Άρης Αποστόλου

Άρης Αποστόλου

Πρόεδρος Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας

Ο κος Άρης Αποστόλου έχει αποφοιτήσει από το Κολλέγιο Αθηνών, είναι πτυχιούχος του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων -Ολική Ποιότητα από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Διαθέτει εργασιακή εμπειρία 20 ετών στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Στη διάρκεια των ετών αυτών κατείχε θέσεις ευθύνης στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας όσο και στα οικονομικά. Στον ιδιωτικό τομέα εργάστηκε στις εταιρείες ANEK LINES ως υπεύθυνος για το cargo στην Αδριατική, ΙΚΕΑ ως Sales & Supply Support Manager, Γρηγόρης μικρογεύματα ως logistics manager. Διετέλεσε Εντεταλμένος Σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών και την εκκίνηση του έργου από τη Lamda Development SA. Στο παρελθόν είχε διατελέσει σύμβουλος Υπουργών Υγείας, αναλαμβάνοντας τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΠΥ, την αναδιοργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας κα. Επίσης, υπηρέτησε ως Υποδιοικητής στην 1ης Υγειονομική Περιφέρεια και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΗΔΙΚΑ ΑΕ εκπροσωπώντας το Υπουργείο Υγείας.

Από το Μάϊο του 2022 έχει αναλάβει τη διοίκηση της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας ως Πρόεδρος. Κάποιοι από τους βασικούς στόχους της θέσης είναι η αύξηση των κεντρικοποιημένων διαγωνιστικών διαδικασιών και ο περιορισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών στη φαρμακευτική νοσοκομειακή δαπάνη.

Λεπτομέρειες Ομιλητή