7th Health Innovation Conference

«Καινοτομία στην Υγεία: Η Αξία, τα Εμπόδια και οι συναρπαστικές Προοπτικές»

Τα τελευταία χρόνια, οι συναρπαστικές εξελίξεις στη γενετική και η σημαντική τεχνολογική πρόοδος με αποκορύφωμα την εισαγωγή της νέας γενιάς αλληλούχησης του DNA (Next Generation Sequencing-NGS) διάνοιξε αχαρτογράφητους μέχρι πρότινος δρόμους για την κατανόηση της γενετικής όχι μόνο του καρκίνου, αλλά και άλλων νοσημάτων, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας.

Πλέον, οι ειδικοί κάνουν λόγο για την Ιατρική Ακριβείας ή Εξατομικευμένη Ιατρική. Χάρη σε εξελιγμένα διαγνωστικά εργαλεία (βιοδείκτες), οι γιατροί αναζητούν τις υπεύθυνες γενετικές μεταλλάξεις στους όγκους και στη συνέχεια χορηγούν επαναστατικές στοχευμένες θεραπείες, που στοχεύουν ακριβώς στις επίμαχες μεταλλάξεις.

Όλες οι καινοτόμες εφαρμογές της Ιατρικής Ακριβείας συζητήθηκαν στο 7th Health Innovation Conference #hico23 με τίτλο «Καινοτομία στην Υγεία: Η Αξία, τα Εμπόδια και οι συναρπαστικές Προοπτικές» το οποίο διοργανώθηκε στις 3 Μαΐου 2023 από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το περιοδικό Pharma & Health Business & το portal virus.com.gr. Η συμμετοχή στo συνέδριο θα ήταν εφικτή με φυσική παρουσία στo ξενοδοχείο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της Ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

Υπεύθυνος Προγράμματος ήταν ο κ. Αιμίλιος  Nεγκής, Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού Pharma & Health Business και του portal virus.com.gr .

Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας

Στο πλαίσιο του 7th Health Innovation Conference πραγματοποιήθηκε Κλειστή Συνάντηση Εργασίας, με θέμα την αξία της ιατρικής καινοτομίας, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων.

Επί τάπητος τέθηκε η αξιολόγηση και η αποζημίωση των καινοτόμων φαρμάκων, των ιατροτεχνολογικών προϊόντων,  των βιοδεικτών, αλλά και των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα.

Η Συνάντηση Εργασίας διεξήχθη υβριδικά, με φυσική παρουσία στo ξενοδοχείο Divani Caravel για τους συμμετέχοντες καθώς και για υψηλόβαθμα στελέχη των χορηγών του συνεδρίου και με ψηφιακή παρακολούθηση μέσα από τις ψηφιακές συνεδριακές υποδομές του LiveOn Expo Complex.

Συντονιστής της Κλειστής Συνάντησης ήταν ο κ. Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος και Διευθυντής Σύνταξης του Pharma & Health Business και του virus.com.gr.

Το Συνέδριο περιλάμβανε παρεμβατικές ατομικές ομιλίες και τραπέζια συζήτησης (panels) με την παρακάτω βασική θεματολογία: 

Panel I:«Ελληνική φαρμακοβιομηχανία: Ευοίωνες προοπτικές από επενδύσεις στην καινοτομία»

Η πανδημία άνοιξε νέους δρόμους για την ανάπτυξη της φαρμακοβιομηχανίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ευρώπη ήρθε αντιμέτωπη με την έλλειψη αυτονομίας, συνειδητοποιώντας την εξάρτησή της από την Αμερική στην Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α) και από την Κίνα και την Ινδία στις πρώτες ύλες και την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων.

Η Κομισιόν έχει θέσει πλέον ως στόχο την αλλαγή του ερευνητικού και παραγωγικού μοντέλου. Ένας από τους βασικούς πυλώνες της νέας Ευρωπαϊκής Φαρμακευτικής Στρατηγικής είναι η ενίσχυση και ο επαναπατρισμός της καινοτομίας και της παραγωγής στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Υπό το πρίσμα αυτό, διαγράφονται ευοίωνες προοπτικές για τη χώρα μας. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ήδη εξάγει φάρμακα πρώτης γραμμής σε πάνω από 140 χώρες και την ίδια στιγμή υλοποιεί ένα δυναμικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,2 δισ. ευρώ, που θα ολοκληρωθεί σε βάθος τετραετίας.

Το πρόγραμμα προβλέπει την κατασκευή νέων εργοστασίων και ερευνητικών κέντρων. Για παράδειγμα:

 • η DEMO δημιουργεί μεταξύ των άλλων σύγχρονο Ερευνητικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας, στον Άγιο Στέφανο Αττικής, το οποίο θα διαθέτει Εργαστήρια Έρευνας & Ανάπτυξης βιοτεχνολογικών προϊόντων και πρότυπη μονάδα παραγωγής μονοκλωνικών αντισωμάτων για παραγωγές παρτίδων προϊόντος για κλινικές μελέτες.
 • Η ELPEN προχωρεί μεταξύ των άλλων στη δημιουργία Πάρκου Έρευνας και Καινοτομίας στα Σπάτα Αττικής και νέου εργοστασίου με δύο μονάδες παραγωγής ογκολογικών φαρμάκων στην Τρίπολη.

Οι επενδύσεις αυτές έχουν μοναδική πολλαπλασιαστική αξία στα δημόσια έσοδα, στο ΑΕΠ της χώρας και οδηγούν στη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.
Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο η Ελλάδα να γίνει κέντρο βιοτεχνολογικής έρευνας. Ο τομέας της βιοτεχνολογίας θεωρείται από τους πλέον εύρωστους και δυναμικούς τομείς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκτιμάται ότι μέχρι το 2030 η αξία της αγοράς βιοτεχνολογίας θα ανέλθει στα 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια από 600 δισ. δολάρια το 2020 και το 70% του προϋπολογισμού των ασφαλιστικών ταμείων παγκοσμίως για την υγεία θα αφορά σκευάσματα βιοτεχνολογίας.

Θεματολογία:

 • Πώς εξελίσσονται οι επενδύσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών
 • Ποιες είναι οι προκλήσεις στην έρευνα και καινοτομία
 • Πώς διαμορφώνεται το διεθνές περιβάλλον
 • Αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης
 • Προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Panel II: «Ο ρόλος των βιοδεικτών και η ανάγκη εκσυγχρονισμού του πλαισίου αξιολόγησης και αποζημίωσης»

Αλματώδεις είναι τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις στη δημιουργία και χρήση νέων στοχευμένων θεραπειών για σχεδόν όλους τους τύπους καρκίνου. Κλειδί για την ανεύρεση και την επιλογή των ασθενών εκείνων, που πρέπει να λάβουν αυτές τις στοχευμένες θεραπείες είναι οι βιοδείκτες, οι οποίοι ανιχνεύονται με ειδικές μοριακές εξετάσεις.

Δυστυχώς, η χώρα μας υστερεί σημαντικά στον τομέα αυτό. Σήμερα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ μόνο 33 βιοδείκτες, που σχετίζονται με τον καρκίνο, αλλά ο σχετικός κατάλογος δεν έχει επικαιροποιηθεί από το… 2014!

Έτσι, πολλοί ασθενείς πληρώνουν από την τσέπη τους το συνήθως υψηλό κόστος, ή αυτό το αναλαμβάνουν η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΟΠΕ έχει υλοποιήσει 21 Προγράμματα Ανίχνευσης Βιοδεικτών, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε περισσότερους από 4.500 ογκολογικούς ασθενείς. Το κόστος έχει ξεπεράσει τα 5,6 εκατ. ευρώ και έχει καλυφθεί  από ίδιους πόρους και από σημαντικές χορηγίες από την φαρμακοβιομηχανία.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι χρειάζεται άμεσα επικαιροποίηση της λίστας των βιοδεικτών που θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Προς την κατεύθυνση αυτή, στο στρογγυλό τραπέζι θα παρουσιαστεί συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη  πρόταση, που αφορά το πλαίσιο αξιολόγησης και αποζημίωσης των βιοδεικτών. Η πρόταση έχει εκπονηθεί από το το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας.

Θεματολογία:

 • Ο ρόλος των βιοδεικτών στη θεραπεία των ασθενών με καρκίνο
 • Διαπίστευση των ιδιωτικών και δημοσίων εργαστηρίων
 • Ποιες είναι οι προοπτικές
 • Προκλήσεις στην αξιολόγηση και αποζημίωση των βιοδεικτών

Panel III: «Ιατρική Ακριβείας: Έρευνα– προκλήσεις – προοπτικές»

Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική αλλάζει ραγδαία. Κύριο χαρακτηριστικό των αλλαγών είναι ότι αναπτύσσονται νέα διαγνωστικά εργαλεία και θεραπευτικές μέθοδοι, που είναι σχεδιασμένα με βάση το γενετικό υλικό και τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ασθενή.

Δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία. Ήδη, υπάρχουν διαθέσιμες γονιδιακές θεραπείες για σπάνια νοσήματα και πανάκριβες κυτταρικές θεραπείες, οι οποίες αφορούν επίσης σπάνιες και ανίατες μορφές καρκίνου. Και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς και με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ το 2008 είχαμε μόλις 5 εξατομικευμένες θεραπείες, σήμερα, ο αριθμός τους ξεπερνά τις 300! Οι αριθμοί αυτοί είναι μόνο η αρχή. Ανάλυση έδειξε ότι το 61% των κλινικών δοκιμών για θεραπείες κατά του καρκίνου που πραγματοποιήθηκαν το 2019 αφορούσαν τη χρήση βιοδεικτών, έναντι μόλις 18% το 2000!

Το 2022, η αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) ενέκρινε 12 εξατομικευμένες θεραπείες, που αντιπροσωπεύουν το 34% των νέων θεραπειών. Π.χ. εγκρίθηκαν 5 κυτταρικές θεραπείες, οι οποίες αφορούν σπάνια νοσήματα, όπως θαλασσαιμία, αιμορροφιλία Β και εγκεφαλική αδρενολευκοδυστροφία.

Ωστόσο, διεθνώς, υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις. Τα εμπόδια στην υιοθέτηση των νέων θεραπειών στην κλινική πράξη και ο σκεπτικισμός σχετικά με τα αναμενόμενα οφέλη της εξατομικευμένης ιατρικής συνεχίζουν να δυσκολεύουν τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο να κεφαλαιοποιήσουν τις πρωτοποριακές επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι χρειάζεται σε βάρος ενημέρωση κοινού, επαγγελματιών υγείας και των αρχών, σε σχέση την αξία της Ιατρικής Ακριβείας και των εξατομικευμένων θεραπειών.

Θεματολογία:

 • Ο ρόλος της Ιατρικής Ακριβείας
 • Ποιες είναι οι προοπτικές στην Ελλάδα
 • Γιατί είναι τόσο υψηλό το κόστος των νέων εξατομικευμένων θεραπειών
 • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Panel IV: «Theranostics: Νέα εποχή στην εξατομικευμένη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου»

Ο όρος «THERANOSTICS» προέρχεται από το συνδυασμό των όρων Therapeutics και Diagnostics. Πρόκειται για έναν αναδυόμενος τομέας, που αναπτύχθηκε από την πυρηνική ιατρική και είναι ένας συνδυασμός απεικόνισης και θεραπείας με ακτινοβολία σε μοριακό επίπεδο.

Με απλά λόγια, είναι μία μέθοδος που επιτρέπει στους γιατρούς με τη χρήση ειδικών ραδιοφαρμάκων, «να βλέπουν αυτό που θέλουν να θεραπεύσουν αλλά και να θεραπεύσουν αυτό που βλέπουν».

Η χημική σύνθεση των ραδιοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται για διαγνωστική απεικόνιση και θεραπεία είναι ακριβώς η ίδια, με εξαίρεση τα ισότοπα που χρησιμοποιούνται, τα οποία μπορεί να είναι διαγνωστικά ισότοπα για απεικόνιση και θεραπευτικά ισότοπα για θεραπεία.

Νέες θεραπείες έχουν ήδη κυκλοφορήσει για τη θεραπεία των νευροενδοκρινών όγκων του γαστρεντεροπαγκρεατικού  συστήματος αλλά και του καρκίνου του προστάτη, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για τη χρήση ραδιοφαρμάκων στη διάγνωση και στοχευμένη θεραπεία των ογκολογικών ασθενών.

Θεματολογία:

 • Ποιος ο ρόλος των ραδιοφαρμάκων στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου
 • Ποιες οι εφαρμογές σήμερα και τα αποτελέσματα
 • Ποιες οι προκλήσεις και προοπτικές στη χρήση ραδιοφαρμάκων

Κοινό:

 • εκπρόσωποι του Yπουργείου Υγείας
 • εκπρόσωποι της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ,
 • στελέχη νοσοκομείων,
 • εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών,
 • επιφανείς ιατροί,
 • δημοσιογράφοι,
 • στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων
 • εταιρειών ιατρικής τεχνολογίας.
03/05/23

Gold Sponsor

GENEKOR_LOGO_SITE

Silver Sponsors

ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ_SITE
IQVIA

Bronze Sponsors

Premium Corporate Participations

AFFIDEA_SITE
ROCHE_NEW

Corporate Participations

INNEWS

Υπό την Αιγίδα

pif_new
SFEE
PEF_SITE
isa_logo_site
ESPY
hdhc-1-new
elema_logo

Χορηγοί Επικοινωνίας

VIRUS_NEW
phb_logo
BANKS
exposgreece_logo
GRtimes_logo_site
star_ken_el_logo
tvstar_new_1
piraeus365gr_logo
BEC_Logo
xrima
xrimaweek
insuranceworld
insuranceworldgr

GOLD SPONSOR (12.000€ + Φ.Π.Α.)

 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου. (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
 • Παρέχεται η δυνατότητα δημοσίευσης συνέντευξης υψηλόβαθμου στελέχους στο περιοδικό Ph.B Pharma & Health Business, με αναδημοσίευση στο portal virus.com.gr.
 • Στέλεχος του χορηγού δικαιούται ομιλία διάρκειας δέκα (10) λεπτών.
 • Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή στελέχους του σε πάνελ του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή τριών (3) στελεχών του με φυσική παρουσία & τριών (3) στελεχών του με ψηφιακή παρουσία στην Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας.
 • Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο εξωτερικό του κτιρίου, στο Lobby/Ζώνη Α, στο Vip Lounge στον προθάλαμο του Conference Center και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
 • O χορηγός δικαιούται δικό του Premium 3D Ψηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 30MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση), 2.Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 250 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video(μέγιστης διάρκειας έως 5’), 4. Θέσεις Προϊοντικής Προβολής (2Χ) (δύο θέσεις φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας), 5. Σημείο Συναντήσεων  (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τους εκπροσώπους της εταιρείας που είναι στο περίπτερο (θα βλέπει τα προφίλ τους σε pop-up) και να έχει αλληλεπίδραση μαζί τους (μέσω pop-ups) με άμεσο chat, άμεσο ή προγραμματισμένο video call, άμεσο ή προγραμματισμένο Β2Β meeting) και 6. Θέσεις Προϊοντικού Καταλόγου (2Χ) (δύο θέσεις όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει κατάλογο προϊόντων της εταιρείας μέσω φωτογραφίας και popup παραθύρου με πρόσθετο ενημερωτικό υλικό).
 • Στο Ψηφιακό Περίπτερο μπορούν να είναι συνδεδεμένα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έως και οχτώ (8) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες σε αυτή, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-Businesss card) θα κοινοποιούνται αυτόματα στους επισκέπτες που ζητούν κάποιας μορφής επικοινωνία μαζί τους.
 • Δικαιούται χώρο για τοποθέτηση περιπτέρου μέγιστης διάστασης 3μ.x3μ. στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το Συνέδριο.
 • Δικαιούται πενήντα (50) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
 • Δικαιούται τρεις (3) ροτόντες των οχτώ ατόμων (24 άτομα) στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός έχει τη δυνατότητα προβολής διαφημιστικού spot (μέγιστης διάρκειας 20’’). To spot θα προβληθεί έως και τρεις (3) φορές σε διαφημιστικά slots κατά τη του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός θα προβληθεί μέσω των social media σελίδων του διοργανωτή και του event (Facebook και LinkedΙn) με τρεις (3) δημοσιεύσεις «διακεκριμένης προβολής».
 • Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (30MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
 • Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.

SILVER SPONSOR (9.000€ + Φ.Π.Α.)

 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου. (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
 • Παρέχεται η δυνατότητα δημοσίευσης συνέντευξης υψηλόβαθμου στελέχους στο portal virus.com.gr.
 • Ο χορηγός δικαιούται ομιλία στελέχους του διάρκειας δέκα (10) λεπτών ή συμμετοχής στελέχους του σε πάνελ του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή δύο (2) στελεχών του με φυσική παρουσία & δύο (2) στελεχών του με ψηφιακή παρουσία στην Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας.
 • Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο εξωτερικό του κτιρίου, στο Lobby/Ζώνη Α, στο Vip Lounge στον προθάλαμο του Conference Center και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
 • O χορηγός δικαιούται δικό του Premium 3DΨηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 20MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση), 2. Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 250 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video (μέγιστης διάρκειας έως 5’), 4. Θέσεις Προϊοντικής Προβολής (2Χ) (δύο θέσεις φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας), 5. Σημείο Συναντήσεων (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τους εκπροσώπους της εταιρείας που είναι στο περίπτερο (θα βλέπει τα προφίλ τους σε pop-up) και να έχει αλληλεπίδραση μαζί τους (μέσω pop-ups) με άμεσο chat, άμεσο ή προγραμματισμένο video call, άμεσο ή προγραμματισμένο Β2Β meeting) και 6. Θέσεις Προϊοντικού Καταλόγου (2Χ) (δύο θέσεις όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει κατάλογο προϊόντων της εταιρείας μέσω φωτογραφίας και popup παραθύρου με πρόσθετο ενημερωτικό υλικό).
 • Στο Ψηφιακό Περίπτερο μπορούν να είναι συνδεδεμένα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έως και έξι (6) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες σε αυτή, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-Businesss card) θα κοινοποιούνται αυτόματα στους επισκέπτες που ζητούν κάποιας μορφής επικοινωνία μαζί τους.
 • Δικαιούται χώρο για τοποθέτηση περιπτέρου μέγιστης διάστασης 3μ.x2μ. στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το Συνέδριο.
 • Δικαιούται σαράντα (40) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
 • Δικαιούται δύο (2) ροτόντες των οχτώ ατόμων (16 άτομα) στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός έχει τη δυνατότητα προβολής διαφημιστικού spot (μέγιστης διάρκειας 20’’). Tο spot θα προβληθεί έως και δύο (2) φορές σε διαφημιστικά slots κατά τη του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός θα προβληθεί μέσω των social media σελίδων του διοργανωτή και του event (Facebook και LinkedΙn) με δύο (2) δημοσιεύσεις «διακεκριμένης προβολής».
 • Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (20MB) στο MyEventXPack(ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
 • Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.

BRONZE SPONSOR (6.000€ + Φ.Π.Α.)

 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου. (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
 • Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή ενός (1) στελέχους του με φυσική παρουσία & ενός (1) στελέχους του με ψηφιακή παρουσία στην Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας.
 • Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο Lobby/Ζώνη Α, στον προθάλαμο του Conference Center -ανάλογα τη διαθεσιμότητα- και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
 • O χορηγός δικαιούται δικό του Advanced 3D Ψηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 10MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση), 2. Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 250 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video (μέγιστης διάρκειας έως 5’), 4. Θέση Προϊοντικής Προβολής (1Χ) (μία θέση φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας), 5.  Σημείο Συναντήσεων (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τους εκπροσώπους της εταιρείας που είναι στο περίπτερο (θα βλέπει τα προφίλ τους σε pop-up) και να έχει αλληλεπίδραση μαζί τους (μέσω pop-ups) με άμεσο chat, άμεσο ή προγραμματισμένο video call, άμεσο ή προγραμματισμένο Β2Β meeting) και 6.Θέση Προϊοντικού Καταλόγου (1Χ) (θέση όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει κατάλογο προϊόντων της εταιρείας μέσω φωτογραφίας και popup παραθύρου).
 • Στο Ψηφιακό Περίπτερο μπορούν να είναι συνδεδεμένα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έως και τέσσερα (4) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες σε αυτή, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-Businesss card) θα κοινοποιούνται αυτόματα στους επισκέπτες που ζητούν κάποιας μορφής επικοινωνία μαζί τους.
 • Δικαιούται χώρο για τοποθέτηση περιπτέρου μέγιστης διάστασης 2μ.x2μ. στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το Συνέδριο.
 • Δικαιούται τριάντα (30) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
 • Δικαιούται μία (1) ροτόντα των οχτώ ατόμων (8 άτομα) στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός έχει τη δυνατότητα προβολής διαφημιστικού spot (μέγιστης διάρκειας 20’’). Το spot θα προβληθεί έως και μία (1) φορά σε διαφημιστικά slots κατά τη του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός θα προβληθεί μέσω των social media του διοργανωτή (Facebook και LinkedΙn) με μία (1) δημοσίευση «διακεκριμένης προβολής».
 • Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (10MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
 • Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.

PREMIUM CORPORATE PARTICIPATION (3.000€ + Φ.Π.Α.)

 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου. (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
 • Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή ενός (1) στελέχους του με φυσική ή ψηφιακή παρουσία στην Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας.
 • Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο Lobby/Ζώνη Β -ανάλογα τη διαθεσιμότητα-, στον προθάλαμο του Conference Center-ανάλογα τη διαθεσιμότητα- και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
 • O χορηγός δικαιούται δικό του Standard 3D Ψηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 8MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση), 2. Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 250 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video (μέγιστης διάρκειας έως 5’), 4. Θέση Προϊοντικής Προβολής (1Χ) (μία θέση φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας).
 • Δικαιούται προβολής με έως ένα (1) rollup μέγιστης διάστασης (0,85×2,00) στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το συνέδριο.
 • Δικαιούται είκοσι (20) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
 • Δικαιούται την παρουσία τεσσάρων (4) ατόμων στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
 • Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (8MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
 • Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.

CORPORATE PARTICIPATION (1.500€ + Φ.Π.Α.)

 • Το λογότυπο του χορηγού θα προβάλλεται σε εικαστικά του συνεδρίου. (κεντρικό site του συνεδρίου, στην αρχική σελίδα της ενότητας Sponsors και στις σελίδες παρουσιάσεων – ομιλιών).
 • Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή ενός (1) στελέχους του με ψηφιακή παρουσία στην Κλειστή (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας.
 • Δικαιούται δέκα (10) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
 • Δικαιούται την παρουσία δύο (2) ατόμων στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
 • Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

290€+ Φ.Π.Α. 24%– υβριδική συμμετοχή (με φυσική παρουσία & ψηφιακά μέσω του LiveOn Expo Complex)
90€+ Φ.Π.Α. 24%– ψηφιακή συμμετοχή (μέσω του LiveOn Expo Complex)

Παροχές ανά ατομική συμμετοχή:

 • Συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου.
 • Πλήρης αξιοποίηση των προηγμένων ψηφιακών δυνατοτήτων του LiveOn Expo Complex (δικτύωση, XPack, βιντεοκλήσεις & συνομιλίες).
 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης του συνεδρίου (θα αποσταλεί ηλεκτρονικά).
 • Online ανταλλαγή στοιχείων και προσωπική επικοινωνία με ομιλητές, συνέδρους και στελέχη χορηγών που συμμετέχουν, μέσω του Networking Hub του συνεδρίου.
 • Ο κάθε συμμετέχων θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου (με παρουσιάσεις ομιλητών, video και φωτογραφίες).
Χρήσιμες Πληροφορίες
Χρήσιμες Πληροφορίες
  Επικοινωνία

  Xορηγίες

  Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP
  Τηλ: 210 998 4864,
  e-mail: [email protected]
   
  Χρήστος Χαραλαμπάκης, Key Account Manager, 
  Τηλ: 210 998 4915, 
  e-mail: [email protected]

  Σχετικά με το πρόγραμμα

  Αιμίλιος Νεγκής, Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, virus.com.gr,
  Τηλ: 210 998 4950

  Ομιλητές & Αιγίδες

  Μαριάνα Βαζαίου, Head of Events Content,
  Τηλ: 210 998 4932,
   
  Σταματίνα Φάρκωνα, Events Programme Executive,
  Τηλ: 210 998 4933,

  Marketing & Επικοινωνία

  Ανδρέας Μπάλτας, Group Digital Marketing Manager
  Τηλ: 210 998 4906,
   
  Γεωργία Κουτσούγερα, Marketing Assistant,
  Τηλ: 210 998 4934,

  Συντονισμός Εκδήλωσης

  Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Events Director,
  Τηλ: 210 998 4909,
   
  Άρης Λαυδής, Associate Director, Events,
  Τηλ: 210 998 4814,
   
  Πάνος Χαλαβαζής, Hybrid Events Supervisor
  tel: 210 998 4921 

  Ατομικές Συμμετοχές

  Σταυρούλα Οικονομάκη, Key Account Manager, 
  Τηλ: 210 998 4876, 
  e-mail: [email protected]
  Προηγούμενες Εκδηλώσεις

  6th Health Innovation Conference
  Ενημερωτικό | Απολογισμός

  5th Health Innovation Conference
  Ενημερωτικό | Απολογισμός

  4th Health Innovation Conference
  Ενημερωτικό | Απολογισμός