Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης

Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης

Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976, με καταγωγή από την Κρήτη και τη Λακωνία. Μεγάλωσε στο Μοσχάτο και ζει στα Νότια Προάστια με τη γυναίκα του, την αρχιτεκτόνισσα Σμαράγδα Μαλακατέ και το γιο τους Αλέξανδρο.

Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) με μεταπτυχιακές σπουδές στο City University του Λονδίνου.

Έχει εργαστεί στο Σώμα Ορκωτών Λογιστών Α.Ε. και στο Υπουργείο Οικονομικών.

Διετέλεσε υπεύθυνος της Μαθητικής Ανεξάρτητης Κίνησης (Μ.Α.ΚΙ.) της ΟΝΝΕΔ Μοσχάτου, ενεργό στέλεχος της Δ.Α.Π. ΑΣΟΕΕ, της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων Εφοριακών (ΔΑΚΕ Εφοριακών) και της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο.)

Έχει εκλεγεί τρεις φορές στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.)

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Υπήρξε εκλεγμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων.

Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Μοσχάτου το 2006 και στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου το 2010 και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για 8 χρόνια.

Το 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκε Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας και τον Ιανουάριο του 2017 ορίστηκε με νεώτερη απόφαση Γραμματέας της νεοσύστατης Γραμματείας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της Νέας Δημοκρατίας, θέση την οποία κατείχε έως τον Ιανουάριο του 2019.

Κατά την τετραετία 2019-2023 ήταν μέλος στις εξής Κοινοβουλευτικές επιτροπές:

Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Ειδική Διαρκής Επιτροπή του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής της Β3΄ Εκλογικής Περιφέρειας  Νοτίου Τομέα Αθηνών στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και επανεξελέγη στις  Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 κα της 25ης Ιουνίου 2023. Στις 27 Ιουνίου 2023 ορκίστηκε Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Λεπτομέρειες Ομιλητή
  • Profession
    Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης