Σοφία Ροδοπούλου

Σοφία Ροδοπούλου

Δημοσιογράφος, Alpha TV

Η Σοφία Ροδοπούλου είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, με εξειδίκευση στο οικονομικό και χρηματιστηριακό ρεπορτάζ. Σήμερα εργάζεται στον τομέα Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Το 2021 εργάστηκε στην εταιρεία Boussias, με ενεργό συμμετοχή στο project δημιουργίας του περιοδικού «Women Leaders», στο οποίο ανέλαβε τη σύνταξη ερευνητικών θεμάτων, αφιερωμάτων και συνεντεύξεων.

Το 2020 ανέλαβε την παρουσίαση καθημερινής ενημερωτικής εκπομπής στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, η οποία εκτός των εξειδικευμένων οικονομικών θεμάτων, περιελάμβανε θέματα επικαιρότητας και συνεντεύξεις πολιτικών, οικονομολόγων, στελεχών επιχειρήσεων και παραγόντων της χρηματιστηριακής αγοράς.

Με σπουδές στον  Τομέα των ΜΜΕ και Επικοινωνίας, και Μεταπτυχιακό τίτλο ΜΑ Mass Communications στο Πανεπιστήμιο του Leicester στην Αγγλία, ξεκίνησε την επαγγελματική της ενασχόληση με τη δημοσιογραφία το 2007 στο οικονομικό κανάλι SBC TV και την παρουσίαση οικονομικών εκπομπών από το 2010. Παράλληλα, εργάστηκε σε οικονομικά sites.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας είχε την ευκαιρία να πάρει συνεντεύξεις από ανώτατα διευθυντικά στελέχη διεθνών επενδυτικών οίκων και οίκων αξιολόγησης, όπως οι Moody’s, Standard & Poor’s, Fitch Ratings, JP Morgan, Bank of America-Merrill Lynch και Deutsche Bank, αλλά και από εκπροσώπους διεθνών επενδυτικών Funds.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Δημοσιογράφος, Alpha TV
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Δημοσιογράφος, Alpha TV