Ιωάννα Παπαδοπούλου

Ιωάννα Παπαδοπούλου

Διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου σπούδασε Ψυχολογία, Φιλοσοφία και Πολιτικές Επιστήμες στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ευρωπαϊκή Οικονομία και Διπλωματία στο Τμήμα Νομικών & Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατέχει επίσης Δίπλωμα Αεροπορικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Cranfield και Δίπλωμα Στρατηγικού Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο Cornell, ΗΠΑ.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενώ από το 2001 έως το 2003 εργάστηκε στο Υπουργείο Μεταφορών ως Σύμβουλος σε θέματα Αεροπορικής Πολιτικής και από το Δεκέμβριο 2003 έως το Μάϊο 2006 άσκησε τα καθήκοντα της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας -Υπηρεσίες Α.Ε. Από το Μάϊο 2006 ως το Σεπτέμβριο 2009 εργάστηκε στην ΥΠΑ / Διμερείς Αεροπορικές Συμφωνίες και Διεθνείς Σχέσεις. Από τον Οκτώβριο 2009, η Ιωάννα Παπαδοπούλου είναι Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Το Μάρτιο 2014 τιμήθηκε ως «Γυναίκα της Χρονιάς» από το αναγνωρισμένο διεθνώς web portal “Air Transport News” και διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης (ΕΑΕ) από τον Ιούνιο 2016 έως τον Ιανουάριο 2019. Από τον Ιανουάριο 2018 είναι μέλος του Editorial Board στο Journal of Airport Management. Παράλληλα, η Ιωάννα Παπαδοπούλου είναι ιδρυτικό μέλος του Hermes – Air Transport Organisation, και από τον Ιανουάριο 2020 είναι μέλος του Supervisory Board του Αviation-Εvent (International Media & Network Platform). Επίσης είναι μέλος του External Advisory Committee του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τμήμα: Tourism, Economics & Management.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών