Σωτήρης Συρμακέζης

Σωτήρης Συρμακέζης

Fintech & Digital Transformation Advisor

Ο κ. Σωτήρης Συρμακέζης είναι από τα πιο γνωστά στελέχη της ελληνικής αγοράς στο χώρο του ψηφιακού μετασχηματισμού και του fintech. Είναι CEO σε μια υπό δημιουργία εταιρεία fintech, μέλος Δ.Σ. στην Finclude, μια fintech με έδρα την Ιρλανδία ενώ είναι advisor σε startups από τον χώρο του retailtech και του insuretech. Παράλληλα είναι σύμβουλος τεχνολογίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μέλος Δ.Σ. σε ελληνική εταιρεία πληροφορικής.

Μέχρι τα τέλη του 2018 ήταν ο Chief Retail, Digital & Technology Officer στην Praxiabank. Προηγουμένως εργάστηκε για σχεδόν 3 χρόνια στη Eurobank, ως Γενικός Διευθυντής, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Group Chief Digital & Technology Officer. Πιο πριν εργάστηκε για πάνω από 15 χρόνια στον Όμιλο Τράπεζας Πειραιώς, τα τελευταία 3 ως Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας. Είναι γνωστός ως δημιουργός της πλατφόρμας ψηφιακής τραπεζικής winbank. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Εγνατία Τράπεζα από όπου αποχώρησε το 2000 ως Chief Information Officer.

Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Technology & Innovation Management από το Πολυτεχνείο Κρήτης και είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Fintech & Digital Transformation Advisor
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Fintech & Digital Transformation Advisor