Ιωάννα Ι. Κούκλη

Ιωάννα Ι. Κούκλη, PhD

Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Pharmassist Ltd – Πρόεδρος, Hellenic Bio Cluster

Η Ιωάννα Ι. Κούκλη, PhD, έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της καινοτομίας στην υγεία. Έπειτα από μια δεκαετία στη Φαρμακευτική Βιομηχανία, φτάνοντας στη θέση R&D Manager, η Δρ. Κούκλη ιδρύει το 1999 τη Pharmassist Ltd, ένα από τα κορυφαία CRO στην Ελλάδα.

Ανέκαθεν δραστηριοποιείται στον κλάδο της Φαρμακευτικής Επιστήμης, συμμετέχοντας σε πολλές επιτροπές χάραξης πολιτικής για την υποστήριξη της καινοτομίας στην υγεία και έχει εκτενή τεχνογνωσία σχετικά με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών υγείας, την προώθηση της έρευνας στην αγορά και την πρόσβαση σε νέες αγορές, σε διεθνές επίπεδο. Το Νοέμβριο του 2019 η Δρ Κούκλη εξελέγη Πρόεδρος του Hellenic BioCluster. Επίσης, έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛΕΦΙ) για δύο συνεχόμενες θητείες. Το 2011 προσκλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό την αιγίδα του International Visitor Leadership Program του Υπουργείου Εξωτερικών, ως εκπρόσωπος της ελληνικής γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η Δρ Κούκλη είναι κάτοχος πτυχίου και διδακτορικού διπλώματος στη Χημεία, αμφότερα από το Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Pharmassist Ltd - Πρόεδρος, Hellenic BioCluster
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Pharmassist Ltd - Πρόεδρος, Hellenic BioCluster