Κωνσταντίνος Τσιπτσής

Κωνσταντίνος Τσιπτσής

Assistant General Manager – Business Analytics & Customer Value Management, Eurobank 

Ο Κωνσταντίνος Τσιπτσής εργάζεται στην τράπεζα Eurobank ως βοηθός γενικός διευθυντής και ηγείται του τομέα Advanced Analytics & Campaign Management που υπάγεται στην Γενική Διεύθυνση του Group Digital Banking.

Η εικοσαετή εμπειρία του αφορά κυρίως Strategic & Analytical CRM, Marketing Automation & Personalization, Advanced Analytics & Visualization και Customer Feedback Management.

Υπήρξε σύμβουλος με διεθνή εμπειρία σε έργα που αφορούσαν πολλούς επιχειρηματικούς τομείς, ενώ είναι ο συγγραφέας του «Data Mining Techniques in CRM: Inside Segmentation» (εκδόσεις WILEY, το οποίο υπήρξε best seller επί σειρά ετών στην Ευρώπη σχετικά με το Data Mining και τις εφαρμογές του στο CRM.

Έχοντας εμπειρία τόσο σε τεχνικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο, επικεντρώνεται στην μεγιστοποίηση της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης των Advanced Analytics & Marketing Automation καλύπτοντας τα κενά επικοινωνίας που συνήθως υπάρχουν μεταξύ της πληροφορικής και του μάρκετινγκ. Εστιάζοντας πάντα στο τελικό αποτέλεσμα, αναζητά τεχνικές και εφαρμογές που μεγιστοποιούν το ROI και βοηθούν την επιχείρηση να δημιουργήσει πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού της ακόμα και σε περιόδους κρίσης.

Η τρέχουσα επικέντρωσή του περιλαμβάνει πρωτοβουλίες που σχετίζονται με GenAI και τον data-driven μετασχηματισμό που προκύπτει, με στόχο την αξιοποίηση της δύναμης της τεχνητής νοημοσύνης και της ανάλυσης δεδομένων για την προώθηση της καινοτομίας και τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων εντός του οργανισμού.

Ο Κωνσταντίνος Τσιπτσής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, έχει σπουδάσει Μαθηματικά και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Εφαρμοσμένη Στατιστική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Assistant General Manager - Business Analytics & Customer Value Management, Eurobank
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Assistant General Manager - Business Analytics & Customer Value Management, Eurobank