Νικόλαος Μακρόπουλος

Νικόλαος Μακρόπουλος

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική 

Ο Νικόλαος Α. Μακρόπουλος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε στο London Academy και στο Πανεπιστήμιο του Leeds. Το 1970 «μυήθηκε» στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία στα γραφεία του αείμνηστου τέως Δημάρχου Αθηνών και διακεκριμένου ασφαλιστή Γ. Πλυτά. 

 Το 1993 ίδρυσε Ασφαλιστικό Συγκρότημα στο οποίο ανήκουν η Ευρώπη Ασφαλιστική στην οποία το 1998 στο μετοχικό κεφάλαιο της εισήλθε με μειοψηφική συμμετοχή η Εθνική Ασφαλιστική η μεγαλύτερη Ασφαλιστική εταιρία της Ελλάδας αναγνωρίζοντας το κύρος και την φερεγγυότητα της όπως και την αναπτυξιακή της προοπτική, και η θυγατρική ΝΙΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών και Αντασφαλειών Α.Ε. (η πρώτη εταιρία που αναγνωρίσθηκε στην Ελλάδα ως εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής Binding Authority των LLOYD’S OF LONDON για non marine ασφαλίσεις). 

Παράλληλα με την ασφαλιστική του δραστηριότητα ο Νικόλαος Μακρόπουλος ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά της ιδιωτικής ασφάλισης. Το 1988 αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα του, καθότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, όπου στο διάστημα 1992 – 1994 εκλέχθηκε Πρόεδρος και το 1994 ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος ως αναγνώριση της συνεισφοράς του στο θεσμό των μεσιτών ασφαλίσεων. Στην μακρά και επιτυχημένη πορεία του θα αποκτήσει τίτλους όπως όπως Πρόεδρος της Ένωσης Αντιπροσώπων των Μεσιτών Lloyd’s στην Ελλάδα αλλά και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. 

Το έτος 2018 βραβεύθηκε με την τιμητική διάκριση του «Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά» για την προσφορά του στον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης, ενώ το 2021 στα πλαίσια της ιδιότητας του ως Ιδρυτικό Μέλος και Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) βραβεύθηκε με την Τιμητική Διάκριση «Διακεκριμένος Ηγέτης στην Ελληνική Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση». 

Εκτός από τις δραστηριότητές του στον ασφαλιστικό κλάδο, το 2014 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Βρετανίας και έχει διατελέσει, επίσης, Αντιπρόεδρος στον Αθλητικό Όμιλο Παναθηναϊκός και μέλος του Δ.Σ. της Παναθηναϊκός Π.Α.Ε. 

 Το 2019 ο Νικόλαος Μακρόπουλος συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη το 2019. Τον Σεπτέμβριο του 2019 διορίστηκε Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Επιχειρήσεων & Επενδύσεων του Δήμου Αθηναίων και τον Οκτώβριο του 2021 ορίστηκε Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων για θέματα Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Επενδύσεων και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. 

 Τον Νοέμβριο του 2021 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου της Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας ενώ τον Ιούνιο του 2023 εξελέγη Α΄ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου για την τριετία 2023-2026. 

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική