«Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει την Ελλάδα»
Ραγδαίες προβλέπονται οι εξελίξεις στο άμεσο μέλλον στον τομέα των κλινικών μελετών σε διεθνές επίπεδο. Ο Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός, η ολοένα αυξανόμενη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και οι αποκεντρωμένες κλινικές δοκιμές (Decentralized Clinical Trials) φαίνεται ότι θα είναι οι οδηγοί των εξελίξεων.
Η Ελλάδα παραμένει ουραγός των εξελίξεων, παρά τα ορθά βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα. Για παράδειγμα, ήρθη με υπουργική απόφαση ένα μεγάλο αντικίνητρο για τις διοικήσεις των νοσοκομείων και πλέον τα έσοδα από τις κλινικές μελέτες υπολογίζονται ξέχωρα από την κρατική επιχορήγηση. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό. Χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια για την πάταξη της γραφειοκρατίας σε επίπεδο νοσοκομείων και εκπαίδευση των στελεχών για να αλλάξει η κουλτούρα στο ΕΣΥ για τις κλινικές μελέτες. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχει αποφασιστεί να δημιουργηθούν ειδικά γραφεία με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό σε 15 μεγάλα νοσοκομεία.
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τις κλινικές μελέτες θα συζητηθούν στο 11th Clinical Research Conference #crco22 με τίτλο «Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει την Ελλάδα» θα διοργανωθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2022 από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το περιοδικό Pharma & Health Business & το portal virus.com.gr. Η συμμετοχή στo συνέδριο θα είναι εφικτή με φυσική παρουσία στo ξενοδοχείο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της Ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.
Υπεύθυνος Προγράμματος είναι ο κ. Αιμίλιος Nεγκής, Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού Pharma & Health Business και του portal virus.com.gr .
Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας
Στο πλαίσιο του 11th Clinical Research Conference θα πραγματοποιηθεί Κλειστή Συνάντηση Εργασίας με τη συμμετοχή του κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο, Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας και διοικητών & στελεχών νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) από όλη τη χώρα.
Η Συνάντηση Εργασίας θα διεξαχθεί υβριδικά, με φυσική παρουσία για τους συμμετέχοντες καθώς και για υψηλόβαθμα στελέχη των χορηγών του συνεδρίου και με ψηφιακή παρακολούθηση μέσα από τις ψηφιακές συνεδριακές υποδομές του LiveOn Expo Complex.
Συντονιστής της Κλειστής Συνάντησης είναι ο κ. Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος και Διευθυντή Σύνταξης του Pharma & Health Business και του virus.com.gr.
- 9:30 - 11:30Κλειστή Συνάντηση Εργασίας: “Οι εξελίξεις στην προώθηση των κλινικών μελετών”
- 11:30 - 12:00ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ – COFFEE BREAK
- 12:00Έναρξη Συνεδρίου - Registration
- 12:00 - 12:05Καλωσόρισμα – Εισαγωγή στο θέμα του συνεδρίουΟμιλητές:
- 12:05 - 12:15Θεσμικός Χαιρετισμός
- 12:15 - 12:25Ομιλία - Παρουσίαση: «Οι επενδύσεις της Demo στη Βιοτεχνολογία – Ανάπτυξη και Παραγωγή Μονοκλωνικών Αντισωμάτων»
- 12:25 - 12:40Ομιλία - Παρουσίαση: «Κλινικές Μελέτες: Με το βλέμμα στο Μέλλον»
- 12:40 - 13:40Στρογγυλό Τραπέζι I: «Μέτρα και πολιτικές για την προώθηση των κλινικών μελετών στην Ελλάδα»Ομιλητές:
- Ευαγγελία ΚοράκηΠρόεδρος Hellenic Association of CROs – HACRO, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος CORONIS Research
- Ελευθέριος ΠάλληςMD, MSc, PhD
- Γιάννης ΧονδρέληςΔιευθυντής Ιατρικού Τμήματος, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ, Συντονιστής Ομάδας Κλινικών Μελετών ΣΦΕΕ
- Νίκος ΚωστάραςΓενικός Διευθυντής, IQVIA Ελλάδος
- Αιμίλιος ΝεγκήςΔημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr
- 13:40 - 14:30ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ - LUNCH BREAK
- 14:30 - 15:10Στρογγυλό Τραπέζι II: «Νέος Ευρωπαϊκός κανονισμός: Προοπτικές-ευκαιρίεςεπιπτώσεις»Ομιλητές:
- Αγγελίνα ΜαυράκηΔιευθύντρια Τμήματος Κλινικών Μελετών, Sanofi
- Βαρβάρα ΒαζαίουLocal Country Site Activation Manager για την Ελλάδα, IQVIA
- Λεωνίδας ΚληρονόμοςΑναπληρωτής Προϊστάμενος, Τμήμα κλινικών Δοκιμών, Διεύθυνση Φαρμακευτικών Μελετών & Έρευνας, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ)
- Αιμίλιος ΝεγκήςΔημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr
- 15:10 - 15:20ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
- 15:00 - 15:15Ομιλία - Παρουσίαση
- 15:35 - 16:45Στρογγυλό Τραπέζι IΙI: «Αποκεντρωμένες κλινικές μελέτες και αξιοποίηση νέων, ψηφιακών τεχνολογιών»Ομιλητές:
- Γεώργιος Ε. ΔαφούλαςΑκαδημαϊκός Υπότροφος Ψηφιακής Διαγνωστικής και Θεραπευτικής, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
- Δρ. Αθανάσιος ΚώτσανηςMedical Director Greece & Cyprus, Southern Mediterranean & Black Sea (SMBS) Cluster Medical Director, Bayer
- Χρήστος Ι. ΤσαρούχηςClinical Operations Manager, Ιατρικό Τμήμα, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ
- Ελευθέριος ΘηραίοςMD, Msc in Public Health, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, Δ/ντής ΕΣΥ, Κέντρο Υγείας Βάρης - Προϊστάμενος Διεύθυνσης Βελτίωσης της Ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας, Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.) - Γενικός Γραμματέας Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών
- Αιμίλιος ΝεγκήςΔημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr
- 16:45 - 16:50Συμπεράσματα – Κλείσιμο Συνεδρίου
Το Συνέδριο περιλαμβάνει παρεμβατικές ατομικές ομιλίες και τραπέζια συζήτησης (panels) με την παρακάτω βασική θεματολογία:
Panel 1: Μέτρα και πολιτικές για την προώθηση των κλινικών μελετών στην Ελλάδα.
Παρά την πανδημία, αυξήθηκε ο αριθμός των κλινικών μελετών που εγκρίνονται στη χώρα μας τα τελευταία 3 χρόνια. Ωστόσο, η Ελλάδα παραμένει στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε. κυρίως λόγω της γραφειοκρατίας σε επίπεδο νοσοκομείων και ΥΠΕ.Σήμερα, στην Ελλάδα εγκρίνονται σε ετήσια βάση κλινικές μελέτες με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 80 εκατ. το χρόνο. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουμε αξιόπιστα δεδομένα για τις μελέτες, που τελικά υλοποιούνται και τα ποσά που απορροφώνται σε ετήσια βάση.Σε επίπεδο Ε.Ε. επενδύονται ετησίως περίπου 35-40 δισ. ευρώ σε κλινικές μελέτες. Αν ληφθεί υπόψη το επίπεδο του επιστημονικού προσωπικού, που παραμένει υψηλό – παρά τα προβλήματα – το μέγεθος της χώρας και του συστήματος υγείας, τότε εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να προσελκύσει για κλινικές μελέτες 4 ή και 5 φορές περισσότερους πόρους.Οι ειδικοί σημειώνουν ότι χρειάζεται να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες και να αξιοποιήσουμε νέες τεχνολογίες. Χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας στα νοσοκομεία και είναι ανάγκη να γίνει εκπαίδευση διοικητών και υπαλλήλων για την αξία των κλινικών μελετών.Πρόσφατα, υπήρξε μία σημαντική ρύθμιση προς τη σωστή κατεύθυνση. Η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι τα ποσά που εγγράφονται ως έσοδο στα νοσοκομεία από τις κλινικές μελέτες είναι καθ’ υπέρβαση των πιστώσεων, που έχουν προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό.Η αναγκαιότητα της άρσης του αντικινήτρου είχε αναδειχθεί στην επιτροπή που είχε δημιουργηθεί για το θέμα πέρσι, υπό την ευθύνη του γενικού γραμματέα κ. Γιάννη Κωτσιόπουλου. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας προωθεί τη δημιουργία ειδικού γραφείου κλινικών μελετών σε 15 μεγάλα νοσοκομεία – αν και παρατηρείται καθυστέρηση στην υλοποίηση του μέτρου.Η πανδημία επέφερε αλλαγές στη διενέργεια κλινικών μελετών, χάρη στη χρήση νέων τεχνολογιών, οι οποίες ήρθαν για να μείνουν. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι είναι χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα να επενδύσει στην αξιοποίηση τεχνολογιών, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Big Data. Παράλληλα, αναφέρουν ότι η χώρα μας πρέπει να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένους θεραπευτικούς τομείς, όπως η αιματολογία και η ογκολογία.
Θεματολογία
- Ποια εμπόδια υπάρχουν στην διεξαγωγή κλινικών μελετών στη χώρα μας και ποιες παρεμβάσεις χρειάζονται;
- Μητρώο κλινικών μελετών: υφιστάμενη κατάσταση, προκλήσεις
- Επαρκεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο; Χρειάζονται νέα θεσμικά μέτρα και προς ποια κατεύθυνση;
- Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία σε επίπεδο νοσοκομείων και ΥΠΕ
- Πώς μπορούν να αναδιοργανωθούν τα νοσοκομεία για να προσελκύσουν κλινικές μελέτες;
Panel 2: Νέος Ευρωπαϊκός κανονισμός: Προοπτικές-ευκαιρίες-επιπτώσεις.
Στις 31 Ιανουαρίου 2022, τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κλινικές δοκιμές, ο οποίος εναρμονίζει τις διαδικασίες κατάθεσης, αξιολόγησης και επιτήρησης σε όλα τα κράτη-μέλη. Στο ίδιο πλαίσιο θα ξεκινήσει και η λειτουργία του νέου πληροφοριακού συστήματος των κλινικών δοκιμών (Clinical Trials Information System – CTIS), το οποίο θα είναι το αποκλειστικό μέσο για τις αιτήσεις και την αξιολόγηση των κλινικών δεδομένων από τους χορηγούς και τις ρυθμιστικές αρχές, ενώ θα περιλαμβάνει και μια μηχανή αναζήτησης σε βάση δεδομένων για επαγγελματίες υγείας, ασθενείς και το ευρύ κοινό. Όπως έχει ανακοινώσει ο ΕΜΑ, προβλέπεται μια μεταβατική περίοδος 3 ετών που σημαίνει ότι έως τον Ιανουάριο του 2025 όλες οι δοκιμές που εγκρίθηκαν με βάση τον σημερινό κανονισμό θα ρυθμίζονται πλέον από τον νέο και θα πρέπει να έχουν «μεταφερθεί» στο CTIS. Με τη λειτουργία του CTIS οι χορηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για κλινική δοκιμή σε έως και 30 χώρες της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ταυτόχρονα και με τα ίδια δικαιολογητικά. Το γεγονός αυτό κατά την Ε.Ε. θα ενισχύσει τη θέση της Ευρώπης στην κλινική έρευνα. Παράλληλα το κοινό αποκτά πρόσβαση σε αναλυτικές πληροφορίες και τα συμπεράσματα όλων των κλινικών δοκιμών που υπάρχουν στο σύστημα. Ο νέος κανονισμός είναι μέρος του προγράμματος Accelerating Clinical Trials in the EU (ACT EU) για την περίοδο 2022-2026. Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της ΕυρωπαΙκής Ένωσης (ΕΕ) ως κομβικό σημείο για την κλινική έρευνα, η προώθηση της ανάπτυξης υψηλής ποιότητας, ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων και η καλύτερη ενσωμάτωση της κλινικής έρευνας στο ευρωπαϊκό σύστημα υγείας.
Εύλογα προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα:
- Πού βρισκόμαστε διεθνώς;
- Είμαστε έτοιμοι στην Ελλάδα;
- Ποιες οι επιπτώσεις για τη χώρα μας;
Panel 3: Αποκεντρωμένες κλινικές μελέτες και αξιοποίηση νέων, ψηφιακών τεχνολογιών.
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι σήμερα οι παραδοσιακές κλινικές δοκιμές αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια για την εγγραφή ασθενών, οι μεγάλες μετακινήσεις ή ο πολύς χρόνος που δαπανάται σε νοσοκομεία ή κέντρα μιας δοκιμής. Π.χ. έχει βρεθεί ότι το 70% των συμμετεχόντων ζει σε απόσταση τουλάχιστον 2 ωρών από το κέντρο της μελέτης.Μία από τις κυρίαρχες νέες τάσεις διεθνώς στον τομέα των κλινικών δοκιμών είναι η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την υλοποίηση αποκεντρωμένων μελετών. Αυτές αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία ώστε όλη η μελέτη ή μέρος αυτής να γίνει εξ αποστάσεως από το σπίτι του ασθενή ή από το ιατρείο ενός τοπικού γιατρού, αντί για το βασικό κέντρο μιας μελέτης, όπως είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο.Το κύριο πλεονέκτημα των αποκεντρωμένων κλινικών δοκιμών που έχουν εντοπίσει οι ερευνητές είναι η ευκολία συμμετοχής, καθώς επιτρέπει ευελιξία, απαιτεί λιγότερες προσωπικές επισκέψεις στο νοσοκομείο, επιτρέπει την παθητική συλλογή δεδομένων και αφαιρεί εμπόδια στη συμμετοχή, όπως γεωγραφικούς παράγοντες, χρόνο και ταξίδια.Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές προστιθέμενες αξίες των αποκεντρωμένων κλινικών δοκιμών όσον αφορά την έρευνα που διεξάγεται.
- Πρώτον, υπάρχει καλύτερη γενίκευση των αποτελεσμάτων των δοκιμών, καθώς οι αποκεντρωμένες μελέτες επιτρέπουν διαφορετικές και αντιπροσωπευτικές κοόρτες ασθενών, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της έρευνας.
- Δεύτερον, υπάρχει καλύτερη δέσμευση των ασθενών, καθώς επιτρέπει στους συμμετέχοντες να αυτοδιαχειρίζονται.
Επιπλέον, άλλα οφέλη περιλαμβάνουν βελτιώσεις στη στρατολόγηση και τη διατήρηση των συμμετεχόντων, μεγαλύτερη δέσμευση και ποικιλομορφία και μείωση του κόστους που απαιτείται για τη διεξαγωγή δοκιμών.
Από την άλλη, όμως, έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα: η ασφάλεια των ασθενών. Υπάρχει κίνδυνος σωματικής βλάβης στους συμμετέχοντες εάν χορηγήσουν ακατάλληλα ή με μη ασφαλή τρόπο το υπό δοκιμή φάρμακο. Επιπλέον, η πολυπλοκότητα αυτών των εξ αποστάσεως κλινικών δοκιμών μπορεί να οδηγήσει σε κακή κατανόηση του σκοπού της μελέτης από τους ασθενείς, οδηγώντας σε μειωμένη συμμόρφωση. Αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει σε ανακριβή ερευνητικά ευρήματα.
