Αθανάσιος Πότσης, PhD

Αθανάσιος Πότσης, PhD

Πρόεδρος Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ)

Ο Αθανάσιος Πότσης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1974 στην πόλη του Μαϊνζ στην Γερμανία.

Ο Αθανάσιος Πότσης είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ενώ το 2002 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο Δρ. Πότσης εργάστηκε στο Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR), από το 1998 έως το 2001 ως Μέλος Επιστημονικού Προσωπικού στο Τμήμα Επεξεργασίας Ψηφιακού Σήματος και ασχολήθηκε στους τομείς: Ηλεκτρονικά Ραντάρ, Επεξεργασία Σήματος Ραντάρ και Συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου. Έχει εργαστεί στην AIRBUS Defense and Space Company – AIRBUS από το 2001 έως το 2003 ως εξωτερικός τεχνικός σύμβουλος. Εργάστηκε στην INTRACOM Defense Electronics από τον Σεπτέμβριο του 2003 έως τον Σεπτέμβριο του 2006 ως Μηχανικός Μάρκετινγκ Προϊόντων σε στρατηγικές επενδύσεις.

Από τον Σεπτέμβριο του 2010, ο Δρ. Πότσης κατέχει τη θέση του Διευθυντή Στρατηγικών Επενδύσεων και Διεθνών Βιομηχανιών Συνεργασιών, στην EFA Ventures όπου είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και τεχνολογικών επενδύσεων μέσω άμεσων και έμμεσων έργων αντιστάθμισης σε παγκόσμια κλίμακα. Από το 2006 ο Δρ. Πότσης παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες τόσο σε κυβερνήσεις (συμπεριλαμβανομένων: Ελλάδας, Φινλανδίας, Πορτογαλίας, Ταϊβάν, Ιαπωνίας, Ισραήλ & Ινδονησίας) όσο και σε κορυφαίες εταιρείες Prime (συμπεριλαμβανομένων των Lockheed Martin, Raytheon Technologies, P&W, IAI, ELBIT, Rafael κ.λπ.), υποστηρίζοντας την τοπική Αεροδιαστημική και Αμυντική Βιομηχανία για να αξιοποιήσει αντισταθμιστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

• Από το 2008 είναι πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) και συμμετείχε στον πυρήνα της ομάδας που ανέπτυξε το πρώτο βιομηχανικό διαστημικό cluster στην Ελλάδα (με το όνομα «si-Cluster»). Από το 2010 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του si-Cluster.

• Από το 2020 συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ESA Business Incubator Center (ESA-BIC) στην Ελλάδα με σκοπό την προώθηση start up εταιρειών με αντικείμενο την διαστημική τεχνολογία.

• Από το 2006 δίνει διαλέξεις στη Σχολή Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και στην Ανώτατη Εθνική Σχολή Πολέμου.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Πρόεδρος Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ)
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Πρόεδρος Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ)