Άρης Δίβαρης

Άρης Δίβαρης

Β. Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών, Εθνική Τράπεζα

Ο Άρης Δίβαρης εντάχθηκε στον Όμιλο της ΕΤΕ το 2009 και ανέλαβε Βοηθός Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών το 2018. Νωρίτερα διετέλεσε Διευθυντής Λειτουργιών & PMO Πληροφορικής Ομίλου με αρμοδιότητες σε μεγάλο εύρος των Λειτουργιών και της Πληροφορικής της Εθνικής Τράπεζας καθώς και Επικεφαλής της Μονάδας Συντονισμού Διευθύνσεων Πληροφορικής του Ομίλου, υπεύθυνος για την ανάπτυξη και λειτουργία των κεντρικών υπηρεσιών Πληροφορικής για τις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Παράλληλα ηγήθηκε της ίδρυσης της εταιρείας Bankteco, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλγαρία, η οποία ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών υλοποίησης κεντρικών τραπεζικών συστημάτων και ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος.

Πριν από την ένταξη του στην ΕΤΕ, εργάστηκε στη διεθνή εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων και Τεχνολογίας Accenture, σε ηγετικές θέσεις του κλάδου των Financial Services. Στα 11 χρόνια της συμβουλευτικής του εμπειρίας εργάσθηκε για σημαντικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε προγράμματα μετασχηματισμού, έργα στρατηγικής πληροφορικής, υλοποιήσεις κεντρικών τραπεζικών συστημάτων, M&A, κ.α.

Από το 1994 μέχρι το 1997 εργάστηκε στην εταιρεία British Steel PLC (Μ. Βρετανία) στους τομείς πληροφορικής, engineering και διαχείρισης έργων για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών.

Ο Α. Δίβαρης είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στη Βιομηχανική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Β. Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών, Εθνική Τράπεζα
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Β. Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών, Εθνική Τράπεζα