Θεματολογία – ερωτήματα:
- Γιατί κερδίζουν έδαφος σε διεθνές επίπεδο οι αποκεντρωμένες κλινικές μελέτες;
- Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα τους;
- Ποιες ευκαιρίες γεννιούνται για την Ελλάδα;
- Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αποδοτικά τις νέες τεχνολογίες στην υλοποίηση κλινικών δοκιμών;
Κοινό:
- εκπρόσωποι του Yπουργείου Υγείας
- εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων,
- εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών,
- καταξιωμένοι επιστήμονες,
- στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων,
- εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής
- στελέχη εταιρειών κλινικών μελετών (CROs)
- δημοσιογράφοι.
Silver Sponsors
Sponsors
Premium Corporate Participations
Corporate Participations
Υπό την Αιγίδα
Χορηγοί Επικοινωνίας
GOLD SPONSOR (15.000€ + Φ.Π.Α.)
- Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου. (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
- Παρέχεται η δυνατότητα δημοσίευσης συνέντευξης υψηλόβαθμου στελέχους στο περιοδικό Ph.B Pharma & Health Business, με αναδημοσίευση στο portal virus.com.gr.
- Στέλεχος του χορηγού δικαιούται ομιλία διάρκειας δέκα (10) λεπτών.
- Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή στελέχους του σε πάνελ του συνεδρίου.
- Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή τριών (3) στελεχών του με φυσική παρουσία & τριών (3) στελεχών του με ψηφιακή παρουσία στην Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας.
- Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο εξωτερικό του κτιρίου, στο Lobby/Ζώνη Α, στο Vip Lounge στον προθάλαμο του Conference Center και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
- O χορηγός δικαιούται δικό του Premium 3D Ψηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 30MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση), 2.Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 250 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video(μέγιστης διάρκειας έως 5’), 4. Θέσεις Προϊοντικής Προβολής (2Χ) (δύο θέσεις φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας), 5. Σημείο Συναντήσεων (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τους εκπροσώπους της εταιρείας που είναι στο περίπτερο (θα βλέπει τα προφίλ τους σε pop-up) και να έχει αλληλεπίδραση μαζί τους (μέσω pop-ups) με άμεσο chat, άμεσο ή προγραμματισμένο video call, άμεσο ή προγραμματισμένο Β2Β meeting) και 6. Θέσεις Προϊοντικού Καταλόγου (2Χ) (δύο θέσεις όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει κατάλογο προϊόντων της εταιρείας μέσω φωτογραφίας και popup παραθύρου με πρόσθετο ενημερωτικό υλικό).
- Στο Ψηφιακό Περίπτερο μπορούν να είναι συνδεδεμένα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έως και οχτώ (8) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες σε αυτή, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-Businesss card) θα κοινοποιούνται αυτόματα στους επισκέπτες που ζητούν κάποιας μορφής επικοινωνία μαζί τους.
- Δικαιούται χώρο για τοποθέτηση περιπτέρου μέγιστης διάστασης 3μ.x3μ. στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το Συνέδριο.
- Δικαιούται πενήντα (50) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
- Δικαιούται τρεις (3) ροτόντες των οχτώ ατόμων (24 άτομα) στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
- Ο χορηγός έχει τη δυνατότητα προβολής διαφημιστικού spot (μέγιστης διάρκειας 20’’). To spot θα προβληθεί έως και τρεις (3) φορές σε διαφημιστικά slots κατά τη του συνεδρίου.
- Ο χορηγός θα προβληθεί μέσω των social media σελίδων του διοργανωτή και του event (Facebook και LinkedΙn) με τρεις (3) δημοσιεύσεις «διακεκριμένης προβολής».
- Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (30MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
- Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.
SILVER SPONSOR (10.000€ + Φ.Π.Α.)
- Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου. (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
- Παρέχεται η δυνατότητα δημοσίευσης συνέντευξης υψηλόβαθμου στελέχους στο portal virus.com.gr.
- Ο χορηγός δικαιούται ομιλία στελέχους του διάρκειας δέκα (10) λεπτών ή συμμετοχής στελέχους του σε πάνελ του συνεδρίου.
- Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή δύο (2) στελεχών του με φυσική παρουσία & δύο (2) στελεχών του με ψηφιακή παρουσία στην Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας.
- Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο εξωτερικό του κτιρίου, στο Lobby/Ζώνη Α, στο Vip Lounge στον προθάλαμο του Conference Center και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
- O χορηγός δικαιούται δικό του Premium 3DΨηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 20MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση), 2. Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 250 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video (μέγιστης διάρκειας έως 5’), 4. Θέσεις Προϊοντικής Προβολής (2Χ) (δύο θέσεις φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας), 5. Σημείο Συναντήσεων (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τους εκπροσώπους της εταιρείας που είναι στο περίπτερο (θα βλέπει τα προφίλ τους σε pop-up) και να έχει αλληλεπίδραση μαζί τους (μέσω pop-ups) με άμεσο chat, άμεσο ή προγραμματισμένο video call, άμεσο ή προγραμματισμένο Β2Β meeting) και 6. Θέσεις Προϊοντικού Καταλόγου (2Χ) (δύο θέσεις όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει κατάλογο προϊόντων της εταιρείας μέσω φωτογραφίας και popup παραθύρου με πρόσθετο ενημερωτικό υλικό).
- Στο Ψηφιακό Περίπτερο μπορούν να είναι συνδεδεμένα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έως και έξι (6) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες σε αυτή, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-Businesss card) θα κοινοποιούνται αυτόματα στους επισκέπτες που ζητούν κάποιας μορφής επικοινωνία μαζί τους.
- Δικαιούται χώρο για τοποθέτηση περιπτέρου μέγιστης διάστασης 3μ.x2μ. στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το Συνέδριο.
- Δικαιούται σαράντα (40) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
- Δικαιούται δύο (2) ροτόντες των οχτώ ατόμων (16 άτομα) στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
- Ο χορηγός έχει τη δυνατότητα προβολής διαφημιστικού spot (μέγιστης διάρκειας 20’’). Tο spot θα προβληθεί έως και δύο (2) φορές σε διαφημιστικά slots κατά τη του συνεδρίου.
- Ο χορηγός θα προβληθεί μέσω των social media σελίδων του διοργανωτή και του event (Facebook και LinkedΙn) με δύο (2) δημοσιεύσεις «διακεκριμένης προβολής».
- Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (20MB) στο MyEventXPack(ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
- Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.
SPONSOR (5.000€ + Φ.Π.Α.)
- Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου. (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
- Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή ενός (1) στελέχους του με φυσική παρουσία & ενός (1) στελέχους του με ψηφιακή παρουσία στην Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας.
- Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο Lobby/Ζώνη Α, στον προθάλαμο του Conference Center -ανάλογα τη διαθεσιμότητα- και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
- O χορηγός δικαιούται δικό του Advanced 3D Ψηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 10MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση), 2. Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 250 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video (μέγιστης διάρκειας έως 5’), 4. Θέση Προϊοντικής Προβολής (1Χ) (μία θέση φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας), 5. Σημείο Συναντήσεων (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τους εκπροσώπους της εταιρείας που είναι στο περίπτερο (θα βλέπει τα προφίλ τους σε pop-up) και να έχει αλληλεπίδραση μαζί τους (μέσω pop-ups) με άμεσο chat, άμεσο ή προγραμματισμένο video call, άμεσο ή προγραμματισμένο Β2Β meeting) και 6.Θέση Προϊοντικού Καταλόγου (1Χ) (θέση όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει κατάλογο προϊόντων της εταιρείας μέσω φωτογραφίας και popup παραθύρου).
