνησε στην IMS Health το 2009 ως Επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ για να οικοδομήσει τη νέα ομάδα πωλήσεων και να καθοδηγήσει την πελατοκεντρική προσέγγιση της εμπορικής ομάδας.

Το 2014 ανέλαβε το ρόλο του Γενικού Διευθυντή και, μετά την εξαγορά της Cegedim και την συγχώνευση της IMS Health με την κορυφαία εταιρία κλινικών μελετών Quintiles, διευθύνει την εταιρία υπό την νέα ονομασία IQVIA. H IQVIA προσφέρει μια σειρά από λύσεις σε επίπεδο: α) Δεδομένων (Μελέτες Λιανικών Πωλήσεων Φαρμακείων, Ηλεκτρονικής Συνταγογραφίας και Καταναλώσεων Φαρμάκων σε Νοσοκομεία), β) Συμβουλευτικής μέσω Advanced Analytics, Management Consulting, ΗΤΑ, RWE και πρωτογενούς Έρευνας Αγοράς, γ) Τεχνολογίας (CRM, συστήματα BI και Multi-Channel Marketing) και δ) Κλινικών Μελετών.

Το τελευταίο επίτευγμα της IQVIA Ελλάδας, υπό την ηγεσία του Νίκου, είναι η απόφαση των κεντρικών γραφείων να ιδρύσουν στην Αθήνα δύο regional hubs για: α) Τεχνολογικές Λύσεις και β) Health Economics. Με στόχο να προσλάβει περισσότερους από 20 κορυφαίους επαγγελματίες έως το τέλος του 2021, η IQVIA Ελλάδας υλοποιεί στην πράξη την προσπάθεια brain-gain, βοηθάει στην εισροή συναλλάγματος στην Ελλάδα και συμβάλλει καθημερινά στη δημιουργία εμπιστοσύνης στη χώρα μας.

Η εργασιακή του πορεία καλύπτει πολυεθνικές επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους όπως καταναλωτικών αγαθών, φαρμακευτικών, χρηματο-οικονομικών και εταιρειών παροχής υπηρεσιών. Από το 1994 κατέχει νευραλγικές εμπορικές θέσεις με αυξημένες αρμοδιότητες σε παγκόσμιους οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, κυρίως σε εταιρείες όπως η Mars, η Procter & Gamble και η Novartis OTC.  Η εμπειρία του προέρχεται τόσο από το χώρο του Μάρκετινγκ όσο και από το χώρο των Πωλήσεων, αφού κατείχε θέσεις Marketing Manager και National Sales Manager στον φαρμακευτικό και καταναλωτικό κλάδο, με ιστορικό επιτυχημένων και βραβευμένων λανσαρισμάτων. Οι βασικοί τομείς της εξειδίκευσής του αφορούν τα business development, commercial effectiveness, planning, product management, sales-force effectiveness και sales reorganization, μεταξύ άλλων.

Ο Νίκος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά και κάτοχος MBA από το ALBA. Μητρική του γλώσσα είναι η ελληνική και μιλά πολύ καλά Αγγλικά και Ιταλικά.

Λεπτομέρειες Ομιλητή