2o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης-Απολογισμός

2o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης-Απολογισμός

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης, το οποίο διοργανώθηκε από  την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr.

Κεντρικός ομιλητής του φετινού Συνεδρίου, ήταν ο Νομπελίστας Οικονομολόγος sir Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει τη φιλοσοφία ανάπτυξης της Ευρώπης με στόχο να αποσπάσει όφελος από αυτήν. Πενήντα τρεις διεθνούς κύρους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν τις τρέχουσες – εγχώριες και διεθνείς -εξελίξεις στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης . Στα έξι Panel του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες ανέδειξαν τον ρόλο του 2ου ασφαλιστικού πυλώνα και τη σημασία της λειτουργίας των Επαγγελματικών Ταμείων στο εκάστοτε εγχώριο οικονομικό και ασφαλιστικό γίγνεσθαι.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να παρακολουθήσουν τις εργασίες του με ασφάλεια. Εκτός από τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, τις ομιλίες και τις συζητήσεις με πλούσιο περιεχόμενο, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις αμέτρητες δυνατότητες δικτύωσης που προσφέρει η LiveOn στους χρήστες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις εταιρείες που υποστήριξαν χορηγικά το συνέδριο, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες!

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ουζούνης
CEO, ethosGROUP

SOCIAL

50.000+ impressions

664
σύνεδροι

1000+ συμμετέχοντες

700+ δημοσιεύματα

ocin21_prese-100x100

Δείτε τις παρουσιάσεις του Συνεδρίου

Το 2o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης είχε και μια σημαντική καινοτομία:  διεξήχθη 100% διαδικτυακά, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

Επισκεφτείτε ξανά τον χώρο του συνεδρίου @LiveOn κάνοντας κλικ στην φωτογραφία.

LiveOn_logo 1

Κεντρική Ομιλία: sir Χριστόφορος Πισσαρίδης, Κάτοχος Βραβείου Nobel Οικονομικών 2010

Κεντρική Ομιλία:

sir Χριστόφορος Πισσαρίδης, Καθηγητής London School of Economics και Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πρόεδρος Επιτροπής Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία, Κάτοχος Βραβείου Nobel Οικονομικών 2010

O sir Χριστόφορος Πισσαρίδης τόνισε ότι οι προτάσεις στο αναπτυξιακό σχέδιο εναρμονίζονται με αυτήν την γενική προσέγγιση στη διαχείριση της οικονομίας. Οι πολιτικές που συστήνουμε για το σύστημα δικαιοσύνης και τον δημόσιο τομέα θα καταστήσουν πιο ευέλικτες και διαφανείς τις σχέσεις στην αγορά και θα προσελκύσουν επενδύσεις.

1η Ημέρα

Εναρκτήρια Προσφώνηση:

Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP

Ο κος Ουζούνης τόνισε ότι το Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης  αποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων της ethosEVENTS.

Καλωσόρισμα – Εισαγωγική Ομιλία:

Δρ Χρήστος Π. Νούνης, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) & Πρόεδρος ΔΣ Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ)

O Δρ Νούνης υπογράμμισε ότι η ΕΛΕΤΕΑ στο βραχύ χρονικό διάστημα των μόλις 2,5 ετών λειτουργίας της  έχει να επιδείξει έντονα στοιχεία παρεμβατικότητας, σύνθεσης και εξωστρέφειας καταγράφοντας ήδη πολύ σημαντικό έργο στο Ενεργητικό της.

Θεσμικός Χαιρετισμός:

Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ο κος Χατζηδάκης δήλωσε πως καθώς ο πληθυσμός ζει όλο και περισσότερο, χρειάζεται να αποταμιεύουμε όλο και περισσότερα, ώστε να εξασφαλίζεται μία πιο άνετη διαβίωση για την τρίτη ηλικία.

Θεσμικός Χαιρετισμός:

Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών

Ο κος Σταϊκούρας τόνισε ότι το 2021 είναι χρονιά πρόκληση για την κοινωνική ασφάλιση. Η παρούσα συγκυρία αποτελεί την κατάλληλη αφορμή για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

Θεσμικός Χαιρετισμός:

Γεώργιος Ζαββός, Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα

Ο κος Ζαββός εστίασε στο γεγονός ότι τα κεφαλαιοποιητικά ασφαλιστικά συστήματα έχουν πλέον καθοριστική σημασία, επισημαίνοντας ότι ο 2ος και 3ος πυλώνας ασφάλισης λειτουργούν υποστηρικτικά προς τον 1ο. 

Θεσμικός Χαιρετισμός:

Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.)

Ο κος Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας έχει σε εξέλιξη την δημιουργία ΤΕΑ, θεσμό που ήδη στηρίζει και ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης καθώς αποτελεί ελπίδα ενίσχυσης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Θεσμικός Χαιρετισμός:

Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας, Πρόεδρος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.)

Ο κος Κόλλιας δήλωσε ότι με συντάξεις στο 16% του ΑΕΠ, το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα αντί να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης, αποτελεί τροχοπέδη. Επίσης τόνισε ότι το ταμείο των οικονομολόγων (ΕΤΑΟ) έχει παρουσιάσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη από το 2004 του δημιουργήθηκε.

Θεσμικός Χαιρετισμός:

Ευφροσύνη Ε. Κουσκουνά, BSc, MSc, FHAS, Πρόεδρος Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (Ε.Α.Α.)

H κα Κουσκουνά δήλωσε ότι η διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής βασίζεται όλο και περισσότερο στην βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών συστημάτων και ότι τα ΤΕΑ αποτελούν ένα συνεχώς εξελισσόμενο θεσμό.

Θεσμικός Χαιρετισμός:

Βασιλική Λαζαράκου, Δ.Ν., Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

H κα Λαζαράκου επεσήμανε την πολύ σημαντική ευθύνη της εποπτείας των ΤΕΑ, που έχει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Επίσης, τόνισε ότι η ΕΚ εντός του έτους θα συνεισφέρει περαιτέρω στην ενίσχυση του νομοθετικού και ελεγκτικού πλαισίου για την σωστή λειτουργία και στελέχωση των ΤΕΑ.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Το πρόβλημα του Ασφαλιστικού, η νέα “κεφαλοποιητική” μεταρρύθμιση και οι προοπτικές ουσιαστικής ανάπτυξης της επαγγελματικής και ιδιωτικής ασφάλισης στο νέο περιβάλλον».

Χρήστος Γεωργακόπουλος, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ., Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη

O κος Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα του Ασφαλιστικού, τη νέα «κεφαλοποιητική» μεταρρύθμιση και τις προοπτικές ουσιαστικής ανάπτυξης της επαγγελματικής και ιδιωτικής ασφάλισης στο νέο περιβάλλον.

Ομιλία – Παρουσίαση: “The rise of multi-employer retirement vehicles around the world”.

Paul Bonser, Senior Partner and Head of AΟΝ’s UK International Retirement Practice

O κος Bonser αναφέρθηκε στις παγκόσμιες τάσεις στην καθορισμένη συνεισφορά, ένα πρόγραμμα καθορισμένων εισφορών, δηλαδή έναν τύπο προγράμματος συνταξιοδότησης, στο οποίο ο εργοδότης, ο εργαζόμενος ή και οι δύο καταβάλλουν εισφορές σε τακτική βάση.

Panel Ι: «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση, Κεφαλαιοποίηση και Φορείς Παροχής Συμπληρωματικής Ασφάλισης»

Συντονιστής: Σταύρος Θωμαδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος Παγκόσμιου Συμβουλίου Προτύπων Δεοντολογίας του Διεθνούς Ελεγκτικού & Λογιστικού Επαγγέλματος

Ομιλητές:

 • Πάνος Τσακλόγλου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων & Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Ιωάννης Στουρνάρας, Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος
 • Τάσος Γιαννίτσης, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών Ε.Κ.Π.Α., π. Υπουργός
 • Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Χαράλαμπος Φύτρος, FHAS, CFA, PhD, Β’ Αντιπρόεδρος ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α., Αναλογιστής & Χρημ/κός Αναλυτής, ΤΕΑ Johnson & Johnson

Ομιλία – Παρουσίαση: «Ο δεύτερος πυλώνας ως εμβληματικό εργαλείο προώθησης επαρκών, βιώσιμων και ποιοτικών ασφαλιστικών πολιτικών»

Γαβριήλ Αμίτσης, Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας & Διευθυντής Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ο κος Αμίτσης ανακοίνωσε ότι πρόσφατα το ερευνητικό εργαστήριο προχώρησε σε Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΕΛΕΤΕΑ με στόχο την αναβάθμιση και την εκπαίδευση της Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Ομιλία – Παρουσίαση: “Fostering sustainable pensions”

Fausto Parente, Executive Director, European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA)

Ο κος Parente αναφέρθηκε στα πολλά και σημαντικά στοιχεία που καλείται να αποκομίσει η Ελλάδα από την εμπειρία των χωρών του εξωτερικού, όπου ο τομέας της Επαγγελματικής Ασφάλισης είναι εμφανώς πιο ανεπτυγμένος.

