Παντελής Τζωρτζάκης

Παντελής Τζωρτζάκης

Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Ο Παντελής Τζωρτζάκης έχει χαράξει μια πολύπλευρη πορεία, με επίκεντρο την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την προσήλωσή στα κοινά. Ξεκινώντας το ακαδημαϊκό του ταξίδι στο Brooklyn College της Νέας Υόρκης, απέκτησε μεταπτυχιακό στην επιστήμη των υπολογιστών, θέτοντας τις βάσεις για μια επιτυχημένη καριέρα. Ιδρύοντας την Forthnet AE, ο Παντελής οδήγησε την εταιρεία στην πρώτη θέση στην εναλλακτική σταθερή τηλεφωνία και τη συνδρομητική τηλεόραση και στη συνέχεια πέτυχε την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet (1995- 2010), έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση της πλατφόρμας συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης NOVA. Η συνεισφορά του επεκτάθηκε και εκτός συνόρων, όπως αποδεικνύεται από τη συμμετοχή του στο Εποπτικό Συμβούλιο της NETIA SA στην Πολωνία.

Ο Παντελής Τζωρτζάκης ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά, ως ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού στον τομέα Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών και πρόεδρος της κυβερνητικής επιτροπής για την πληροφορική και τηλεπικοινωνίες, ενώ από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Μάιο του 2013, υπηρέτησε ως Υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Την περίοδο Σεπτέμβριος 2012-Μάιος 2013 υπήρξε συντονιστής των δράσεων για την ανάπτυξη της Καινοτομίας και των δημοσίων συμβάσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ έχει διατελέσει και Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ.

Στη συνέχεια, από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Quest Holdings SA και στον Όμιλο Quest, συνέχισε να διαμορφώνει το επιχειρηματικό τοπίο στη χώρα μας.

Το 2023 εξελέγη ομόφωνα εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το Νοέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB ο Παντελής Τζωρτζάκης με την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει, συνεχίζει να αποδεικνύει την ακλόνητη δέσμευση στη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που καινοτομούν και επιχειρούν.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας