8th Health Innovation Conference

«Καινοτομία στην Υγεία: Καταλύτης για τη βελτίωση του ΕΣΥ»

Διεθνώς, τα συστήματα υγείας βρίσκονται αντιμέτωπα με μία μεγάλη πρόκληση: το κόστος αυξάνεται συνεχώς, εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού, της αύξησης των χρόνιων ασθενειών, της υιοθέτησης νέων, ακριβών θεραπειών, αλλά και των αυξημένων προσδοκιών των ασθενών.

Πολλές μελέτες έχουν αναδείξει ότι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, μπορεί όχι μόνο να συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση των υπηρεσιών, αλλά και στον έλεγχο του αυξανόμενου κόστους. Αιχμές του δόρατος είναι και η Ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας και η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ωστόσο, διεθνώς, υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις: Τα εμπόδια στην υιοθέτηση των νέων, αλλά ακριβότερων θεραπειών και τεχνολογιών στην κλινική πράξη και ο σκεπτικισμός σχετικά με τα αναμενόμενα οφέλη τους, συνεχίζουν να δυσκολεύουν τα συστήματα υγείας στο να κεφαλαιοποιήσουν τις πρωτοποριακές επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Αξιολόγηση της Καινοτομίας στην Υγεία με την αξιοποίηση των δεδομένων υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο του 8th Health Innovation Conference #hico24 με τίτλο «Καινοτομία στην Υγεία: Καταλύτης για τη βελτίωση του ΕΣΥ» που διεξήχθη στις 16 Μαΐου 2024 από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το περιοδικό Pharma & Health Business & το portal virus.com.gr. Η συμμετοχή στo συνέδριο ήταν με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της Ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας

Στο πλαίσιο του 8th Health Innovation Conference πραγματοποιήθηκε Κλειστή Συνάντηση Εργασίας, με τίτλο «Αξιολόγηση και διαχείριση καινοτόμων θεραπειών και ιατρικών τεχνολογιών». Επί τάπητος τέθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

 • Πρόσβαση ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα και ιατροτεχνολογικά
 • Έλεγχος συνταγογράφησης φαρμάκων υψηλού κόστους
 • Health Technology Assessment
 • Ταμείο Ανάκαμψης: Επενδύσεις σε νέα ιατρική τεχνολογία

Η Συνάντηση Εργασίας διεξήχθη υβριδικά, με φυσική παρουσία στo ξενοδοχείο που διεξήχθη το Συνέδριο για τους συμμετέχοντες καθώς και για υψηλόβαθμα στελέχη των χορηγών του συνεδρίου και με ψηφιακή παρακολούθηση μέσα από τις ψηφιακές συνεδριακές υποδομές του LiveOn Expo Complex.

Vice President & Managing Director – Greece, Cyprus, Malta, Poland & Romania, Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson

Πήραν μέρος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων μερών, όπως ασθενείς, φαρμακοβιομηχανία, ιατρικοί φορείς, φαρμακοποιοί, καθώς και των αρμόδιων φορέων όπως ΕΟΠΥΥ, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, ΕΚΑΠΥ κλπ.

Συντονιστής της Κλειστής Συνάντησης ήταν ο κ. Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος και Διευθυντής Σύνταξης του Pharma & Health Business και του virus.com.gr.

Το Συνέδριο περιλάμβανε παρεμβατικές ατομικές ομιλίες και τραπέζια συζήτησης (panels) με την παρακάτω βασική θεματολογία: 

Panel I: «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία: προοπτικές-εμπόδια-προκλήσεις»

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) αναπτύσσεται ραγδαία και αναμένεται να έχει μεγάλο αντίκτυπο στις ζωές όλων και μάλιστα στο άμεσο μέλλον. Ειδικά στον τομέα της υγείας αναμένεται να επιδράσει καθοριστικά σε τέσσερις κατευθύνσεις: κλινική πρακτική, βιοιατρική έρευνα, δημόσια υγεία και διαχείριση της υγείας.

Μάλιστα, ήδη, εφαρμόζεται σε διάφορους τομείς της βιολογίας και της ιατρικής, όπως:

 • οι τεχνολογίες -omics (γενομική, μεταγραφομική, πρωτεομική, μεταβολομική)
 • η ακτινοδιαγνωστική
 • η ιατρικής ακριβείας
 • η υποστήριξη κλινικών δοκιμών
 • η λήψη αποφάσεων και η χάραξη πολιτικών υγείας

Πρόσφατη έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία» έδειξε ότι στην Ελλάδα υπάρχει πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, που αφορούν τη χρήση ΤΝ, ενώ οι εφαρμογές σε κλινικό επίπεδο παραμένουν περιορισμένες.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να μετασχηματίσει τον τομέα της υγείας με τις εφαρμογές της να καλύπτουν όλο το φάσμα της βιοϊατρικής. Ωστόσο, η εφαρμογή της ΤΝ στην υγεία επιφέρει σημαντικές προκλήσεις:
Μολονότι τα συστήματα ΤΝ υπόσχονται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ως προς την παροχή ιατρικής φροντίδας, εκφράζεται ο φόβος ότι αυτά ενδέχεται τελικά να υποβαθμίσουν την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας, στο μέτρο που αυτά ενέχουν λιγότερη προσωπική επαφή μεταξύ ιατρού και ασθενή.

Γενικότερα, η ανάπτυξη εφαρμογών ΤΝ στις υπηρεσίες Υγείας αντιμετωπίζει ζητήματα σε δύο κυρίως επίπεδα:
α) στο επίπεδο της διαχείρισης ενός κρίσιμου όγκου δεδομένων, που επιτρέπει την ανάπτυξη κατάλληλων αλγορίθμων για την υποστήριξη είτε κλινικών είτε ερευνητικών εφαρμογών και
β) στο επίπεδο της ασφάλειας των εφαρμογών, ώστε να τις εμπιστευθούν οι
θεράποντες ιατροί, το υγειονομικό προσωπικό και κυρίως οι ασθενείς ή γενικότερα οι τελικοί χρήστες των υπηρεσιών Υγείας.

Eνότητα 1: Καινοτομίες και καλές πρακτικές στο ΕΣΥ

Eνότητα 2: Νέες μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας αλλάζουν το τοπίο στην υγεία

Panel 2 «Νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του διαβήτη και της παχυσαρκίας»

Τα τελευταία χρόνια, έχει σημειωθεί κοσμογονία στις εξελίξεις στην αντιμετώπιση του διαβήτη και της παχυσαρκίας, με αποκορύφωμα το σάλο που έχει προκληθεί διεθνώς από την κυκλοφορία φαρμάκων, που οδηγούν στην απώλεια βάρους, με συνέπεια οι εταιρείες να μην μπορούν να ανταποκριθούν στην παγκόσμια ζήτηση.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης και ειδικά ο τύπου 2 (ΣΔ 2) που αφορά στο 90% όλων των διαβητικών ατόμων, αποτελεί ένα σημαντικό παγκόσμιο πρόβλημα υγείας, με συνεχώς αυξανόμενο επιπολασμό. Μεταξύ των αιτίων που ενοχοποιούνται για τις επιδημιολογικές διαστάσεις που παρουσιάζει παγκοσμίως ο ΣΔ 2, τη πιο σημαντική θέση έχει η παχυσαρκία.
Αν και είναι τεκμηριωμένη η συμβολή του σωματικού βάρους στην εμφάνιση του ΣΔ 2, η παθολοφυσιολογική συσχέτιση των δύο αυτών νοσημάτων δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί. Η αντίσταση στην ινσουλίνη που χαρακτηρίζει και τις δύο καταστάσεις ίσως να αποτελεί το κυριότερο συνδετικό κρίκο μεταξύ παχυσαρκίας και διαβήτη.

Ο όρος αντίσταση στην ινσουλίνη δείχνει μια κατάσταση στην οποία φυσιολογικές συγκεντρώσεις της ορμόνης παρουσιάζουν μείωση της αναμενόμενης βιολογικής απάντησης. Η αντίσταση στην ινσουλίνη και η υπερινσουλιναιμία, που αυτή προκαλεί, αποτελούν τη μεταβολική διαταραχή που προηγείται της εμφάνισης του ΣΔ 2, ενώ σε μη διαβητικά άτομα συσχετίζονται με αύξηση του ΔΜΣ, καθώς και με τη κεντρική παχυσαρκία.
Από την άλλη, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος τόσο για την αποτροπή ή επιβράδυνση εμφάνισης του ΣΔ 2, όσο και για την καλή ρύθμιση και κυρίως μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου, όταν διαπιστωθεί ΣΔ 2.

 • Μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα με διαταραγμένη ανοχή γλυκόζης που τέθηκαν σε δίαιτα απώλειας βάρους σε συνδυασμό με αυξημένη φυσική δραστηριότητα χάνοντας 6 κιλά στο πρώτο χρόνο και διατηρώντας μια απώλεια 2-3 κιλά την επομένη πενταετία εμφάνισαν ΣΔ 2 σε ποσοστό 11%, έναντι 29% αντιστοίχου ομάδας ελέγχου που στη πενταετία δεν παρουσίασε ουσιαστική απώλεια βάρους.
 • Επίσης σε γυναίκες, που έχασαν περισσότερα από 5 κιλά σε διάστημα μεγαλύτερο των 10 ετών, ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη μειώθηκε μέχρι και 50%!

Ένδειξη για χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής για τη μείωση του βάρους σε παχύσαρκα άτομα με ΣΔ 2 υπάρχει όταν με τις διαιτητικές οδηγίες και την αυξημένη σωματική δραστηριότητα για διάστημα 3-6 μηνών δεν επιτυγχάνεται ο στόχος της απώλειας 5 – 10% του σωματικού βάρους.
Έχει αποδειχθεί ότι η φαρμακευτική αγωγή για απώλεια βάρους προσφέρει σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια του ασθενούς να αδυνατίσει. Συνιστάται να χορηγείται σε άτομα με ΣΔ 2 και ΔΜΣ άνω του 30 ή και μόνον άνω του 27, αλλά με παρουσία παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου.

Κοινό:

 • εκπρόσωποι του Yπουργείου Υγείας
 • εκπρόσωποι της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ,
 • στελέχη νοσοκομείων,
 • εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών,
 • επιφανείς ιατροί,
 • δημοσιογράφοι,
 • στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων
 • εταιρειών ιατρικής τεχνολογίας.
Παιδίατρος - Διαβητολόγος, Διευθύντρια και Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου,  Α’ Παιδιατρική Κλινική,  Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού 
Επίκουρη Καθηγήτρια Αιματολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Βιολόγος, υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., MSc : «Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία και Τοξικολογία» ,«Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη», Πρόεδρος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.)
Ακαδημαϊκός Υπότροφος Ψηφιακής Διαγνωστικής και Θεραπευτικής, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Διευθύντρια Βιοτεχνολογίας, DEMO S.A.
Head of Americas, Imaging Digital Solutions, Bayer Pharmaceuticals
Πυρηνικός Ιατρός, Διευθυντής, Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Πυρηνικής Ιατρικής, Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν & Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης (ΕΕΠΙ&ΜΑ) 
Καθηγητής Παθολογίας - Μεταβολικών Νοσημάτων, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, ΓΝΑ «Λαϊκό»
Γενικός Χειρουργός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών,  Διευθυντής Εργαστηρίου Ανατομίας - Ιστολογίας – Εμβρυολογίας, Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής, Brainomix
Αναπληρωτής Καθηγητής Ακτινολογίας, Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - Καθηγητής Νευραοακτινολογίας, Νοσοκομείο Bremen-Mitte, Γερμανία
Head of Computational Clinical Imaging Group, Centre for the Unknown, Champalimaud Foundation, Lisbon, Portugal, Machine Learning Imaging Lead, Royal Marsden, London, UK, Honorary Reader, The Institute of Cancer Research, London, UK, Affiliated Researcher, Karolinska Institute, Sweden,  Senior Affiliated Researcher, Institute of Computer Science, FORTH, Heraklion, Greece
Διακεκριμένος Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, University of Paris-Saclay, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, TheraPanacea
Καθηγητής Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας και Φαρμακογονιδιωματικής, Πανεπιστήμιο Πατρών, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Πάτρα, Επισκέπτης Καθηγητής, United Arab Emirates University, College of Medicine and Health Sciences, Department of Genetics and Genomics, Al-Ain, Abu Dhabi, United Arab Emirates 
Βιοχημικός, Διευθύνων Σύμβουλος, GeneKor Medical SA
Δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr

Silver Sponsors

IQVIA_site

Bronze Sponsors

DEMO_NEW_SITE_1

Premium Corporate Participations

BAYER

Corporate Participations

innews_logo_SITE

Υπό την Αιγίδα

pif_new
PEF_SITE
isa_logo_site
sekee
ESPY
hdhc-1-new
elema_logo
EKT_site
hbio

Χορηγοί Επικοινωνίας

VIRUS_NEW
phb_logo
BANKS
BEC_Logo
xrima
xrimaweek
insuranceworld
insuranceworldgr

ΝΑΜΕ SPONSOR | €15.000 + Φ.Π.Α.

 • Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή τεσσάρων (4) στελεχών του με φυσική παρουσία τεσσάρων (4) στελεχών του με ψηφιακή παρουσία στην Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας.
 • Στέλεχος του χορηγού δικαιούται ομιλία διάρκειας δέκα (10) λεπτών.
 • Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή δύο (2) στελεχών του σε πάνελ του συνεδρίου.
 • Παρέχεται η δυνατότητα δημοσίευσης εσωτερικής συνέντευξης υψηλόβαθμου στελέχους στο περιοδικό Ph.B Pharma & Health Business, με αναδημοσίευση στο portal virus.com.gr.
 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
 • Δικαιούται τρεις (3) ροτόντες των οχτώ ατόμων (24 άτομα) στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
 • Δικαιούται εξήντα (60) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
 • Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο εξωτερικό του κτιρίου, στο Lobby/Ζώνη Α, στο Vip Lounge στον προθάλαμο του Conference Center και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
 • O χορηγός δικαιούται δικό του Premium 3D Ψηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 40MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση), 2. Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 500 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video (μέγιστης διάρκειας έως 5’), 4. Θέσεις Προϊοντικής Προβολής (2Χ) (δύο θέσεις φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας), 5. Σημείο Συναντήσεων (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τους εκπροσώπους της εταιρείας που είναι στο περίπτερο (θα βλέπει τα προφίλ τους σε pop-up) και να έχει αλληλεπίδραση μαζί τους (μέσω pop-ups) με άμεσο chat, άμεσο ή προγραμματισμένο video call, άμεσο ή προγραμματισμένο Β2Β meeting) και 6. Θέσεις Προϊοντικού Καταλόγου (2Χ) (δύο θέσεις όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει κατάλογο προϊόντων της εταιρείας μέσω φωτογραφίας και popup παραθύρου με πρόσθετο ενημερωτικό υλικό).
 • Στο Ψηφιακό Περίπτερο μπορούν να είναι συνδεδεμένα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έως και δέκα (10) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες σε αυτή, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-Businesss card) θα κοινοποιούνται αυτόματα στους επισκέπτες που ζητούν κάποιας μορφής επικοινωνία μαζί τους.
 • Δικαιούται χώρο για τοποθέτηση περιπτέρου μέγιστης διάστασης 4μ.x. στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το συνέδριο.
 • Ο χορηγός έχει τη δυνατότητα προβολής διαφημιστικού spot (μέγιστης διάρκειας 20’’). Το spot θα προβληθεί έως και τέσσερις (4) φορές σε διαφημιστικά slots κατά τη του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός θα προβληθεί μέσω των social media του διοργανωτή (Facebook και LinkedΙn) με τέσσερις (4) δημοσιεύσεις «διακεκριμένης προβολής».
 • Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (40MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
 • Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.

GOLD SPONSOR | €12.000 + Φ.Π.Α.

 • Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή τριών (3) στελεχών του με φυσική παρουσία τριών (3) στελεχών του με ψηφιακή παρουσία στην Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας.
 • Στέλεχος του χορηγού δικαιούται ομιλία διάρκειας δέκα (10) λεπτών.
 • Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή στελέχους του σε πάνελ του συνεδρίου.
 • Παρέχεται η δυνατότητα δημοσίευσης εσωτερικής συνέντευξης υψηλόβαθμου στελέχους στο περιοδικό Ph.B Pharma & Health Business, με αναδημοσίευση στο portal virus.com.gr.
 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
 • Δικαιούται τρεις (3) ροτόντες των οχτώ ατόμων (24 άτομα) στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
 • Δικαιούται πενήντα (50) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn. Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
 • Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο εξωτερικό του κτιρίου, στο Lobby/Ζώνη Α, στο Vip Lounge στον προθάλαμο του Conference Center και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
 • O χορηγός δικαιούται δικό του Premium 3D Ψηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 30MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση), 2. Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 500 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video (μέγιστης διάρκειας έως 5’), 4. Θέσεις Προϊοντικής Προβολής (2Χ) (δύο θέσεις φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας), 5. Σημείο Συναντήσεων (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τους εκπροσώπους της εταιρείας που είναι στο περίπτερο (θα βλέπει τα προφίλ τους σε pop-up) και να έχει αλληλεπίδραση μαζί τους (μέσω pop-ups) με άμεσο chat, άμεσο ή προγραμματισμένο video call, άμεσο ή προγραμματισμένο Β2Β meeting) και 6. Θέσεις Προϊοντικού Καταλόγου (2Χ) (δύο θέσεις όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει κατάλογο προϊόντων της εταιρείας μέσω φωτογραφίας και popup παραθύρου με πρόσθετο ενημερωτικό υλικό).
 • Στο Ψηφιακό Περίπτερο μπορούν να είναι συνδεδεμένα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έως και οχτώ (8) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες σε αυτή, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-Businesss card) θα κοινοποιούνται αυτόματα στους επισκέπτες που ζητούν κάποιας μορφής επικοινωνία μαζί τους.
 • Δικαιούται χώρο για τοποθέτηση περιπτέρου μέγιστης διάστασης 3μ.x. στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το συνέδριο.
 • Ο χορηγός έχει τη δυνατότητα προβολής διαφημιστικού spot (μέγιστης διάρκειας 20’’). Το spot θα προβληθεί έως και τρεις (3) φορές σε διαφημιστικά slots κατά τη του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός θα προβληθεί μέσω των social media του διοργανωτή (Facebook και LinkedΙn) με τρεις (3) δημοσιεύσεις «διακεκριμένης προβολής».
 • Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (30MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
 • Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.

SILVER SPONSOR | €9.000 + Φ.Π.Α.

 • Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή δύο (2) στελεχών του με φυσική παρουσία δύο (2) στελεχών του με ψηφιακή παρουσία στην Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας.
 • Ο χορηγός δικαιούται ομιλία στελέχους του διάρκειας δέκα (10) λεπτών ή συμμετοχής στελέχους του σε πάνελ του συνεδρίου.
 • Παρέχεται η δυνατότητα δημοσίευσης συνέντευξης υψηλόβαθμου στελέχους στο portal virus.com.gr.
 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
 • Δικαιούται δύο (2) ροτόντες των οχτώ ατόμων (16 άτομα) στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
 • Δικαιούται σαράντα (40) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
 • Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο εξωτερικό του κτιρίου, στο Lobby/Ζώνη Α, στο Vip Lounge στον προθάλαμο του Conference Center και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
 • O χορηγός δικαιούται δικό του Premium 3D Ψηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 20MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση), 2. Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 500 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video (μέγιστης διάρκειας έως 5’), 4. Θέσεις Προϊοντικής Προβολής (2Χ) (δύο θέσεις φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας), 5. Σημείο Συναντήσεων (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τους εκπροσώπους της εταιρείας που είναι στο περίπτερο (θα βλέπει τα προφίλ τους σε pop-up) και να έχει αλληλεπίδραση μαζί τους (μέσω pop-ups) με άμεσο chat, άμεσο ή προγραμματισμένο videocall, άμεσο ή προγραμματισμένο Β2Β meeting) και 6. Θέσεις Προϊοντικού Καταλόγου (2Χ) (δύο θέσεις όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει κατάλογο προϊόντων της εταιρείας μέσω φωτογραφίας και popup παραθύρου με πρόσθετο ενημερωτικό υλικό).
 • Στο Ψηφιακό Περίπτερο μπορούν να είναι συνδεδεμένα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έως και έξι (6) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες σε αυτή, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-Businesss card) θα κοινοποιούνται αυτόματα στους επισκέπτες που ζητούν κάποιας μορφής επικοινωνία μαζί τους.
 • Δικαιούται χώρο για τοποθέτηση περιπτέρου μέγιστης διάστασης 3μ.x. στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το Συνέδριο.
 • Ο χορηγός έχει τη δυνατότητα προβολής διαφημιστικού spot (μέγιστης διάρκειας 20’’). Το spot θα προβληθεί έως και δύο (2) φορές σε διαφημιστικά slots κατά τη του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός θα προβληθεί μέσω των social media του διοργανωτή (Facebook και LinkedΙn) με δύο (2) δημοσιεύσεις «διακεκριμένης προβολής».
 • Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (20MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
 • Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.

BRONZE SPONSOR | €6.000 + Φ.Π.Α.

 • Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή ενός (1) στελέχους του με φυσική παρουσία ενός (1) στελέχους του με ψηφιακή παρουσία στην Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας.
 • Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή στελέχους του σε πάνελ του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
 • Δικαιούται μία (1) ροτόντα των οχτώ ατόμων (8 άτομα) στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
 • Δικαιούται τριάντα (30) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
 • Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο Lobby/Ζώνη Α, στον προθάλαμο του Conference Center -ανάλογα τη διαθεσιμότητα- και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
 • O χορηγός δικαιούται δικό του Advanced 3D Ψηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 10MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση), 2. Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 250 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video (μέγιστης διάρκειας έως 5’), 4. Θέση Προϊοντικής Προβολής (1Χ) (μία θέση φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας), 5. Σημείο Συναντήσεων (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τους εκπροσώπους της εταιρείας που είναι στο περίπτερο (θα βλέπει τα προφίλ τους σε pop-up) και να έχει αλληλεπίδραση μαζί τους (μέσω pop-ups) με άμεσο chat, άμεσο ή προγραμματισμένο video call, άμεσο ή προγραμματισμένο Β2Β meeting) και 6. Θέση Προϊοντικού Καταλόγου (1Χ) (μία θέση όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει κατάλογο προϊόντων της εταιρείας μέσω φωτογραφίας και popup παραθύρου με πρόσθετο ενημερωτικό υλικό).
 • Στο Ψηφιακό Περίπτερο μπορούν να είναι συνδεδεμένα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έως και τέσσερα (4) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες σε αυτή, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-Businesss card) θα κοινοποιούνται αυτόματα στους επισκέπτες που ζητούν κάποιας μορφής επικοινωνία μαζί τους.
 • Δικαιούται χώρο για τοποθέτηση περιπτέρου μέγιστης διάστασης 2μ.x. στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το Συνέδριο.
 • Ο χορηγός έχει τη δυνατότητα προβολής διαφημιστικού spot (μέγιστης διάρκειας 20’’). Το spot θα προβληθεί έως και μία (1) φορά σε διαφημιστικά slots κατά τη του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός θα προβληθεί μέσω των social media του διοργανωτή (Facebook και LinkedΙn) με μία (1) δημοσιεύσεις «διακεκριμένης προβολής».
 • Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (10MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
 • Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.

PREMIUM CORPORATE PARTICIPATION | €3.000 + Φ.Π.Α.

 • Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή ενός (1) στελέχους του με ψηφιακή παρουσία στην Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας.
 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
 • Δικαιούται την παρουσία τεσσάρων (4) ατόμων στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
 • Δικαιούται είκοσι (20) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
 • Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο Lobby/Ζώνη Β -ανάλογα τη διαθεσιμότητα-, στον προθάλαμο του Conference Center-ανάλογα τη διαθεσιμότητα- και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
 • χορηγός δικαιούται δικό του Standard 3D Ψηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 8MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση). 2.Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 250 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video (μέγιστης διάρκειας έως 5’). 4. Θέση Προϊοντικής Προβολής (1Χ) (μία θέση φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας).
 • Δικαιούται χώρο για τοποθέτηση περιπτέρου μέγιστης διάστασης 2μ.x. στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το Συνέδριο.
 • Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (8MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
 • Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.

CORPORATE PARTICIPATION | €1.500 + Φ.Π.Α.

 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
 • Δικαιούται την παρουσία δύο (2) ατόμων στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
 • Δικαιούται δέκα (10) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
 • Δικαιούται προβολής με έως ένα (1) rollup μέγιστης διάστασης (0,85×2,00)στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το συνέδριο
 • Το λογότυπο του χορηγού θα προβάλλεται σε εικαστικά του συνεδρίου (κεντρικό site του συνεδρίου, στην αρχική σελίδα της ενότητας Sponsors και στις σελίδες παρουσιάσεων – ομιλιών).
 • Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (5MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
 • Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.

ΡΟΤΟΝΤΑ ΟΧΤΩ ΘΕΣΕΩΝ | €1.600 + Φ.Π.Α.

 • Συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου.
 • Πλήρης αξιοποίηση των προηγμένων ψηφιακών δυνατοτήτων του LiveOn Expo Complex (δικτύωση, XPack, βιντεοκλήσεις & συνομιλίες).
 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης του συνεδρίου (θα αποσταλεί ηλεκτρονικά).
 • Online ανταλλαγή στοιχείων και προσωπική επικοινωνία με ομιλητές, συνέδρους και στελέχη χορηγών που συμμετέχουν, μέσω του Networking Hub του συνεδρίου.
 • Ο κάθε συμμετέχων θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου (με παρουσιάσεις ομιλητών, video και φωτογραφίες).

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

290 + Φ.Π.Α. 24%– υβριδική συμμετοχή (με φυσική παρουσία & ψηφιακά μέσω του LiveOn Expo Complex)
€90 + Φ.Π.Α. 24%– ψηφιακή συμμετοχή (μέσω του LiveOn Expo Complex)

Παροχές ανά ατομική συμμετοχή:

 • Συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου.
 • Πλήρης αξιοποίηση των προηγμένων ψηφιακών δυνατοτήτων του LiveOn Expo Complex (δικτύωση, XPack, βιντεοκλήσεις & συνομιλίες).
 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης του συνεδρίου (θα αποσταλεί ηλεκτρονικά).
 • Online ανταλλαγή στοιχείων και προσωπική επικοινωνία με ομιλητές, συνέδρους και στελέχη χορηγών που συμμετέχουν, μέσω του Networking Hub του συνεδρίου.
 • Ο κάθε συμμετέχων θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου (με παρουσιάσεις ομιλητών, video και φωτογραφίες).
Χρήσιμες Πληροφορίες
Χρήσιμες Πληροφορίες
  Επικοινωνία

  Xορηγίες

  Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP
  Τηλ: 210 998 4864,
  e-mail: [email protected]
   
  Χρήστος Χαραλαμπάκης, Key Account Manager, 
  Τηλ: 210 998 4915, 
  e-mail: [email protected]

  Σχετικά με το πρόγραμμα

  Αιμίλιος Νεγκής, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr,
  Τηλ: 210 998 4950

  Ομιλητές & Αιγίδες

  Μαριάνα Βαζαίου, Head of Events Content,
  Τηλ: 210 998 4932,
   
  Σταματίνα Φάρκωνα, Events Programme Executive,
  Τηλ: 210 998 4933,

  Marketing & Επικοινωνία

  Ανδρέας Μπάλτας, Group Digital Marketing Manager
  Τηλ: 210 998 4906,

  Συντονισμός Εκδήλωσης

  Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Events Director,
  Τηλ: 210 998 4909,
   
  Άρης Λαυδής, Associate Director, Events,
  Τηλ: 210 998 4814,
   
  Πάνος Χαλαβαζής, Hybrid Events Supervisor
  Τηλ: 210 998 4921, 
  Γιατί να είστε χορηγός
  • Κατακτήστε πληροφόρηση & τεχνογνωσία αιχμής παρακολουθώντας στενά μια εκδήλωση με επίκαιρο και πρωτοποριακό περιεχόμενο.
  • Καλλιεργήστε ένα επωφελές πλαίσιο συνεργασίας και επαφών με επαγγελματίες - πρωταγωνιστές της αγοράς.
  • Φέρτε στο φως τις υπηρεσίες, τις καλές πρακτικές, τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία σας.
  • Οδηγήστε τις νέες τάσεις στον τομέα σας στην Ελλάδα και διεθνώς.
  • Οικοδομήστε μια πολύπλευρη υβριδική δικτύωση (φυσική και ψηφιακή) με εκπροσώπους εταιρειών που βρίσκονται στις επάλξεις.
  • Προβληθείτε όπως ποτέ άλλοτε μέσα από το καινοτόμο ψηφιακό περιβάλλον της LiveOn, τις θέσεις προβολής του LiveOn Expo Complex και το Ψηφιακό Περίπτερό σας.
  • Εξασφαλίστε στην εταιρεία σας συνεχή και απρόσκοπτη προβολή, πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την εκδήλωση, με το επικοινωνιακό «οπλοστάσιο» της ethosEVENTS.
  Προηγούμενες Εκδηλώσεις

  7th Health Innovation Conference
  Ενημερωτικό | Απολογισμός

  40.000+ impressions

  245 συμμετέχοντες

  80 δημοσιεύματα


  6th Health Innovation Conference
  Ενημερωτικό | Απολογισμός

  5th Health Innovation Conference
  Ενημερωτικό | Απολογισμός