Παντελής Τζωρτζάκης

Παντελής Τζωρτζάκης

Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1962. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην επιστήμη των Υπολογιστών στο Brooklyn College της Νέας Υόρκης.

Είναι ο ιδρυτής της Forthnet AE, του μεγαλύτερου φορέα εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αρχής γενομένης από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε (FORTH), το 1988, ανέλαβε τη μετατροπή της ερευνητικής δραστηριότητας σε εταιρεία προσελκύοντας επενδυτικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας από την ίδρυσή της το 1995, μέχρι και το 2010.

Την περίοδο 2008-2011 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, της δορυφορικής πλατφόρμας συνδρομητικής τηλεόρασης NOVA, μετά την εξαγορά της από την Forthnet.

Από το 2006 έως το 2009,διετέλεσε μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΤΙΑ SA, της μεγαλύτερης εταιρείας εναλλακτικών τηλεπικοινωνιών στην Πολωνία.

Από το 2007 έως το 2011 ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος).

Το 2011, διορίστηκε ως ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού στον τομέα Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών και πρόεδρος της κυβερνητικής επιτροπής για την πληροφορική και τηλεπικοινωνίες, ενώ από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012, υπηρέτησε ως Υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Την περίοδο Σεπτέμβριος 2012-Μάιος 2013 υπήρξε συντονιστής των δράσεων για την ανάπτυξη της Καινοτομίας και των δημοσίων συμβάσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το 2013 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος στην Quest Συμμετοχών ΑΕ, καθώς και την θέση του Προέδρου των θυγατρικών της. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ του Ομίλου Quest.

Από τον Νοέμβριο 2019 έως Σήμερα ανέλαβε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Από τον Ιούνιο του 2021 είναι μέλος του Δ.Σ των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΕΧΑΕ).

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα