Παντελής Μεσσαρόπουλος

Παντελής Μεσσαρόπουλος

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ.

Ο κ. Παντελής Μεσσαρόπουλος είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “Saint Paul”, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης , Universita di Tor Vergata όπου αποφοίτησε με “Άριστα”. Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική – Γυναικολογία στο ΠΓΝ “ΤΖΑΝΕΙΟ”. Έχει Μεταπτυχιακό τίτλο στην Παθολογία της κύησης και είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης της Β’ Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής κλινικής, ιδιωτικών Μαιευτηρίων και Νοσοκομείων, Επιστημονικός Διευθυντής ιδιωτικού Πολυϊατρείου, καθώς και Ακαδημαϊκός υπότροφος στη Γ’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικόν» ειδικός σε θέματα Επανειλημμένων Αποβολών και Πρόωρης Ωοθηκικής Ανεπάρκειας. Είναι διδάσκον στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Παθολογία της κύησης” του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει συνεχή παρουσία σε Επιστημονικά Συνέδρια και πλήθος δημοσιεύσεων σε Επιστημονικά περιοδικά.

Επίσης ο κ. Μεσσαρόπουλος έχει διατελέσει υπεύθυνος Ιατρικής Πληροφορίας και Ασφάλειας Φαρμάκων στο τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας με σημαντική εμπειρία στη κατάρτιση Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνου και Περιοδικών Εκθέσεων Ασφάλειας.

Έχει πλούσια εθελοντική δράση με πολυάριθμες ομιλίες συνεργαζόμενος με τον Σύλλογο Φίλων κατά του Καρκίνου “Αγκαλιάζω” καθώς και του προγράμματος “Υγεία για Όλους”. Ως Επιστημονικός Σύμβουλος του Βελεντζείου Ιδρύματος Πρόνοιας και Μορφώσεως ασχολήθηκε με θέματα Νησιωτικής υγείας και Αεροδιακομιδών.

Λεπτομέρειες Ομιλητή