Ερρίκος Μ. Μοάτσος

Ερρίκος Μ. Μοάτσος

Αντιπρόεδρος ΔΣ, Ευρώπη Ασφαλιστική

Ο Ερρίκος Μοάτσος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην ασφάλιση το 1988, με την Αιγίς Ασφάλειαι, νόμιμο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα της Royal Insurance και ανταποκριτή των Alexander & Alexander.

 

Το 1999 εντάχτηκε στην CGU (νυν Aviva) στην Ελλάδα ως επικεφαλής ανάληψης κινδύνων και αργότερα έγινε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, υπεύθυνος για τις ασφαλιστικές εργασίες.

 

Το 2009 εντάχτηκε στην AXA Ασφαλιστική στην Ελλάδα, ως Διευθυντής Λειτουργιών (COO) υπεύθυνος για τις ασφαλιστικές εργασίες Γενικών Ασφαλίσεων και Ζωής, ενώ από το 2014 έως το 2021 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της εταιρίας.

Σήμερα είναι μη εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Ευρώπη Ασφαλιστική.

Ο Ερρίκος Μοάτσος έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ενώ είναι επί του παρόντος επικεφαλής της Επιτροπής Ασφαλίσεων Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών. Έχει διατελέσει επίσης Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών, μέλος του ΔΣ του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών. Επίσης, ήταν Σύμβουλος Εξωτερικού Εμπορίου (CCE) της Γαλλίας από το 2016 μέχρι το 2022.

Είναι κάτοχος Master of Arts (MA) στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο του Fribourg στην Ελβετία και του International Executive Programme (IEP) από το INSEAD στην Γαλλία. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Αντιπρόεδρος ΔΣ, Ευρώπη Ασφαλιστική
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Αντιπρόεδρος ΔΣ, Ευρώπη Ασφαλιστική