Πάνος Βάρδας, MD, Ph.D (London)

Πάνος Βάρδας, MD, Ph.D (London)

Καθηγητής Καρδιολογίας, Συντονιστής Τομέα Καρδιάς Νοσοκομείων Ομίλου Υγεία, Πρόεδρος, Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (2012-2014) & Επισκέπτης καθηγητής, Imperial CollegeLondon, UK 

Ο Καθηγητής Π. Βάρδας σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μετεκπαιδεύτηκε στην Εσωτερική Παθολογία και Καρδιολογία στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίσης διδάκτορας (Ph.Dτου Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Charing Cross/Westminster Medical School).  

Εργάστηκε και μετεκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο Westminster στο Λονδίνο (1985-1989) εστιάζοντας κυρίως στην Κλινική Ηλεκτροφυσιολογία και στις συσκευές ρυθμούΤο έτος 1988, ορκίστηκε Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου εξελικτικά ολοκλήρωσε την ανέλιξή του στην Ακαδημαϊκή Ιεραρχία, εκλεγόμενος Καθηγητής Καρδιολογίας το έτος 1997 και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης το έτος 2003. Το έτος 1990 ίδρυσε την Καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.   

Η Ακαδημαϊκή και διοικητική διαδρομή του Καθηγητή Βάρδα περιλαμβάνει σημαντικές θέσεις, όπως αυτή του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (2003-2007), του Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (1999-2001), του ιδρυτή και πρώτου εκδότη της αγγλόφωνης έκδοσης της Ελληνικής Καρδιολογικής Επιθεώρησης (2001-2015) και του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαγγειακής Έρευνας (2008).  

Επιπρόσθετα, έχει υπάρξει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρρυθμιών (2010-2011) και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (2012-2014), όπου εκπροσωπούνται οι Εθνικές Εταιρείες Καρδιολογίας σε 56 χώρες.   

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 552 επίσημες δημοσιεύσεις, συγγραφή βιβλίων και επιμέλεια γνωστών εκδόσεων.  

Ένα σημαντικό μέρος του επιστημονικού έργου του Καθηγητή Βάρδα εστιάζεται στα οικονομικά της υγείας, την ιατρική τεχνολογία, την καινοτομία και θέματα ρυθμιστικών αρχών συναφή με τις ιατρικές συσκευές. 

Σήμερα, παράλληλα με την κλινική του ενασχόληση, είναι Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού του οργανισμού European Heart Agency στις Βρυξέλλες, κλάδου της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. 

Λεπτομέρειες Ομιλητή