Γεώργιος Τανισκίδης

Γεώργιος Τανισκίδης

Πρόεδρος, Optima bank

Διαθέτοντας εμπειρία 30 ετών στον τραπεζικό χώρο, ο κ. Γεώργιος Τανισκίδης κατέχει τη θέση του Προέδρου της Optima bank. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως συνεργαζόμενος δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Rogers & Wells (που κατόπιν εξαγοράστηκε από την Clifford Chance) στη Νέα Υόρκη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εντάχθηκε στη Motor Oil Ελλάς όπου αρχικά ήταν υπεύθυνος για τη σύσταση κοινοπραξιών σε Ρωσία και Ουκρανία. 

 

Η σταδιοδρομία του στον τραπεζικό χώρο ξεκίνησε το 1990 στη Xiosbank, όπου κατείχε τη θέση του Επικεφαλής Consumer Business Group και Branch Network. Κατόπιν της εξαγοράς της Xiosbank (τέλη 1998) από την Τράπεζα Πειραιώς, ο κ. Τανισκίδης διορίστηκε Γενικός Διευθυντής και στην Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού. 

Από το 2002 έως τον Ιούνιο 2010, υπό την ιδιότητα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Millennium bank Ελλάδος, ο κ. Τανισκίδης οδήγησε την Τράπεζα στην υλοποίηση των στόχων της. Ως Διευθύνων Σύμβουλος, επέβλεψε την επέκταση του δικτύου της Τράπεζας από 40 καταστήματα (όταν ανέλαβε) σε 170, τη μετάβασή της σε κερδοφορία πέραν των προβλέψεων μέσα σε 4 έτη και την εξέλιξή της από τράπεζα λιανικής σε ένα πλήρως ανεπτυγμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Το ίδιο διάστημα διετέλεσε επίσης Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Millennium bank Τουρκίας. 

Από τα τέλη Ιουλίου έως τον Οκτώβριο του 2011, ο κ. Τανισκίδης διετέλεσε Προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της Proton Bank κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, όπου διατήρησε επιτυχώς τη ρευστότητα της τράπεζας και την πρόσβασή της στις αγορές εν μέσω μίας ταραχώδους περιόδου έως τη διάσπασή της. 

Από το 2003 έως το 2005, διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Visa International Europe. Από το 2008 έως τα μέσα του 2010, διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. 

Σήμερα είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου σε διάφορες εταιρείες δραστηριοποιούμενες στους κλάδους εμπορίου, παραγωγής και ναυτιλίας, ενώ είναι επίσης Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. 

Επιτέλεσε καθοριστικό ρόλο στην εξαγορά της Marfin Bank Ρουμανίας (νυν VISTA BANK). Οραματίστηκε επίσης τη δημιουργία μίας τράπεζας χωρίς βεβαρυμμένο ιστορικό στην Ελλάδα. Επεδίωξε τον στόχο του με επιμονή και τελικά πέτυχε την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος (νυν Optima bank). 

Ο κ. Τανισκίδης είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου αποφοίτησε πρώτος τη τάξει, και Master of Laws (LL.M.) από τη Νομική Σχολή του University of Pennsylvania. 

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Πρόεδρος, Optima bank
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Πρόεδρος, Optima bank