Κώστας Φραγκογιάννης

Κώστας Φραγκογιάννης

Υφυπουργός Εξωτερικών

Ο Κώστας Φραγκογιάννης γεννήθηκε το 1959 στην Καβάλα, όπου και ολοκλήρωσε την βασική του εκπαίδευση. Μετά την αποφοίτηση του από το Βρετανικό Ινστιτούτο Marketing (HND), συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική αποκτώντας BS στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, και MBA στο International Management & στα Συστήματα Πληροφορικής, από το University of San Francisco.

Τον Ιούνιο 2023 ανέλαβε εκ νέου Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας, θέση που έχει υπηρετήσει από το 2019.  Έχει συμβάλει στην αναμόρφωση της δομής της οικονομικής διπλωματίας και στην εκ βάθρων αναδιοργάνωση του  Enterprise Greece (Greece’s Trade and Investment Agency)  και του Export Credit Greece. Δεκάδες ΑΞΕ έχουν υποστηριχθεί υπό την ηγεσία του και έχουν υιοθετηθεί διαδικασίες fast-track,  υπηρεσίες one-stop-shop καθώς και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων που έχουν συνεισφέρει σε επενδύσεις ρεκόρ και στην αλλαγή της εικόνας της χώρας. Έχει εργασθεί, μεταξύ άλλων, για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων με την Νοτιοανατολική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία τις χώρες ΜΕΝΑ και τη Λιβύη, ενώ ηγείται της «θετικής ατζέντας» με την Τουρκία. Το καινοτόμο πρόγραμμα “Astypalea-smart and sustainable island” είναι από τα γνωστότερα έργα του στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Έχει, επίσης, διατελέσει για πάνω από 30 χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος σε σημαντικές επιχειρήσεις και ομίλους όπως η Εμπορική Τράπεζα, η Interbank, η Δέλτα, ο Όμιλος Βασιλάκη, ο Ant1, o Όμιλος Βιοχάλκο, η Vivartia και o Όμιλος Chipita. Έχοντας διαχειριστεί με επιτυχία αναπτυξιακά έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε όλο τον κόσμο, έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στη διαπραγμάτευση με φορείς της εκάστοτε χώρας επένδυσης.  Μέσα δε από  τον ρόλο του στην ανάπτυξη και εξωστρέφεια των επιχειρήσεων έχει συνεισφέρει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα δημιουργήσει σημαντική υπεραξία σε κάθε χώρα δραστηριοποίησης. Έχει ηγηθεί συνολικά 18 επενδύσεων παραγωγικού χαρακτήρα σε 16 χώρες, 9 κοινοπρακτικών επενδύσεων, 5 εξαγορών και τέλος, της ίδρυσης πολλαπλών εταιρειών εμπορικού χαρακτήρα σε δεκάδες χώρες.

Μέσω της πολυετούς και διεθνούς δραστηριότητάς του, έχει αποκτήσει πλήρη και σύγχρονη αντίληψη όσων απαιτούνται για την αποτελεσματική προσέλκυση ξένων επενδύσεων, προώθηση των εξαγωγών και ανάπτυξη στη διεθνή οικονομία.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Υφυπουργός Εξωτερικών
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Υφυπουργός Εξωτερικών