Νίκος Πετράκης

Νίκος Πετράκης

Country Manager, Visa Greece

Ο Νίκος Πετράκης κατέχει σήμερα τη θέση του Country Manager στη Visa Greece. Σε αυτό το ρόλο, είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της στρατηγικής της Visa στην Ελλάδα.

Πριν από την ένταξή του στη Visa, κατείχε τη θέση του Vice President of Operations στην Teleperformance Greece.

Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στο Retail Banking, έχει αναπτύξει ισχυρή τεχνογνωσία σε διάφορους τομείς όπως τα Επενδυτικά Προϊόντα, το Operations Management και οι Πληρωμές.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1996 στη Citibank Ελλάδος, όπου κατείχε διάφορες ανώτερες θέσεις στους τομείς των Επενδυτικών Προϊόντων, του Operations Management, των Καρτών, του Merchant Acquiring και της Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου.

Από το 2013 έως το 2014, ηγήθηκε του Diners Club Greece. Στη συνέχεια εργάστηκε στην Alpha Bank ως Αναπληρωτής Διευθυντής από το 2015 έως το 2016, όπου ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη της προσφοράς Επενδυτικών Προϊόντων.

Από το 2016 έως τον Σεπτέμβριο του 2021 εργάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς. Αρχικά διατέλεσε Διευθυντής του τμήματος Αποδοχής Καρτών και Ηλεκτρονικών Πληρωμών και ένα χρόνο αργότερα, ανέλαβε το ρόλο του Διευθυντή του τμήματος Καρτών.

Ο Νίκος Πετράκης είναι κάτοχος πτυχίου BA Hons στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire στην Αγγλία.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Country Manager, Visa Greece
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Country Manager, Visa Greece