Panel ΙΙ: «Καταγραφή διεθνούς εμπειρίας οργάνωσης και λειτουργίας ΙΕΣΠ-ΤΕΑ και ανάλυση εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου της ΙΟRPII σε πανευρωπαϊκό επίπεδο»

Συντονιστής: Βάιος Κρόκος, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

 • Fausto Parente, Executive Director, European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA)
 • Philip Neyt, President, European Association of Paritarian Institutions (AEIP) and Chairman of PensioPlus, Belgium
 • Christos Louvaris Fasois, Policy Advisor on Pension & Financial Affairs, European Association of Paritarian Institutions (AEIP)
 • Μάριος Γιαννάς FIA, Διευθυντής, Cronje & Yiannas Actuaries and Consultants Ltd
 • Ιωάννης Τζανάκος, Γενικός Γραμματέας και εκπρόσωπος ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. στην επιτροπή Occupational Pensions Stakeholder Group (ΟPSG) της EIOPA

Ομιλία – Παρουσίαση: «Η αξία των επαγγελματικών ταμείων στις επιχειρήσεις ως εργαλείο για την προσέλκυση, διατήρηση και ανταμοιβή στελεχών»

Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO, People for Business

Η κα Πιτσίκα τόνισε πως τα ΤΕΑ παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη. «Πρόκειται για μία παροχή υψηλής προστιθέμενης αξίας. Κάτι παραπάνω από τα συνταξιοδοτικά προγράμματα που προσφέρουν πολλές επιχειρήσεις σήμερα.», σημείωσε η ίδια.

Panel ΙΙΙ: «Εξελίξεις, Συγκυρία και Αναπτυξιακές Προοπτικές του 2ου Ασφαλιστικού Πυλώνα»

Συντονιστής: Χρήστος Κώνστας, Δημοσιογράφος, Head of Content, ethosMEDIA

Ομιλητές:

 • Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, Ιδρυτής, Τsakos Group of Companies
 • Γεώργιος Γεωργόπουλος, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Group Human Resources, Τράπεζα Πειραιώς
 • Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Accenture
 • Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών
 • Ιωάννης Βοτσαρίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Interlife A.A.E.Γ.Α.

2η Ημέρα

Καλωσόρισμα – Εισαγωγή στις εργασίες της 2ης ημέρας:

Δρ Χρήστος Π. Νούνης, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) & Πρόεδρος ΔΣ Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ)

Ο Δρ Νούνης άνοιξε την αυλαία της δεύτερης μέρας του Συνεδρίου καλωσορίζοντας τους χορηγούς και τους συμμετέχοντες.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Επαγγελματική Διαχείριση και Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης»

Θεοφάνης Μυλωνάς, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ & Πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ)

Ο κος Μυλωνάς αναφέρθηκε στην Επαγγελματική Διαχείριση των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, επισημαίνοντας πως η πανδημία έχει επιταχύνει τις αλλαγές στην καθημερινότητά μας και σε επίπεδο λειτουργίας των αγορών.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Επαγγελματικά Ταμεία και Ευημερία»

Φαίδων Ταμβακάκης, Συνιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ., ALPHA TRUST

Ο κος Ταμβακάκης ανέλυσε το παράδειγμα της λειτουργίας επαγγελματικών ταμείων στη Δανία, μια φαινομενικά παρόμοια χώρα με την Ελλάδα, το οποίο έχει συμβάλει θετικά στην οικονομική και κοινωνική ευημερία της χώρας αυτής.

Ομιλία – Παρουσίαση: «Αξιολόγηση εφαρμογής παθητικών έναντι ενεργητικών επενδυτικών στρατηγικών. Διεθνή Εμπειρικά Ευρήματα»

Νικόλαος Δ. Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Επιστημονικός Διευθυντής, Interamerican Research Center & Πρόεδρος, Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

Ο κος Φίλιππας μίλησε για διεθνείς επενδυτικές στρατηγικές και ανέφερε ότι η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντικό θέμα. Τόνισε ότι  πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους νέους ότι θα ζήσουν πολλά χρόνια και να κοιτάξουν την οικονομική τους ευημερία.

Panel ΙV: «Αποτελέσματα Επενδυτικής Διαχείρισης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης. Μελλοντικές Προοπτικές»

Συντονιστής: Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP

Ομιλητές:

 • Κρις Αίσωπος, Διευθύνων Σύμβουλος, ALPHA TRUST & Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ)
 • Ελένη Κορίτσα, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος, Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ
 • Ηρακλής Μπαμπλέκος, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ
 • Θωμάς Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management ΑΕΔΑΚ
 • Αναστάσιος Σεπετής, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με εξειδίκευση στα χρηματοοικονομικά της αειφόρου ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας

Panel V: «Νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Ι.Ε.ΣΠ.-Τ.Ε.Α. και ανάγκη οργανωτικής ενίσχυσης του μηχανισμού εποπτείας του 2ου πυλώνα»

Συντονιστής: Χρήστος Τριαντόπουλος, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Υπουργείο
Οικονομικών

Ομιλητές:

 • Παυλίνα Καρασιώτου, Γενική Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων
 • Σταματία Σπανοπούλου, Εκτελεστικό Μέλος Συμβουλίου Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής
 • Μαρία Μαργαριτσανάκη, Στέλεχος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Διεύθυνση Φορέων
 • Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Γεώργιος Κεντούρης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΑοΝ Solutions Greece & Turkey
 • Aπόστολος Δούμας, Managing Director, Prudential Informatics

Panel VΙ: «Επαγγελματικά Ταμεία Ασφάλισης και Συμπληρωματικές Παροχές Υγείας. Συμπράξεις 2ου & 3ου Πυλώνα Ασφάλισης. Ανάπτυξη θεσμού Επαγγελματικής Ασφάλισης.»

Συντονιστής: Χρήστος Κώνστας, Δημοσιογράφος, Head of Content, ethosMEDIA 

Ομιλητές:

 • Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
 • Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) & Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος,Mega Brokers AE
 • Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ευρωκλινικής
 • Νικόλαος Χαλκιόπουλος,Πρόεδρος Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος, Γενικός Διευθυντής Χαρτοφυλακίου της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη
 • Χρήστος Νούνης, Πρόεδρος ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α & Πρόεδρος ΔΣ Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ)
 • Παναγιώτης Ζαμπέλης, Αναλογιστής & Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Προσωπικού Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΤΕΑ-ΕΛΤΑ)

Η διοργάνωση του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη των:

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Χορηγίες:
Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP
Τηλ: 210 998 4864
e-mail: [email protected]

Ράντω Μανώλογλου, Key Account Manager
Τηλ: 210 998 4863
e-mail: [email protected]

Βασίλης Παπαδόπουλος
, Key Account Manager
Τηλ: 210 998 4904
e-mail: [email protected]

Ομιλητές & Αιγίδες:
Μαριάνα Βαζαίου, Head of Events Content
Τηλ:: 210 998 4932
e-mail: [email protected]

Συντονισμός Εκδήλωσης:
Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Events Director
Τηλ: 210 998 4909
e-mail: [email protected]

Άρης Λαυδής, Events Manager
Τηλ: 210 998 4814
e-mail: [email protected]

Στέλιος Γαλάτουλας, Events Executive
Τηλ: 210 998 4920
e-mail: [email protected]

Ομιλητές & Αιγίδες:
Μαρκέλλα Φάρκωνα, Events Programme Executive
Τηλ:: 210 998 4865
e-mail: [email protected]

Marketing  Επικοινωνία:
Ιωάννης Π. Τριανταφύλλου, Board Advisor – Director of Marketing
Τηλ: 210 998 4810
e-mail: [email protected]

Ανδρέας Μπάλτας, Group Digital Marketing Executive
Τηλ: 210 998 4906
e-mail: [email protected]

Αγάπη Γκότσικα, Product Marketing Executive
Τηλ: 210 998 4950
e-mail: [email protected]