Digital Banking Forum 2021

«Τα επόμενα βήματα του χρηματοπιστωτικού κλάδου»

Τα επόμενα βήματα του χρηματοπιστωτικού κλάδου ήταν ένα από τα βασικά θέματα του Digital Banking Forum 2021, το συνέδριο της ethosEVENTS για τον τραπεζικό κλάδο, το οποίο ανέδειξε -για μία ακόμη χρονιά- τις τάσεις που διαμορφώνονται στη συγκεκριμένη αγορά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ουσιαστικά, το  Digital Banking Forum, όντας ένα συνέδριο που έχει θέσει νέα δεδομένα στην παρουσίαση θεμάτων για τη σχέση των ψηφιακών τεχνολογιών με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, είχε και φέτος ως στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια ξεχωριστή εμπειρία, διαφοροποιούμενο σε σχέση με άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις τόσο στον τρόπο παρουσίασης όσο και στο βαθμό αλληλεπίδρασης των συμμετεχόντων με τους ομιλητές.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021.

Οι τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε το Digital Banking Forum 2021  εστίασαν μια σειρά από περιοχές όπως είναι:

• Η νέα omnichannel προσέγγιση των τραπεζών και ο ρόλος των φυσικών καταστημάτων

Η αλλαγή στα μοντέλα λειτουργίας των τραπεζών και στην Ελλάδα είναι προφανής τα τελευταία χρόνια. Όμως, τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν σημαντικά τα ψηφιακά κανάλια με τις ελληνικές τράπεζες να προχωρούν σε σημαντική αναδιοργάνωση του καναλιού των φυσικών καταστημάτων και να ενισχύσουν περαιτέρω τα ψηφιακά κανάλια τους. Πλέον, η omnichannel προσέγγιση είναι η βασική τάση που επικρατεί στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα ακόμη και στην εσωτερική οργάνωση των τραπεζών αλλά και στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τους πελάτες τους (επιχειρήσεις και καταναλωτές). Το φυσικό κατάστημα δεν πρόκειται να καταργηθεί αλλά να αλλάξει και να διαδραματίσει έναν διαφορετικό ρόλο σε σχέση με το παρελθόν. Αυτές οι τάσεις είναι που θα απασχολήσουν τη συγκεκριμένη ενότητα του συνεδρίου.

• Το cloud, το ΑΙ & o χρηματοπιστωτικός τομέας

Η επιτάχυνση των διαδικασιών του ψηφιακού μετασχηματισμού σε επιχειρήσεις και κράτος έχει φέρει στο προσκήνιο τεχνολογίες όπως είναι το cloud, τα big data και η τεχνητή νοημοσύνη (AI). Για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, οι τεχνολογίες αυτές μπορούν να αποτελέσουν κλειδί για την επόμενη μέρα και την παρουσίαση νέων υπηρεσιών προς τους πελάτες αλλά και την παροχή μίας βελτιωμένης και περισσότερο προσωποποιημένης εμπειρίας.

Κορυφαίοι προμηθευτές από το χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών θα παρουσιάσουν τις λύσεις τους αλλά και case studies δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες στο Digital Banking Forum 2021, να κατανοήσουν καλύτερα τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογικές τάσεις και πως η αξιοποίηση τους μπορεί να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα αλλά και την ευέλικτη λειτουργία των τραπεζών.

• Οι εξελίξεις στο χώρο των πληρωμών & τα ψηφιακά νομίσματα

Ένας άλλος τομέας, ο οποίος έλαβε σημαντική ώθηση τους τελευταίους μήνες είναι αυτός των ηλεκτρονικών πληρωμών. Η αύξηση της χρήσης τόσο των καρτών όσο και των mobile payments είναι εντυπωσιακή, ιδίως στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα βλέπουμε νέες λύσεις να παρουσιάζονται και να είναι διαθέσιμες και στη χώρα μας. Ένας τομέας με ιδιαίτερες καινοτόμες προτάσεις αλλά και γενικότερα πολλές εξελίξεις, δεδομένης και της συζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο για τα ψηφιακά νομίσματα.
Ο συγκεκριμένος άξονας θα είναι από τις βασικές θεματικές συζήτησης του συνεδρίου, το οποίο αναμένεται και φέτος να αναδείξει τις τάσεις στο συγκεκριμένο θέμα μέσα από παρουσιάσεις αλλά και συζητήσεις με κορυφαία στελέχη του χρηματοπιστωτικού κλάδου και της τεχνολογίας.

• Fintech startups

Στο οικοσύστημα των νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων (startups), οι ιδέες και τα εγχειρήματα που σχετίζονται με τον τομέα του αποκαλούμενο fintech (financial technology) βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων των επενδυτικών funds. Οι παραδοσιακές τράπεζες δείχνουν την πρόθεση -και στην Ελλάδα- να συνεργαστούν με fintech startups καθώς και οι δύο πλευρές έχουν πολλά να κερδίσουν από αυτή τη συνεργασία. Ποιοι είναι όμως οι τομείς εκείνοι που μπορεί να υπάρξει συνεργασία; Ποια είναι τα startups εκείνα που έχουν τις δυνατότητες να κάνουν το επόμενο βήμα στην επιχειρηματική σκηνή και να δραστηριοποιηθούν εντός και εκτός Ελλάδας; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που πρόκειται να απαντηθούν στο πλαίσιο του Digital Banking Forum 2021.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

 • Υψηλόβαθμα στελέχη που εργάζονται στον τραπεζικό τομέα και κατανοούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, και επιδιώκουν να διευρύνουν την τεχνογνωσία τους.
 • Στελέχη από τον κλάδο των ασφαλειών που παρακολουθούν τις εξελίξεις όσον αφορά στην εμφάνιση και αξιοποίηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων
 • Στελέχη από τις εταιρείες ψηφιακών τεχνολογιών που επιζητούν να δικτυωθούν με τα στελέχη εκείνα από τον χρηματοπιστωτικό τομέα που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τα εργαλεία που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες
 • Νέους επιχειρηματίες που προέρχονται από τον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο των εταιρειών Fintech.
 • Στελέχη από επιχειρήσεις όλων των κλάδων που θέλουν να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο καθώς και για τα καινούρια ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες που θα τους βελτιώσουν τον τρόπο λειτουργίας τους.
1 Απριλίου

Lead Sponsor

Premiere Sponsors

Sponsors

Associate Sponsors

Premium Corporate Participation

Translation Partner

Corporate Participations

Υπό την Αιγίδα

Χορηγοί Επικοινωνίας

BANKS
euro2day_logosite
bankingnews_site_logo
globalsustain_logo
star_ken_el_logo
tvstar_new_1
thesnew_site
kriti24_site.png
piraeus365gr_logo
larissa_press_logo_1
xanthinews_site
e-ptolemeos_logo_site
xrima
xrimaweek
insuranceworld
insuranceworldgr

LEAD SPONSOR (12.000€ + Φ.Π.Α.)

 • Ο χορηγός δικαιούται ομιλία στελέχους του διάρκειας δεκαπέντε (15) λεπτών.
 • Στέλεχος του χορηγού δικαιούται να συμμετέχει στα virtual fireside chats (one-to-one 15λεπτες συνεντεύξεις) του συνεδρίου.
 • To λογότυπο του χορηγού θα προβάλλεται σε προνομιούχο θέση σε εικαστικά του συνεδρίου (κεντρικό site του συνεδρίου, αρχική σελίδα της πλατφόρμας του online event, στην αρχική σελίδα της ενότητας Sponsors, στις σελίδες παρουσιάσεων – ομιλιών και σε κάθε σελίδα παρουσίασης του στελέχους που θα συμμετέχει ως ομιλητής.
 • Ο χορηγός έχει τη δυνατότητα προβεβλημένης προβολής με banner στις εσωτερικές σελίδες της πλατφόρμας του digital event.
 • Ο χορηγός έχει τη δυνατότητα προβολής διαφημιστικού spot (μέγιστης διάρκειας 20’’) το οποίο θα προβληθεί έως και τρεις (3) φορές σε διαφημιστικά slots κατά τη διάρκεια του προγράμματος του συνεδρίου.
 • O χορηγός δικαιούται δικό του «ηλεκτρονικό περίπτερο» – σελίδα παρουσίασης, σε προνομιακή θέση στην πλατφόρμα του digital event, και συγκεκριμένα στην ενότητα Sponsors. Στη συγκεκριμένη σελίδα δύναται να συμπεριλαμβάνονται: Το λογότυπο της εταιρίας, το εταιρικό προφίλ (έως 200 λέξεις), εταιρικό βίντεο προβολής της επιλογής του χορηγού (μέγιστης διάρκειας έως 5’), ψηφιακό marketing material (υλικά έως 30MB) για download. Επίσης, στο συγκεκριμένο χώρο μπορούν να είναι συνδεδεμένα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έως και δέκα (10) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες στο event, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-business card) θα τους κοινοποιούνται αυτόματα με την είσοδό του στο «ηλεκτρονικό περίπτερο».
 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προνομιούχo θέση σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
 • Ο Χορηγός θα προβληθεί μέσω των social media σελίδων του διοργανωτή και του event (facebook και Linkedin) με δύο (2) δημοσιεύσεις «διακεκριμένης προβολής».
 • Παρέχεται η δυνατότητα σε υψηλόβαθμο στέλεχος του χορηγού να παραχωρήσει συνέντευξη στο banks.com.gr και στο περιοδικό ΧΡΗΜΑ.
 • Ο χορηγός δικαιούται πενήντα (50) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό στην ψηφιακή τσάντα της εκδήλωσης.
 • Ο χορηγός θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου (με παρουσιάσεις ομιλητών, video και φωτογραφίες).

PREMIERE SPONSOR (9.000€ + Φ.Π.Α.)

 • Δυνατότητα επιλογής από τον χορηγό είτε 10λεπτης ομιλίας στελέχους του στο συνέδριο, είτε συμμετοχής στελέχους του στα virtual fireside chats (one-to-one 15λεπτες συνεντεύξεις on stage) του συνεδρίου..
 • To λογότυπο του χορηγού θα προβάλλεται σε προνομιούχο θέση σε εικαστικά του συνεδρίου (κεντρικό site του συνεδρίου, αρχική σελίδα της πλατφόρμας του online event, στην αρχική σελίδα της ενότητας Sponsors και στις σελίδες παρουσιάσεων – ομιλιών και σε κάθε σελίδα παρουσίασης του στελέχους που θα συμμετέχει ως ομιλητής.
 • Ο χορηγός έχει τη δυνατότητα προβολής διαφημιστικού spot (μέγιστης διάρκειας 20’’) το οποίο θα προβληθεί έως και δύο (2) φορές σε διαφημιστικά slots κατά τη διάρκεια του προγράμματος του συνεδρίου.
 • O χορηγός δικαιούται δικό του «ηλεκτρονικό περίπτερο» – σελίδα παρουσίασης, σε προνομιακή θέση στην πλατφόρμα του digital event, και συγκεκριμένα στην ενότητα Sponsors. Στη συγκεκριμένη σελίδα θα συμπεριλαμβάνονται: Το λογότυπο της εταιρίας, το εταιρικό προφίλ (έως 150 λέξεις), εταιρικό βίντεο προβολής της επιλογής του χορηγού (μέγιστης διάρκειας έως 5’), marketing material (υλικά έως 20MB). Επίσης, στο συγκεκριμένο χώρο μπορούν να είναι συνδεδεμένα έως και οκτώ (8) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες στο event, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-business cards) θα τους κοινοποιούνται αυτόματα με την είσοδό του στο «ηλεκτρονικό περίπτερο».
 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προνομιούχo θέση σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου (newsletters, e-mail updates, landing pages κ.λπ.).
 • O Χορηγός θα προβάλλεται μέσω των social media σελίδων του διοργανωτή και του event (facebook και LinkedIn) με μία (1) δημοσίευση «διακεκριμένης προβολής».
 • Παρέχεται η δυνατότητα σε υψηλόβαθμο στέλεχος του χορηγού να παραχωρήσει συνέντευξη στο banks.com.gr.
 • Ο χορηγός δικαιούται σαράντα (40) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό στην ψηφιακή τσάντα της εκδήλωσης.
 • Ο χορηγός θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου (με παρουσιάσεις ομιλητών, video και φωτογραφίες).

SPONSOR (6.000€ + Φ.Π.Α.)

 • Στέλεχος του χορηγού δικαιούται να συμμετέχει στα virtual fireside chats (one-to-one 15λεπτες συνεντεύξεις) του συνεδρίου.
 • To λογότυπο του χορηγού θα προβάλλεται σε εικαστικά του συνεδρίου (κεντρικό site του συνεδρίου, στην αρχική σελίδα της ενότητας Sponsors και στις σελίδες παρουσιάσεων – ομιλιών).
 • Ο χορηγός δικαιούται δικό του «ηλεκτρονικό περίπτερο» – σελίδα παρουσίασης, στην πλατφόρμα του digital event, και συγκεκριμένα στην ενότητα Sponsors. Στη συγκεκριμένη σελίδα θα συμπεριλαμβάνονται: Το λογότυπο της εταιρίας, εταιρικό προφίλ (ως 100 λέξεις), εταιρικό βίντεο προβολής της επιλογής του χορηγού (μέγιστης διάρκειας έως 5’), marketing material (υλικά έως 10MB). Επίσης, στο συγκεκριμένο χώρο μπορούν να είναι συνδεδεμένα έως και έξι (6) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες στο event, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-business cards) θα του κοινοποιούνται αυτόματα με την είσοδό του στο «ηλεκτρ. περίπτερο».
 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου (newsletters, e-mail updates, landing pages κ.λπ.).
 • O Χορηγός θα προβάλλεται μέσω των social media σελίδων του διοργανωτή και του event (facebook και LinkedIn) με μία (1) δημοσίευση.
 • Ο χορηγός δικαιούται τριάντα (30) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό στην ψηφιακή τσάντα της εκδήλωσης.
 • Ο χορηγός θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου (με παρουσιάσεις ομιλητών, video και φωτογραφίες).

ASSOCIATE SPONSOR (3.000€ + Φ.Π.Α)

 • Tο λογότυπο του χορηγού θα προβάλλεται σε εικαστικά του συνεδρίου (κεντρικό site του συνεδρίου, στην αρχική σελίδα της ενότητας Sponsors και στις σελίδες παρουσιάσεων – ομιλιών).
 • Ο χορηγός δικαιούται δικό του «ηλεκτρονικό περίπτερο», στην πλατφόρμα του digital event, και συγκεκριμένα στην ενότητα Sponsors. Στη συγκεκριμένη σελίδα θα συμπεριλαμβάνονται: Το λογότυπο της εταιρίας, εταιρικό προφίλ (έως 80 λέξεις), marketing material (υλικά έως 6MB). Επίσης, στο συγκεκριμένο χώρο μπορούν να είναι συνδεδεμένα έως και τέσσερα (4) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες στο event, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-business cards) θα του κοινοποιούνται αυτόματα με την είσοδό του στο «ηλεκτρονικό περίπτερο».
 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προωθητικό υλικό του συνεδρίου (newsletters, e-mail updates, landing pages κ.λπ.).
 • Ο χορηγός δικαιούται είκοσι (20) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό στην ψηφιακή τσάντα της εκδήλωσης.
 • Ο χορηγός θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου (με παρουσιάσεις ομιλητών, video και φωτογραφίες).

PREMIERΕ CORPORATE PARTICIPATION (1.500€ + Φ.Π.Α)

 • Το λογότυπο του χορηγού θα προβάλλεται σε εικαστικά του συνεδρίου (κεντρικό site του συνεδρίου, στην αρχική σελίδα της ενότητας Sponsors και στις σελίδες παρουσιάσεων – ομιλιών).
 • Ο χορηγός δικαιούται δέκα (10) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου.
 • Online ανταλλαγή στοιχείων και προσωπική επικοινωνία με ομιλητές, συνέδρους και στελέχη χορηγών που συμμετέχουν, μέσω του Networking Hub του συνεδρίου.
 • Ο κάθε συμμετέχων θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου (με παρουσιάσεις ομιλητών,video και φωτογραφίες).

CORPORATE PARTICIPATION (1.200€ + Φ.Π.Α)

 • Ο χορηγός δικαιούται δέκα (10) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου.
 • Online ανταλλαγή στοιχείων και προσωπική επικοινωνία με ομιλητές, συνέδρους και στελέχη χορηγών που συμμετέχουν, μέσω του Networking Hub του συνεδρίου.
 • Ο κάθε συμμετέχων θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου (με παρουσιάσεις ομιλητών, video και φωτογραφίες).

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1ο ‘Ατομο: 220€ + Φ.Π.Α.

2ο ‘Ατομο: 190€ + Φ.Π.Α.

3ο ‘Ατομο: 160€ + Φ.Π.Α.

Παροχές ανά ατομική συμμετοχή:

 • Παρακολούθηση του συνεδρίου
 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης του συνεδρίου (θα αποσταλεί ηλεκτρονικά).
 • Online ανταλλαγή στοιχείων και προσωπική επικοινωνία με ομιλητές, συνέδρους και στελέχη χορηγών που συμμετέχουν, μέσω του Networking Hub του συνεδρίου.
 • Ο κάθε συμμετέχων θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου (με παρουσιάσεις ομιλητών, video και φωτογραφίες).
Χρήσιμες Πληροφορίες
 • Ημ/νία Έναρξης
  1 Απριλίου 2021 10:00 πμ
 • Ημ/νία Λήξης
  1 Απριλίου 2021 4:00 μμ
 • Κατάσταση
  Expired
 • Κατηγορία
Χρήσιμες Πληροφορίες
 • Ημ/νία Έναρξης
  1 Απριλίου 2021 10:00 πμ
 • Ημ/νία Λήξης
  1 Απριλίου 2021 4:00 μμ
 • Κατάσταση
  Expired
 • Κατηγορία
  Επικοινωνία

  Xορηγίες

  Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP
  Τηλ: 210 998 4864,
  e-mail: [email protected]

   
  Ράντω Μανώλογλου, Key Account Manager,
  Τηλ: 210 998 4863,
  e-mail: [email protected]
   
  Βασίλης Παπαδόπουλος, Key Account Manager, 
  Τηλ: 210 998 4904,
  e-mail: [email protected]

  Σχετικά με το πρόγραμμα

  Δημήτρης Μαλλάς, Δημοσιογράφος,
  Τηλ: 694 493 0966

  Ομιλητές

  Μαριάνα Βαζαίου, Head of Events Content,

  Τηλ: 210 998 4932,
   
  Μαρκέλλα Φάρκωνα, Events Programme Executive,
  Τηλ: 210 998 4865,

  Marketing & Επικοινωνία

  Ιωάννης Π. Τριανταφύλλου, Director of Marketing – Board Advisor,

  Τηλ: 210 998 4810,
   
  Ανδρέας Μπάλτας, Group Digital Marketing Executive,
  Τηλ: 210 998 4906,

  Συντονισμός Εκδήλωσης

  Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Events Director,

  Τηλ: 210 998 4814,
   
  Άρης Λαυδής, Events Manager,
  Τηλ: 210 998 4814,

  Ατομικές Συμμετοχές

  Σταυρούλα Οικονομάκη, Key Account Executive, 
  Τηλ: 210 998 4876, 
  e-mail: [email protected]

  Προηγούμενα Συνέδρια

  Digital Banking Forum 2021
  Απολογισμός

  7th Digital Banking Forum
  Ενημερωτικό | Απολογισμός

  6th Digital Banking Forum
  Ενημερωτικό | Απολογισμός

  5th Digital Finance Forum
  Απολογισμός

  4th Digital Finance Forum
  Απολογισμός