- Στο Ψηφιακό Περίπτερο μπορούν να είναι συνδεδεμένα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έως και τέσσερα (4) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες σε αυτή, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-Businesss card) θα κοινοποιούνται αυτόματα στους επισκέπτες που ζητούν κάποιας μορφής επικοινωνία μαζί τους.
- Δικαιούται χώρο για τοποθέτηση περιπτέρου μέγιστης διάστασης 2μ.x2μ. στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το Συνέδριο.
- Δικαιούται τριάντα (30) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
- Δικαιούται μία (1) ροτόντα των οχτώ ατόμων (8 άτομα) στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
- Ο χορηγός έχει τη δυνατότητα προβολής διαφημιστικού spot (μέγιστης διάρκειας 20’’). Το spot θα προβληθεί έως και μία (1) φορά σε διαφημιστικά slots κατά τη του συνεδρίου.
- Ο χορηγός θα προβληθεί μέσω των social media του διοργανωτή (Facebook και LinkedΙn) με μία (1) δημοσίευση «διακεκριμένης προβολής».
- Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (10MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
- Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.
PREMIUM CORPORATE PARTICIPATION (3.000€ + Φ.Π.Α.)
- Ο χορηγός θα προβάλλεται σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου. (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
- Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή ενός (1) στελέχους του με φυσική ή ψηφιακή παρουσία στην Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας.
- Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο Lobby/Ζώνη Β -ανάλογα τη διαθεσιμότητα-, στον προθάλαμο του Conference Center-ανάλογα τη διαθεσιμότητα- και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
- O χορηγός δικαιούται δικό του Standard 3D Ψηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 8MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση), 2. Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 250 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video (μέγιστης διάρκειας έως 5’), 4. Θέση Προϊοντικής Προβολής (1Χ) (μία θέση φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας).
- Δικαιούται προβολής με έως ένα (1) rollup μέγιστης διάστασης (0,85×2,00) στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το συνέδριο.
- Δικαιούται είκοσι (20) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
- Δικαιούται την παρουσία τεσσάρων (4) ατόμων στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
- Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (8MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
- Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.
CORPORATE PARTICIPATION (1.500€ + Φ.Π.Α.)
- Το λογότυπο του χορηγού θα προβάλλεται σε εικαστικά του συνεδρίου. (κεντρικό site του συνεδρίου, στην αρχική σελίδα της ενότητας Sponsors και στις σελίδες παρουσιάσεων – ομιλιών).
- Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή ενός (1) στελέχους του με ψηφιακή παρουσία στην Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας.
- Δικαιούται δέκα (10) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
- Δικαιούται την παρουσία δύο (2) ατόμων στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
- Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
250€+ Φ.Π.Α. 24%– υβριδική συμμετοχή (με φυσική παρουσία & ψηφιακά μέσω του LiveOn Expo Complex)
90€+ Φ.Π.Α. 24%– ψηφιακή συμμετοχή (μέσω του LiveOn Expo Complex)
Παροχές ανά ατομική συμμετοχή:
- Συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου.
- Πλήρης αξιοποίηση των προηγμένων ψηφιακών δυνατοτήτων του LiveOn Expo Complex (δικτύωση, XPack, βιντεοκλήσεις & συνομιλίες).
- Πιστοποιητικό παρακολούθησης του συνεδρίου (θα αποσταλεί ηλεκτρονικά).
- Online ανταλλαγή στοιχείων και προσωπική επικοινωνία με ομιλητές, συνέδρους και στελέχη χορηγών που συμμετέχουν, μέσω του Networking Hub του συνεδρίου.
- Ο κάθε συμμετέχων θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου (με παρουσιάσεις ομιλητών, video και φωτογραφίες).