Θεανώ Καρποδίνη

Θεανώ Καρποδίνη

Διοικήτρια και Πρόεδρος Δ.Σ ΕΟΠΥΥ

Η Θεανώ Καρποδίνη έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στη λογιστική και χρηματοδότηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Vrije Universiteit Brussels.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία Διοίκησης τόσο στον ιδιωτικό τομέα ως υψηλόβαθμο στέλεχος επιχειρήσεων, όσο και δεκαετή εμπειρία στη Δημόσια Διοίκηση ως ειδική σύμβουλος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών.

Από το 2019 έως το 2020 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και του Διοικητικού Συμβουλίου με αρμοδιότητες την Οικονομική Διαχείριση, καθώς και την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των διαρθρωτικών μέτρων για τον εξ ορθολογισμό του προϋπολογισμού, με στόχο την εξασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασφαλισμένων σε κάθε αναγκαία υπηρεσία υγείας.

Από το 2020 έως σήμερα είναι Διοικήτρια του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Έχει την εποπτεία λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και τον συντονισμό του σχεδιασμού και υλοποίησης των στρατηγικών στόχων του Οργανισμού και των πολιτικών του Υπουργείου Υγείας με στόχο την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη και την εξασφάλιση πρόσβασης όλων των ασφαλισμένων του Οργανισμού σε κάθε απαραίτητη νέα και καινοτόμα υπηρεσία υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό το όραμα που υπηρετεί είναι ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του ΕΟΠΥΥ ώστε να εκσυγχρονισθούν οι μηχανισμοί ελέγχου αλλά και ο Στρατηγικός Σχεδιασμός των παροχών προς τον πολίτη με έμφαση στην άμεση – έγκαιρη πρόσβαση σε κάθε αναγκαία και καινοτόμο θεραπεία, εξασφαλίζοντας αυστηρά κριτήρια ποιότητας και αξιολόγησης των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Διοικήτρια και Πρόεδρος Δ.Σ ΕΟΠΥΥ
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Διοικήτρια και Πρόεδρος Δ.Σ ΕΟΠΥΥ