Μαρία Θεοφανοπούλου

Μαρία Θεοφανοπούλου

CEO, Greek Travel Pages

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, κατέχει μεταπτυχιακό στο Marketing, δίπλωμα στο Managerial Finance από το LSE και στο Program on Negotiation από το Harvard Law School.

Είναι επικεφαλής του GTP – DANAE Travel & Media Group, το οποίο δραστηριοποιείται στον τουρισμό και τις εκδόσεις από το 1970.  Διευθύνει το GTP με εξειδίκευση στις on-line (www.gtp.gr) και έντυπες (Greek Travel Pages) εκδόσεις για τον τουρισμό, στη δημιουργία και διάχυση αξιόπιστου περιεχομένου (GTP Headlines), στη διαχείριση και εκμετάλλευση big data για τον τουρισμό, στη παροχή 360 digital marketing υπηρεσιών.  Διευθύνει την Danae Airlines, γενικό αντιπρόσωπο πωλήσεων αεροπορικών εταιριών (GSA της KOREAN AIR για την Ελλάδα από το 1975).  Συμμετέχει επίσης στην διαχείριση τουριστικής επιχείρησης που παρέχει ταξιδιωτικές υπηρεσίες (danae.travel).

Έχει ενεργή δράση στα κοινά μέσα από την συμμετοχή της σε διοικητικά συμβούλια κλαδικών συνδέσμων /ενώσεων.  Διατελεί μέλος διοικητικών συμβουλίων όπως: μέλος ΔΣ του ΣΕΤΕ, μέλος ΔΣ του ΙΝΣΕΤΕ, Αντιπρόεδρος ΔΣ του ΣΑΑΕ (Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών) και μέλος της ΑΣΕ του Κολλεγίου Αθηνών.  Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ της ECTAA (European Travel Agents & Tour Operators Association), Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της FEDHATTA και μέλος ΔΣ της ΚΙΠΟΚΑ.

Συμμετέχει, τέλος, σε ομάδες πολιτών, σε think tanks, σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια του κλάδου ως ομιλήτρια / συντονίστρια / mentor καθώς και σε επιτροπές αξιολόγησης.

Λεπτομέρειες Ομιλητή