Αθανάσιος Πότσης, PhD

Αθανάσιος Πότσης, PhD

Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ)

Ο Αθανάσιος Πότσης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1974 στην πόλη του Μαϊνζ στην Γερμανία.

Ο Αθανάσιος Πότσης είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ενώ το 2002 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το σύνολο της έρευνας της διδακτορικής διατριβής πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γερμανικού Κέντρου Αεροδιαστημικής (German Aerospace Center -DLR) στο Μόναχο και χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια υποτροφίας από την εταιρεία AIRBUS.

Από το 1998 μέχρι το 2002 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης της AIRBUS Defense σε θέματα νέας τεχνολογίας στον χώρο της αεροδιαστημικής.

Από τον Σεπτέμβριο του 2003 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2006 εργάστηκε στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Προγραμμάτων της εταιρίας Intracom Defense Electronics -IDE.

Από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι σήμερα εργάζεται στον όμιλο επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Επενδύσεων (EFA Group) όπου είναι υπεύθυνος στρατηγικών επενδύσεων και διεθνών βιομηχανιών συνεργασιών στον χώρο της αεροδιαστημικής τόσο στην Ελλάδα όσο κυρίως σε διεθνές επίπεδο (Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Ινδία, Ινδονησία, Καζακστάν, Καναδά κτλ).

Από το 2006 μέχρι σήμερα διδάσκει θέματα Αμυντικής Βιομηχανίας και Συστημάτων Στρατηγικής Επιτήρησης στην Σχολή Πολέμου Αεροπορίας (ΣΠΑ).

Από το 2008 είναι πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ).

Από το 2013 είναι μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του πρώτου Ελληνικού cluster διαστημικής τεχνολογίας και εφαρμογών (si-cluster).

Aπό τον Μάρτιο 2018 μέχρι τον Αύγουστο 2019 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ).

 

Λεπτομέρειες Ομιλητή