Ports & Rail Forum 2023

"Greece’s role as an international gate for business"

Το Ports & Rail Forum 2023 είχε ως στόχο του να αναδείξει τον ρόλο των λιμανιών και του σιδηροδρόμου ως μοχλών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Στα πλαίσια των εργασιών του πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και συζητήσεις μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε εκτεταμένη δημοσιότητα πριν τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του συνεδρίου.

Το συνέδριο #porf23, διοργανωθηκε στις 5 Ιουλίου 2023, από την ethosEVENTS σε συνεργασία με την Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), την Ένωση Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Η συμμετοχή στo συνέδριο ήταν εφικτή με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn.

Υπεύθυνος Προγράμματος ήταν ο κ. Γιάννης Λαζάρου, Δημοσιογράφος.

Το Συνέδριο περιλάμβανε παρεμβατικές ατομικές ομιλίες και τραπέζια συζήτησης (panels) με την παρακάτω βασική θεματολογία: 

 • ENOTHTA 1: Συνδυασμένες μεταφορές, υποδομές & κρουαζιέρα

  • «Τα λιμάνια συζητούν … »

Σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον στις μεταφορές τα ελληνικά λιμάνια έχουν πολλά να συζητήσουν τόσο για τις επιβατικές μεταφορές (κρουαζιέρα- ακτοπλοΐα) όσο και για τις εμπορικές με έμφαση στην διασφάλιση του ομαλού εφοδιασμού της νησιωτικής χώρας καθ’ όλο το έτος και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Την ίδια στιγμή έχουν να συζητήσουν για την μορφή της συμμετοχής τους στην κοσμογονία που συντελείται στο λιμενικό περιβάλλον διεθνών αλλά και την μορφή της συμμετοχής τους και τις ενδεχόμενες συνέργειες που μπορεί να αναπτύξουν.

  • «Η μετεξέλιξη της Ελλάδας σε διεθνή μεταφορικό κόμβο και ο ρόλος των συνδυασμένων μεταφορών»

Οι ιδιωτικοποιήσεις-παραχωρήσεις επανάφεραν τους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο χάρτη της λιμενικής βιομηχανίας με τον Πειραιά να είναι εκ των διεκδικητών των πρώτων θέσεων στις κατατάξεις των λιμένων της Μεσογείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Οργανισμοί Λιμένων Βόλου, Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας «κλείνουν το πάζλ» του λιμενικού χάρτη όπου εμπεριέχονται τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας που ήδη διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στο ευρωπαϊκό, και όχι μόνο, σύστημα συνδυασμένων μεταφορών. Η Ελλάδα με τα λιμάνια της πρωταγωνιστεί ήδη στην αναδιαμόρφωση των εμπορευματικών ροών από Ασία προς Ευρώπη και αντίστροφα με την Αλεξανδρούπολη να βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος τόσο στο ενεργειακό πεδίο, όσο και γεωπολιτικά. Τα κρίσιμα ερωτήματα αφορούν «την επόμενη ημέρα» και την στρατηγική που θα ακολουθηθεί προσεχώς ώστε να μεγιστοποιηθεί ο ρόλος αλλά και τα οφέλη για την εθνική οικονομία.

 • ENOTHTA 2: Ανάπτυξη, Επενδύσεις & Χρηματοδότηση

  • «Δει δει χρημάτων… Χρηματοδότηση και ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης- Κίνητρα και προβλήματα προς επίλυση σχετικά με επενδύσεις »

Άστοχες πολιτικές επιλογές, οι ιδεοληψίες αλλά και η γραφειοκρατία λειτούργησαν ως ανασχετικοί παράγοντες στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής λιμενικής βιομηχανίας μέσα από την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στόχευαν στην εκτροπή φορτίων από τα οδικά στα σιδηροδρομικά δίκτυα. Κονδύλια που δεν απορροφήθηκαν από την Ελλάδα διοχετεύτηκαν προς τα ανταγωνιστικά λιμάνια γεγονός που «άνοιξε την ψαλίδα» στο πεδίο των εξοπλισμών αλλά και των υποδομών. Σήμερα που τα κομβικής σημασίας λιμάνια της χώρας βρίσκονται σε ρότα ιδιωτικοποίησης το μεγάλο στοίχημα αφορά στην ταχύτητα άντλησης κονδυλίων από προγράμματα που «τρέχουν» η οποία εξαρτάται από την ωριμότητα σχεδιασμών που εμπεριέχονται στα master plan. Και εδώ το κρίσιμο ερώτημα αφορά στα master plan.

