“Επαγγελματική Ασφάλιση: Σε τροχιά αναπτυξιακού άλματος με επίκεντρο τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις”

3ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης 

Με κεντρικό θέμα συζήτησης τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Επαγγελματική Ασφάλιση και το αναπτυξιακό άλμα που αυτές θα προκαλέσουν, προετοιμάζεται η διεξαγωγή στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2022 του 3oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης , του κορυφαίου γεγονότος της χρονιάς για τον κλάδο.  

Το συνέδριο, στην φετινή του διοργάνωση, επιδιώκει να καταγράψει τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και να αναδείξει τον ρόλο του 2ου πυλώνα ασφάλισης και τη σημασία της λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης στο εκάστοτε εγχώριο οικονομικό και ασφαλιστικό γίγνεσθαι.  

Επιπλέον, το συνέδριο στοχεύει να αναδείξει τις προκλήσεις και τις αναπτυξιακές διαστάσεις της επαγγελματικής ασφάλισης, να φωτίσει τις διεθνείς εξελίξεις και πρακτικές στα πεδία του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας και επενδυτικής διαχείρισης των επαγγελματικών ταμείων και να υπογραμμίσει τα οφέλη και τις αξίες που αυτά μπορούν να προσδώσουν στην εργασιακή και επιχειρηματική κοινότητα και συνολικά στην οικονομική και κοινωνική ζωή μιας χώρας, με την εξασφάλιση επάρκειας συνταξιοδοτικού εισοδήματος κατά την μετα-εργασιακή περίοδο για τη διατήρηση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου στην τρίτη ηλικία. 

Διοργανωτές είναι η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. (Ελληνική  Ένωση  Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης) σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό & επιχειρηματικό portalbanks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό  InsuranceWorld  και το portal insuranceworld.gr.  

Η θεματολογία του 3ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης, το οποίο θα διεξαχθεί όπως και την προηγούμενη χρονιά ψηφιακά, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές καινοτομίες και δυνατότητες του LiveOn Expo Complex, του σύγχρονου τρισδιάστατου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου της LiveOn, περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβατικές ατομικές ομιλίες και τραπέζια συζήτησης (panels) με την παρακάτω βασική ιεράρχηση: 

  • Panel 1o: Κλαδική μελέτη Ι.Ο.Β.Ε. για την επαγγελματική ασφάλιση. Παρουσίαση και ανάλυση συμπερασμάτων. 
  • Panel 2o: Εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου Τ.Ε.Α. από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας με μεταρρυθμιστική χροιά. Η Τεχνική Βοήθεια της E.I.O.P.A., η ευρωπαϊκή εμπειρία και τα επόμενα βήματα αναπτυξιακής διαδικασίας του θεσμού. 
  • Panel 3o: Νέες εισαγωγές Τ.Ε.Α. στον 2ο Πυλώνα Ασφάλισης με αιχμή τον χρηματοπιστωτικό τομέα. 
  • Panel 4o: Εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος στον 1ο Πυλώνα: Το Τ.Ε.Κ.Α., η νέα Αρχή Ελέγχου του Ασφαλιστικού Συστήματος και οι αναμενόμενες παράπλευρες ωφέλειες στην επαγγελματική ασφάλιση. 
  • Panel 5o: Νέο απαιτητικό επενδυτικό περιβάλλον και εφαρμογή ΕSG κριτηρίων στις επενδυτικές στρατηγικές των Επαγγελματικών Ταμείων. 
  • Panel 6o: Μια κοινωνική συμμαχία για την ανάπτυξη των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα. Εθνικό Επαγγελματικό Ταμείο: Διαστάσεις και Προοπτικές. 

Το συνέδριο απευθύνεται σε ανθρώπους της αγοράςεκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (εργαζομένων/εργοδοτών), εκπροσώπους εποπτικών φορέωνasset managersαναλογιστέςορκωτούς λογιστέςεσωτερικούς ελεγκτές και λοιπούς εμπειρογνώμονες, με στόχο μια ολιστική προσέγγιση της δράσης και της φιλοσοφίας λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής ΑσφάλισηςΤο παρόν στις εργασίες του αναμένεται να δώσει και πλήθος παραγόντων της αγοράςυψηλόβαθμων -Ελλήνων και ξένων- αξιωματούχωνυψηλών προσκεκλημένων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων. 

Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου 3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης | ethosEVENTS  καθώς επίσης και τα social κανάλια Facebook, LinkedIn, και YouTube.  

Μπορείτε επίσης να δηλώσετε την συμμετοχή σας στο συνέδριο μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο 3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης-Δήλωση Συμμετοχής | ethosEVENTS 

3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης22 & 23 Φεβρουαρίου 2022 LiveOn Digital Event  

Για περισσότερες πληροφορίες:    

Κος Γιάννης Τριανταφύλλου, Διευθυντής MarketingethosGROUP
τηλ. +30 2109984810,      

email: triantafyllou.y@ethosmedia.eu