Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας

Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας

Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1976. Σπούδασε οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και διδακτορικό δίπλωμα στο ίδιο αντικείμενο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διατελέσει ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, γενικός διευθυντής της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, αναπληρωτής διοικητής για την Ελλάδα στην Παρευξείνια Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), οικονομικός σύμβουλος του Υπουργού στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σήμερα, είναι επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μέλος του Δ. Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.”, Partner στην Διαδικασία ΑΕ και οικονομικός σύμβουλος – σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης στην KLC Law Firm.

Τον Φεβρουάριο του 2014 εξελέγη Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και τον Φεβρουάριο του 2017 επανεξελέγη. Τον Ιανουάριο του 2020 ανανέωσε για τέσσερα ακόμη χρόνια την θητεία του στη θέση του Προέδρου του ΟΕΕ.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος