Την 1η Νοεμβρίου το 8th MedTech Conference με θέμα: «Η ιατρική τεχνολογία μετά την πανδημία»

8th MedTech Conference

1η Νοεμβρίου 2022, LiveOn Hybrid Event

«Η ιατρική τεχνολογία μετά την πανδημία»

Η χώρα εξήλθε από την ενισχυμένη εποπτεία μετά από 12 χρόνια και εισήλθε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά η αγορά ιατροτεχνολογικών προϊόντων εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από χρονίζοντα προβλήματα και στρεβλώσεις.

Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ οι καθυστερήσεις πληρωμών προσεγγίζουν τους 10-12 μήνες. Το 90% των προμηθειών ιατροτεχνολογικών προϊόντων στα δημόσια νοσοκομεία εξακολουθεί να πραγματοποιείται εκτός διαγωνισμών και κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Ο μεγαλύτερος «βραχνάς» του κλάδου είναι το μέτρο της αυτόματης επιστροφής (clawback), που πλήττει την επιχειρηματικότητα και δεν επιτρέπει κανενός είδους προβλεψιμότητα. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια πρόνοια για τη χρήση νέων, καινοτόμων τεχνολογιών.

Επιπροσθέτως, η εφαρμογή του Κανονισμού MDR προκαλεί τεράστιες καθυστερήσεις στην πιστοποίηση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Την κατάσταση επιδείνωσαν και οι πολλαπλοί περιορισμοί που επέβαλε η πανδημία Covid-19, διαταράσσοντας τις εφοδιαστικές αλυσίδες και δημιουργώντας περαιτέρω δυσκολίες στη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων και κλινικών ερευνών.

Τα παραπάνω επίκαιρα ζητήματα θα συζητηθούν στο 8th MedTech Conference (#mtco22), που διοργανώνεται από την ethosEVENTS, τον ενημερωτικό ιστότοπο υγείας virus.com.gr και το περιοδικό πολιτικής της υγείας Pharma & Health Business. Το συνέδριο θα διεξαχθεί την
1η Νοεμβρίου 2022
με φυσική παρουσία σε ειδικά διαμορφωμένο συνεδριακό χώρο και με παράλληλη online μετάδοση μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D ψηφιακό συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο της LiveOn.

Η θεματολογία του περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές ομιλίες, τοποθετήσεις και πάνελ με την παρακάτω βασική θεματολογία:

  • ΕΟΠΥΥ-Clawback: Στρεβλώσεις στην αξιολόγηση και αποζημίωση νέων ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τον ΕΟΠΥΥ.
  • Νέες ιατρικές τεχνολογίες, λύσεις και εφαρμογές.
  • Ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στον ιατρικό εξοπλισμό του ΕΣΥ.
  • Τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ).
  • Ποια εμπόδια υπάρχουν στην υλοποίηση κεντρικών διαγωνισμών για την προμήθεια υλικών.
  • Κανονισμός MDR: Εμπόδια, προκλήσεις, προοπτικές.
  • Νέα χρηματοδοτικά μοντέλα στην προμήθεια και διαχείριση ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, στελέχη ΥΠΕ και νοσοκομείων, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, γιατροί, δημοσιογράφοι, στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων και εταιρειών ιατρικής τεχνολογίας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί Κλειστή Συνάντηση Εργασίας με τη συμμετοχή του κ. Θάνου Πλεύρη, υπουργού Υγείας.

Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου https://bit.ly/3Lp6956  καθώς επίσης και τα social κανάλια FacebookLinkedIn, και YouTube.

Μπορείτε επίσης να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο συνέδριο μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://ethosevents.eu/8th-medtech-conference-dilosi-symmetochis/

8th MedTech Conference, 1η Νοεμβρίου 2022, LiveOn Hybrid Event

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ανδρέας Μπάλτας, Digital Marketing Specialist, ethosGROUP

τηλ.: +30 210 998 4906

e-mail: [email protected]