 • ENOTHTA 3: ESG Βιώσιμη Ανάπτυξη Πράσινα λιμάνια

  • «”Πράσινες” συνδυασμένες μεταφορές – Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις»

Η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις συνδυασμένες μεταφορές έχει δημιουργήσει μία νέα τάση και μία νέα κουλτούρα. Εμπορικές αλυσίδες «προτιμούν» ναυτιλιακές εταιρίες πλοία των οποίων χρησιμοποιούν «πράσινα» καύσιμα για την διαμετακόμιση των εμπορευμάτων τους αλλά και ναυτιλιακές εταιρίες που επίσης στα επίγεια logistics χρησιμοποιούν το τραίνο για την διασπορά των εμπορευμάτων. Οι επιλογές αυτές έχουν και μία άλλη παράμετρο. Όποιος επιλέγει «πράσινες μεταφορές» απολαμβάνει ένα άλλο… κοστολόγιο πιο οικονομικό γεγονός που λειτουργεί και ως κίνητρο.

Την ίδια στιγμή terra incognita για τα ελληνικά λιμάνια αποτελεί το θέμα της υποστήριξης ερευνητικών αλλά και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο πεδίο των νέων ναυτιλιακών καυσίμων πολύ δε μάλλον για θέματα παραγωγής υδρογόνου από ηλεκτρόλυση αμμωνίας αξιοποίηση ΑΠΕ για την παραγωγή και εμπορία καθαρής ενέργειας αλλά για τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος όταν στα λιμάνια της Ολλανδίας, Βελγίου και Γερμανίας συμβαίνουν κοσμογονικά γεγονότα. Όσον αφορά το onshore power το θέμα παραμένει προβληματικό καθώς το ηλεκτρικό δίκτυο πόλης υψηλής τάσης δεν μπορεί να σηκώσει φορτία που θα… χρειαστεί ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη μελλοντικά. Σίγουρα το onshore power δεν είναι πρόβλημα μόνο των ελληνικών λιμένων αλλά των ευρωπαϊκών μερικά εκ των οποίων «τρέχουν» προγράμματα ΑΠΕ. Εμείς όμως;

 • ENOTHTA 4: Σιδηρόδρομος

  • «Ο γεωστρατηγικός ρόλος των λιμενικών υποδομών – Η θέση της Ελλάδας στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές»

Ο Πειραιάς έχει ονομαστεί από Κινέζους αξιωματούχους ως το «κεφάλι του δράκου καθώς στον Πειραιά «απολήγει» ο «θαλάσσιος δρόμος του μεταξιού» για την ανάπτυξη του οποίου η Κίνα έχει διαθέσει δισεκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις κατά μήκος του. Είναι προφανής ο ρόλος του διαδρόμου για το διεθνές εμπόριο αλλά και ο ρόλος που καλείται ο Πειραιάς να διαδραματίσει… Η Θεσσαλονίκη ήταν και θα είναι το «μαλακό υπογάστριο» της Βαλκανικής με την Αλεξανδρούπολη τώρα να αναγνωρίζεται. Επι της ουσίας χάρη σε αυτά τα λιμάνια έχει αναπτυχθεί μια ιδιότυπη διπλωματία που ενώ παραμένει στο παρασκήνιο είναι εξαιρετικά πολύτιμη για την Ελλάδα.
Αλεξανδρούπολη και Ηγουμενίτσα δηλαδή δύο λιμάνια που βρίσκονται στον άξονα της Εγνατίας αποκαλύπτουν τον γεωστρατηγικό τους ρόλο για τις διεθνείς εμπορευματικές ροές με την Αλεξανδρούπολη να αποκτά ιδιάζοντα ρόλο στο αμυντικό δόγμα του ΝΑΤΟ αλλά και της αντιμετώπισης του Τουρκικού «μονοπωλίου» των στενών του Βοσπόρου για την διεθνή ναυτιλία. Ο συνδυασμός πλοίου τραίνου με την σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό σύστημα της Βουλγαρίας, Ρουμανία και Ουγγαρίας (project Sea2Sea) δίνει νέα τροπή στις συνδυασμένες μεταφορές ανοίγοντας παράλληλα τους ορίζοντες για την ανάπτυξη επιχειρηματικών και επιχειρησιακών δραστηριοτήτων με υψηλή προστιθέμενη αξία για την ελληνική περιφερειακή και κεντρική οικονομία .

Το Συνέδριο απευθυνόταν σε:

 • Στελέχη επιχειρήσεων (ναυτιλίας, σιδηροδρόμων, μεταφορών & logistics)
 • Τραπεζικά στελέχη
 • Στελέχη ασφαλιστικών και μεσιτικών επιχειρήσεων
 • Συμβούλους επιχειρήσεων
 • Επενδυτές
 • Κυβερνητικούς παράγοντες
 • Εκπροσώπους τοπικών αρχών
5 Ιουλίου

Bronze Sponsors

Corporate Participations

OGILVY

Υπό την Αιγίδα

yp_nautilias-logo
yp_metaforon_logo_site
elime_logo
logo Enosi Greek_site
Diethneis_Nautiki_Enwsi-logo
evep_site
nee-logo
eel-logo
psepe_site
helmepa_logo

Χορηγοί Επικοινωνίας

BANKS
xrima
xrimaweek
maritime
GRtimes_logo_site
star_ken_el_logo
tvstar_new_1
piraeus365gr_logo
BEC_Logo
insuranceworld
insuranceworldgr
VIRUS_NEW
phb_logo

GOLD SPONSOR (12.000€ + Φ.Π.Α.)

 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
 • Παρέχεται η δυνατότητα δημοσίευσης συνέντευξης υψηλόβαθμου στελέχους στο περιοδικό ΧΡΗΜΑ, με αναδημοσίευση στο portal banks.com.gr.
 • Στέλεχος του χορηγού δικαιούται ομιλία διάρκειας δέκα (10) λεπτών.
 • Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή στελέχους του σε πάνελ του συνεδρίου.
 • Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο εξωτερικό του κτιρίου, στο Lobby/Ζώνη Α, στο Vip Lounge στον προθάλαμο του Conference Center και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
 • O χορηγός δικαιούται δικό του Premium 3D Ψηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 30MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση), 2.Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 250 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video (μέγιστης διάρκειας έως 5’), 4. Θέσεις Προϊοντικής Προβολής (2Χ) (δύο θέσεις φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας), 5. Σημείο Συναντήσεων (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τους εκπροσώπους της εταιρείας που είναι στο περίπτερο (θα βλέπει τα προφίλ τους σε pop-up) και να έχει αλληλεπίδραση μαζί τους (μέσω pop-ups) με άμεσο chat, άμεσο ή προγραμματισμένο video call, άμεσο ή προγραμματισμένο Β2Β meeting) και 6. Θέσεις Προϊοντικού Καταλόγου (2Χ) (δύο θέσεις όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει κατάλογο προϊόντων της εταιρείας μέσω φωτογραφίας και popup παραθύρου με πρόσθετο ενημερωτικό υλικό).
 • Στο Ψηφιακό Περίπτερο μπορούν να είναι συνδεδεμένα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έως και οχτώ (8) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες σε αυτή, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-Businesss card) θα κοινοποιούνται αυτόματα στους επισκέπτες που ζητούν κάποιας μορφής επικοινωνία μαζί τους.
 • Δικαιούται χώρο για τοποθέτηση περιπτέρου μέγιστης διάστασης 3μ.x. στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το συνέδριο.
 • Δικαιούται πενήντα (50) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
 • Δικαιούται τρεις (3) ροτόντες των οχτώ ατόμων (24 άτομα) στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός έχει τη δυνατότητα προβολής διαφημιστικού spot (μέγιστης διάρκειας 20’’). Το spot θα προβληθεί έως και τρεις (3) φορές σε διαφημιστικά slots κατά τη του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός θα προβληθεί μέσω μέσω των social media του διοργανωτή (Facebook και Linkedin) με τρεις (3) δημοσιεύσεις «διακεκριμένης προβολής».
 • Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (30MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
 • Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.

SILVER SPONSOR (9.000€ + Φ.Π.Α.)

 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
 • Παρέχεται η δυνατότητα δημοσίευσης συνέντευξης υψηλόβαθμου στελέχους στο portal banks.com.gr.
 • Ο χορηγός δικαιούται ομιλία στελέχους του διάρκειας δέκα (10) λεπτών ή συμμετοχής στελέχους του σε πάνελ του συνεδρίου.
 • Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο εξωτερικό του κτιρίου, στο Lobby/Ζώνη Α, στο Vip Lounge στον προθάλαμο του Conference Center και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
 • O χορηγός δικαιούται δικό του Premium 3D Ψηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 20MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση), 2.Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 250 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video (μέγιστης διάρκειας έως 5’), 4. Θέσεις Προϊοντικής Προβολής (2Χ) (δύο θέσεις φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας), 5. Σημείο Συναντήσεων (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τους εκπροσώπους της εταιρείας που είναι στο περίπτερο (θα βλέπει τα προφίλ τους σε pop-up) και να έχει αλληλεπίδραση μαζί τους (μέσω pop-ups) με άμεσο chat, άμεσο ή προγραμματισμένο video call, άμεσο ή προγραμματισμένο Β2Β meeting) και 6. Θέσεις Προϊοντικού Καταλόγου (2Χ) (δύο θέσεις όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει κατάλογο προϊόντων της εταιρείας μέσω φωτογραφίας και popup παραθύρου με πρόσθετο ενημερωτικό υλικό).
 • Στο Ψηφιακό Περίπτερο μπορούν να είναι συνδεδεμένα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έως και έξι (6) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες σε αυτή, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-Businesss card) θα κοινοποιούνται αυτόματα στους επισκέπτες που ζητούν κάποιας μορφής επικοινωνία μαζί τους.
 • Δικαιούται χώρο για τοποθέτηση περιπτέρου μέγιστης διάστασης 3μ.x. στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το Συνέδριο.
 • Δικαιούται σαράντα (40) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
 • Δικαιούται δύο (2) ροτόντες των οχτώ ατόμων (16 άτομα) στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός έχει τη δυνατότητα προβολής διαφημιστικού spot (μέγιστης διάρκειας 20’’). Το spot θα προβληθεί έως και δύο (2) φορές σε διαφημιστικά slots κατά τη του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός θα προβληθεί μέσω των social media του διοργανωτή (Facebook και Linkedin) με δύο (2) δημοσιεύσεις «διακεκριμένης προβολής».
 • Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (20MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
 • Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.

BRONZE SPONSOR (6.000€ + Φ.Π.Α.)

 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
 • Ο χορηγός δικαιούται συμμετοχή στελέχους του σε πάνελ του συνεδρίου.
 • Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται σε προνομιούχα θέση στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο Lobby/Ζώνη Α, στον προθάλαμο του Conference Center -ανάλογα τη διαθεσιμότητα- και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
 • O χορηγός δικαιούται δικό του Advanced 3D Ψηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 10MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση), 2.Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 250 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video (μέγιστης διάρκειας έως 5’), 4. Θέση Προϊοντικής Προβολής (1Χ) (μία θέση φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας), 5. Σημείο Συναντήσεων (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τους εκπροσώπους της εταιρείας που είναι στο περίπτερο (θα βλέπει τα προφίλ τους σε pop-up) και να έχει αλληλεπίδραση μαζί τους (μέσω pop-ups) με άμεσο chat, άμεσο ή προγραμματισμένο video call, άμεσο ή προγραμματισμένο Β2Β meeting) και 6. Θέση Προϊοντικού Καταλόγου (1Χ) (μία θέση όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει κατάλογο προϊόντων της εταιρείας μέσω φωτογραφίας και popup παραθύρου με πρόσθετο ενημερωτικό υλικό).
 • Στο Ψηφιακό Περίπτερο μπορούν να είναι συνδεδεμένα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έως και τέσσερα (4) στελέχη του χορηγού για online επικοινωνία με συμμετέχοντες σε αυτή, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων (e-Businesss card) θα κοινοποιούνται αυτόματα στους επισκέπτες που ζητούν κάποιας μορφής επικοινωνία μαζί τους.
 • Δικαιούται χώρο για τοποθέτηση περιπτέρου μέγιστης διάστασης 2μ.x. στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το Συνέδριο.
 • Δικαιούται τριάντα (30) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
 • Δικαιούται μία (1) ροτόντα των οχτώ ατόμων (8 άτομα) στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός έχει τη δυνατότητα προβολής διαφημιστικού spot (μέγιστης διάρκειας 20’’). Το spot θα προβληθεί έως και μία (1) φορά σε διαφημιστικά slots κατά τη του συνεδρίου.
 • Ο χορηγός θα προβληθεί μέσω των social media του διοργανωτή (Facebook και Linkedin) με μία (1) δημοσιεύσεις «διακεκριμένης προβολής».
 • Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (10MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
 • Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.

PREMIUM CORPORATE PARTICIPATION (3.000€ + Φ.Π.Α.)

 • Ο χορηγός θα προβάλλεται σε όλο το προωθητικό υλικό του συνεδρίου (ηλεκτρονικά newsletters, e-mail updates, landing pages, απολογισμούς, κ.λπ.).
 • Τo λογότυπο του χορηγού (ή/και σύνθεση με αυτό) θα προβάλλεται στα εικαστικά του κεντρικού site του συνεδρίου και στα εικαστικά του LiveOn Expo Complex (επιγραφές στο Lobby/Ζώνη Β -ανάλογα τη διαθεσιμότητα-, στον προθάλαμο του Conference Center-ανάλογα τη διαθεσιμότητα- και στις αίθουσες του Conference Center (Auditorium) όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης).
 • O χορηγός δικαιούται δικό του Standard 3D Ψηφιακό Περίπτερο στο Sponsors Hall του LiveOn Expo Complex. Σε αυτό περιλαμβάνονται (υλικά έως 8MB): 1. Εταιρικό λογότυπο (περιοχή που θα φιλοξενεί το εταιρικό σήμα και την επωνυμία του εκθέτη σε ενιαία φωτογραφική σύνθεση). 2.Ηλεκτρονική Γραμματεία (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του, να κατεβάσει το εταιρικό προφίλ -έως 250 λέξεις. Επίσης μπορεί να ζητήσει επικοινωνία με εκπρόσωπο του χορηγού). 3. Εταιρικό Video (περιοχή όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει εταιρικό video (μέγιστης διάρκειας έως 5’). 4. Θέση Προϊοντικής Προβολής (1Χ) (μία θέση φωτογραφικού υλικού όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για προϊόντα της εταιρείας),
 • Δικαιούται προβολής με έως ένα (1) rollup μέγιστης διάστασης (0,85×2,00)στο lobby του ξενοδοχείου που θα διεξαχθεί το συνέδριο
 • Δικαιούται είκοσι (20) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
 • Δικαιούται την παρουσία τεσσάρων (4) ατόμων στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
 • Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (8MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
 • Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.

CORPORATE PARTICIPATION (1.500€ + Φ.Π.Α.)

 • Το λογότυπο του χορηγού θα προβάλλεται σε εικαστικά του συνεδρίου (κεντρικό site του συνεδρίου, στην αρχική σελίδα της ενότητας Sponsors και στις σελίδες παρουσιάσεων – ομιλιών).
 • Δικαιούται δέκα (10) προσκλήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας LiveOn.
 • Δικαιούται την παρουσία δύο (2) ατόμων στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.
 • Δικαιούται να συμπεριλάβει προωθητικό υλικό έως (5MB) στο MyEventXPack (ψηφιακή τσάντα) του συνεδρίου.
 • Θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

290€ + Φ.Π.Α. 24%– υβριδική συμμετοχή (με φυσική παρουσία & ψηφιακά μέσω του LiveOn Expo Complex)
90€ + Φ.Π.Α. 24%– ψηφιακή συμμετοχή (μέσω του LiveOn Expo Complex)

Παροχές ανά ατομική συμμετοχή:

 • Συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου.
 • Πλήρης αξιοποίηση των προηγμένων ψηφιακών δυνατοτήτων του LiveOn Expo Complex (δικτύωση, XPack, βιντεοκλήσεις & συνομιλίες).
 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης του συνεδρίου (θα αποσταλεί ηλεκτρονικά).
 • Online ανταλλαγή στοιχείων και προσωπική επικοινωνία με ομιλητές, συνέδρους και στελέχη χορηγών που συμμετέχουν, μέσω του Networking Hub του συνεδρίου.
 • Ο κάθε συμμετέχων θα λάβει εκτενή απολογισμό του συνεδρίου (με παρουσιάσεις ομιλητών, video και φωτογραφίες).
Χρήσιμες Πληροφορίες
Χρήσιμες Πληροφορίες
  Επικοινωνία

  Xορηγίες

  Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP
  Τηλ: 210 998 4864,
  e-mail: [email protected]
   
  Ηλίας Χρυσικός, Chief Commercial Officer
  tel: 210 998 4903
   
  Ράντω Μανώλογλου, Key Account Manager
  tel: 210 998 4863
   
  Βασίλης Παπαδόπουλος, Key Account Manager 
  tel: 210 998 4904

  Σχετικά με το πρόγραμμα

  Γιάννης Λαζάρου, Δημοσιογράφος

  Ομιλητές & Αιγίδες

  Μαριάνα Βαζαίου, Head of Events Content,
  Τηλ: 210 998 4932,
   
  Σταματίνα Φάρκωνα, Events Programme Executive,
  Τηλ: 210 998 4933,

  Marketing & Επικοινωνία

  Ανδρέας Μπάλτας, Group Digital Marketing Manager
  Τηλ: 210 998 4906,
   
  Γεωργία Κουτσούγερα, Marketing Assistant,
  Τηλ: 210 998 4934,

  Συντονισμός Εκδήλωσης

  Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Events Director,
  Τηλ: 210 998 4909,
   
  Άρης Λαυδής, Associate Director, Events,
  Τηλ: 210 998 4814,
   
  Πάνος Χαλαβαζής, Hybrid Events Supervisor
  tel: 210 998 4921 

  Ατομικές Συμμετοχές

  Σταυρούλα Οικονομάκη, Key Account Manager, 
  Τηλ: 210 998 4876, 
  e-mail: [email protected]